Korun написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цената на газта скача...
Collapse
X
-
Sev написа:Korun написа:Отделен въпрос е, че Лукойл продава пропан-бутана на килограм за почти същата цена за която ние го купуваме на литър по бензиностанциите.(1кг. ~ 1.8 л.) Можеш и сам да направиш сметката.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Да и в София 1,21 Оня ден като писах отговор в тая тема газта на Шела до нас беше 1,18. Вчера тругва мсутринта минавам да заредя гелдам нещо 1,21 и реших че съм сбъркал реда ноооо се оказа че съм намерил точно който трябва В Люлин имаме една мн забита газаджийница кадет огазта е с 2-3 стотинки по ниска цена от тая по големите вериги и е хубава газта и там зареждам Ако някой колега е наблизо да минава от там (срещу Силвър центъра) Макар че кяр от 20-30ст даже няма и за едно кафеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Газ станция "Петрол Груп" (PG) на излизане от Стара Загора, посока магистралата цена 1.21, заредиха ми 27.8 литра газ, а бутилката ми е 25 литра а имах и поне 5-6 литра газ в нея, в крайна сметка, след 30-35мин спор и викане, платих 25 литра за 30лв и си тръгнах, полицията ми казаха да взема бележката и да се оплача там на един адрес, но аз се прибирах към София и нямах време да се занимавамСамо да отбележа че бутилката ми побира 25.5 литра при изпуснат въздух или 24.5 при нормално свършване на газта и посещение на газ станцията навреме. Мисля си че някой е зареждал малка готварска бутилка и тя без да занули показанието ми е пуснала газ и на мен, понеже взе маркуча от колонката която невиждах, но за този вариант се сетих чак на магистралата,а до последно си мислех че брояча на колонката брои повече.Пазете се!
Коментар
-
Какво ще рече "при изпуснат въздух"? Мисля си, че в бутилките за ПБ няма въздух... Има само пари (изпарения) на пропан-бутана.По принцип трябва да имаш поплавък, който да ти изключва пълненето на 80% от обема на бутилката ти. Ако наистина геометричният й обем е 25.5 литра, би трябвало повече от 20 литра никога да не слагаш. щото иначе може да стане БУМ. При тези жеги...
Коментар
-
Тяхната м...а http://money.ibox.bg/news/id_171730260Хайде отнов вдигане.В рамките на 10 дни увеличението сигурно надхвърля 5 процентаBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Не може да не се вземе предвид Лукойл, но специално за пропан-бутана за нуждите който го ползваме не са те вносителя. Както много пъти съм казвал най-големия вносител на пропан-бутан в България е Топливо след тях са Газтрейд. Като последните са тези който отговарят за това което сипваме в бутилките си. Те определят цената, като взимат предвид други играчи на пазара например Лукойл. http://www.gastradebg.com/ - прочетете инфото за резвоарите за бензин дизел и газьол. Само ще спомена че там ще се поместват горивата на една доста голяма верига бензиностанций. Т.е. те колят и бесят на пазара за пропан-бутан.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар