Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Зелените" коли :)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    "Зелените" коли :)

    Колеги, какво става!Все повече се обръща внимание на замърсяването отделяно от превозните средства.Даже в България имаше слухове, че ще се плаща данъка на колата, според това колко количество СО2 отделя.Това е много добър подход за определяне на данъка според мен.Ето какви са тенденциите:http://www.greencarcongress.com/2007...an-commis.html - извинения към не англо разбиращитеТа да се върнем на добрия стар дизел До сега прага за "нормалните" коли, които най-вероятно ще бъдат освободени от данък се говори, че ще бъде под 120гр/км СО2.Ето, че си имаме и наш горд представител - новото Браво с 1.6 литров дизелов вариант, снижен да покрие тези изисквания.От една страна плащаш (или не плащащ въобще) много нисък данък.Дори в момента при покупката на автомобил да речем във Франция и ако покриеш тези изисквания получаваш 700 или 1000 евро като бонус от цената на колата. Да не говорим данъците колко леко биха дошли за нормалния европеец.Тук колкото и да ми е мъчно, то в България скоро няма да доживеем такава покупателна способност на населението по относителен дял на нови автомобили.Но след 3-4 години съм сигурен, че да си купуваме пак "екологичните" автомобили втора употреба и тук ще има далавера. Просто нещата с данъка на автомобилите не може да остане така. Ще има промени със сигурност.Естествено да си купуваме дизелаци иначе трудна работа Няма да повдигам темата за дизел бензин, ама факт, че един дизелов автомобил е много по-екологичен от аналогичен бензинов събрат.И накрая още веднъж - да живее 1.6жтд - 105кс вариант - ще се наложи да си го купуваме ’ша видите
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    #2
    Екологични или не, в Солун и Атина е забранено да караш дизелов лек автомобил. :D Забраната не важи за чужденци. :D
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

    Коментар


      #3
      simeon3000 написа:
      Екологични или не, в Солун и Атина е забранено да караш дизелов лек автомобил. :D Забраната не важи за чужденци. :D
      Колега и аз много им се чудих живях ивестно време в Гърция и един мои познат грък разправяше че нямали право да регистрират дизел на частно лице само на фирма! Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 И деиствително много малко дизели карат само някои друг бус можеш да видиш дизел и то и бусовете са много малко!
      Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD
      Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
      Alfa Romeo 155 2.0 8V

      Коментар


        #4
        БО много се бъркаш, това че дизела е по-екологичен са глупости на таркалета. Поинтересувай се и виж за какво става въпрос, дизеловите автомобили в Гърция не се допускат в центровете на големите градове именно по тази причина. Едва ли е щото гърците нещо не ги кефи дизела, нали? А иначе най-екологично е на газ.
        N.Y. State of Mind

        Коментар

        Working...
        X