Какво да мислим за това:Ето затова нефта се изчерпва за 100 години. Защото отрочетата на модерната цивилизация са на път да изядат, изпият, унищожат, изкоренят всичко. Защото цялата уродливост, грандоманщина и идиотщина на човешката първосигналност и мръсотия носи името Съединени Американски Щати.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
11.07.08г. 08:30ч пл.Александър Невски ПРОТЕСТ...
Collapse
X
-
PASSARELLА, Братко,Разбирам те, но проблема с петрола е световен. Проблем, заради който се водят войни, умират стотици хиляди и става въпрос за милиарди.Аз говорех за нещо съвсем друго - при условие, че цената на бензина е една и съща, при средна заплата в България около 200 евро..и средна заплата 800 евро в Гърция (примерно)...за какво иде реч бе братче?Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Лошото е, че докато взимаме пари под масата, никой никога няма да знае каква е всъщност месечната заплата на бай Ганя... Логично е , след като аз по договор получавам 250 лева, а изплащам месечно кредит в размер на 547 лева, никой да не ме пита мога ли да плащам бензин...очевидно мога.Логично е, че безработната ми братовчедка, карайки нова Шкода Румстър, може да си позволи бензина.Логично е.
Коментар
-
Neosi написа:PASSARELLА, Братко,Разбирам те, но проблема с петрола е световен. Проблем, заради който се водят войни, умират стотици хиляди и става въпрос за милиарди.Аз говорех за нещо съвсем друго - при условие, че цената на бензина е една и съща, при средна заплата в България около 200 евро..и средна заплата 800 евро в Гърция (примерно)...за какво иде реч бе братче?Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Коментар
-
Аз пак се чудя защо се засилвате да протестирате в посока в която и фирмите и правителството свиват рамене и казват ’Пазар! Световен недостиг!’ и т.н. Още преди да сте запротестирали те имат контрааргументи.Според мен е по-добра идея да се протестира срещу лошото качество на горивата в България. Защото всички знаят как върви колата с нафта сипана в Германия и как с нафта сипана в България. Ако протеста се насочи изцяло в тази посока вече имаме конкретен проверяем и доказуем лабораторно повод за недоволство. Изобщо не е преувеличение ако кажа че ако горивото ни беше качествено разхода щеше да е с 10% надолу, да не говорим за по-ниската амортизация на двигателя. Това е нишата от която най-лесно можем да получим снижение на цената на горивата. Ако има СТРОГ контрол на качеството на горивото. И тогава ми е интересно как ще се оправдаят производителите и държавата, не могат да кажат ’Цял свят ползва некачествено гориво’ нито ’Световни тенденции какво да се прави’.Вместо това сме се засилили да бием глави в тухлена стена да искаме намаляне на цените. Да не би някой да очаква да смъкнат акциза? Държавата да пропусне да си вземе рекета? Кога е било това? Или пък очаквате производителя да смъкне цените? Че по каква причина? Цял свят цените нагоре - той да смъква. Изберете си изпълнима цел и резултат ще има. А вие сте избрали да излезем на площада и да си излеем нервите.
Коментар
-
Хм...а защо никой НЕ ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ниските доходи ....е това ми е въпроса?Че тока например да не е евтин??Цени никой няма да смъкне - не се заблуждавайте - те са плод на пазара (по света), а тук - на картелни споразумения и/или монопол.Пак искам да ви попитам колеги...защо никой не протестира срещу правителството (ако е на държавна работа) или слещу работодателя си - ако работи в частния биснес????Ревем, че бензина е скъп! Ок...но не ревем (не ни стиска), че размера на повечето заплати е в пъти по-нисък от социалните помощи в ЕС!!!!Alex_kk,Предлагам...това правителство да си ходи! Предлагам ...да бъдем Българи!!!Предлагам..да отстояваме правата и цената на труда си!!Предлагам...2/3 от политиците в тройната коалиция да влязат в куша до живот!!!Е...и?...нищо от гореизброеното няма да се случи!Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Neosi написа:Хм...а защо никой НЕ ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ниските доходи ....е това ми е въпроса?Че тока например да не е евтин??Цени никой няма да смъкне - не се заблуждавайте - те са плод на пазара (по света), а тук - на картелни споразумения и/или монопол.Пак искам да ви попитам колеги...защо никой не протестира срещу правителството (ако е на държавна работа) или слещу работодателя си - ако работи в частния биснес????Ревем, че бензина е скъп! Ок...но не ревем (не ни стиска), че размера на повечето заплати е в пъти по-нисък от социалните помощи в ЕС!!!!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Neosi написа:Хм...а защо никой НЕ ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ниските доходи ....е това ми е въпроса?Че тока например да не е евтин??Цени никой няма да смъкне - не се заблуждавайте - те са плод на пазара (по света), а тук - на картелни споразумения и/или монопол.Пак искам да ви попитам колеги...защо никой не протестира срещу правителството (ако е на държавна работа) или слещу работодателя си - ако работи в частния биснес????Ревем, че бензина е скъп! Ок...но не ревем (не ни стиска), че размера на повечето заплати е в пъти по-нисък от социалните помощи в ЕС!!!!Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Да се протестира за цените на горивата, както и на хляба и на всичко друго... за съжаление няма смисъл. Никой няма да продава за по-малко, щом може за повече, пазарна икономика, р’ъйш... Нито пък държавата ще намали акцизите.Нито пък ще се постигне бог знае какво ако се протестира за доходите - там също принципите са повече или по-малко пазарни. И дори да се протестира... Ами какво, хората ще протестират за увеличение 5-10 пъти за да се изравнят доходите с европейските, а държавата и работодателите ще преговарят за увеличение 5-10 процента. Порядъкът е различен. За такива искания, каквито са справедливи, преговори дори няма да се проведат!Или да протестираме Лукойл (фирмата майка) да продава петрол по-евтино за нас?!! Че защо, като могат да го продадат по-скъпо на Индия, например?Или държавата да намали акциза?!?!? Ами то ДДС и акцизите пълнят 80 и нещо процента от бюджета! Как ще го намалят, като и без това е най-нисък от целия ЕС. Или почти най-нисък, не водя статистика!Въобще, порочният кръг е отвсякъде затворен и аз просто не виждам изход. Ще се вдигне шум, ще се поразклати столът на Сер гей и аз ще се изкефя, но какво от това?...Никакъв оптимизъм. Единствено това за качеството на горивата е общо взето сносна теза.PS. А за огромните коли и САЩ, колегата Пасарела е напълно прав. И пак не е въпрос на протести - Американците ще им направят и на тях скъп петрола и така само може да стане... Да не да си го ПОЗВОЛЯТ, тези boneheads.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар