Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марка на оригиналните части?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Марка на оригиналните части?

Колеги, нека всеки, който знае каква марка се слага за определена част като първична (колата излиза с нея от завода) да сподели, та да видим кои марки се вграждат в нашите автомобили.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Сткла - PPG; Съединител и скоростна кутия - AP Racing; Електроинсталация - MagnettiMarelli, BOSCH, SIEMENS; Озвучаване - PHILIPS;Поне при мен така стоят нещата

Коментар

термостат Behrсъединител - АР Drive Line (Racing е пресилено), Валео
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Амортесьори Boge газови, за колата от подписа.
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

амортесьори BOGE окачване TRW ролки INA части във мотора / клапани например / АЕ
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

При мен беше следното:спирачни супорти,дискове,накладки (само за предни говоря,задните не съм ги пипал) - Феродо,бобина и кабели за свещи - Беру,фарове - Валео,но не е излязла с тях от завода,бяха с лупи,то и за другите части не мога да съм сигурен че са били така от завода,само предполагам.

Коментар

Алтернатор - Magnetti MarelliСтартер - Magnetti MarelliПалец - Magnetti MarelliДистрибуторна капачка - Magnetti MarelliАмортисьори - Monro-FiatКормилна рейка - TRWСпирачки - LucasСистема за впръскване на горивото - GMТипо 1.6 двата вала

Коментар

Незнам дали тук е мястото ,но ето един линк с логото на FIAT през годините.На мен лично ми хареса .http://translate.google.bg/translate...%3Dbg%26sa%3DG
                FIAT BRAVO 1.4 12V

Коментар

Re: Марка на оригиналните части?

BO написа:
                  Колеги, нека всеки, който знае каква марка се слага за определена част като първична (колата излиза с нея от завода) да сподели, та да видим кои марки се вграждат в нашите автомобили.
                  Е и какво ще реши тази статистика ? Отдавна забелязвам, че имаш афинитет към статистиката и емпиричните социологически проучвания! Що не се замислиш за ДОКТОРАТ по изброените от мен практики?! В повечето съвременни автомобили ПРИМЕРНО, заводски вграденото окачване е на TRW! И какво от това... мислиш ли ,че това TRW e като онова ... "АФТЪРМАРКЕТ"!Аз не мисля! За това нещо се грижат цели продуктови и маркетингови централи в тези фирми.!Считам, че оригинална част може да се намери от току що катастрофирал, чисто нов автомобил... колкото и грозно да звучи.Всичко друго е МЕНТЕ, с нюанси в качеството и зависимост от цената на която се предлага.PS... известните марки не се вграждат само във Вашите автомобили.Вграждат се в почти всички марки произведени в Европа... и считам това за съвсем нормално, съгласно правилата на играта (ПАЗАРА). Не допускам, че за моето "СУЗУКИ" влачат по кораби и самолети части от Япония.
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                    Не допускам, че за моето "СУЗУКИ" влачат по кораби и самолети части от Япония.
                    На Делтата компютърът е Hitachi - made in Japan. Незнам доколко мога да вярвам на табелката, ама така пише.

Коментар

Амортисьорите в Брава 1.9 ЖТД от 99 година са WAY-ASSAUTO

Коментар

Nino написа:
                        PS... известните марки не се вграждат само във Вашите автомобили.Вграждат се в почти всички марки произведени в Европа... и считам това за съвсем нормално, съгласно правилата на играта (ПАЗАРА). Не допускам, че за моето "СУЗУКИ" влачат по кораби и самолети части от Япония.
                        И грешиш - точно така правят официалните сервизи и вносители :D Особено за корейските и японските части - поддържат някой склад за Европа, и от там ти изписват всяка част, която самите те не поддържат на склад, т.е. по-редките части - както казваш това са правилата на играта (ПАЗАРА) - нали не очакваш да държат в Бг примерно 10,000 задни брони за Toyota Starlet Търсих веднъж някакво супер некачествено железце дето поддържа страничния прозорец на Hyundai Accent дето струваше 25 кинта, а себестойността му не беше повече от 50 ст От Индкомерс ми казаха да оставя капаро 50% и да се обадя след 3-4 седмици да проверя.Един с тойота корола ме блъсна отзад с пунтото преди няколко години и взе да пъшка, че тъкмо преди седмица му доставили предната броня и сега пак щял да чака 1 месец за нова А и един съученик е дилър на тойоти в ТМ Ауто.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

А бе да е жив и здрав "афтърмаркета".Макар, че се отклоняваме от темата, като пример мога да дам "T&N CAR".Купувал съм невероятни неща за Пунто-II от тях.Окачването на това ПУНТО беше TRW и за близо 3-те години през които съм го карал не съм сменил и една гайка по него.Но дали ще е така, ако примерно на третата година бях сменил носачи, накрайници и рейка пак уж TRW, но закупени от "Стамболийски" или "T&N CAR".Убеден съм, че не!!!Мисълта ми беше, че е без значение на коя марка са оригинално вградените агрегати в автомобила Ви... все-някога ще стигнем до "АФТЪРМАРКЕТА", а тогава вече става лошо.Те и за това хората на запад си подменят колите на 3-4 години и оставят нас да да си блъскаме главите.Да даде господ по-бързо да дойде това време когато и ние ще правим като тях!В СУЗУКИТО което карам... окачване, рейка -TRW,двигател - 1.9 мултиджет by FIAT,климатик,охладителна система DENSO,спирачна система, ABS-BOSH, само не знам "РЕЙЛА" и нафтовата помпа чие производство са.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino е много прав - съвсем различни са оригиналните за вграждане части и тези, които се произвеждат като резервни. А да не говорим, че в България само надписите са издокарали и то не всички.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Значи това което ще кажа сега е в подкрепа на твърдението на Nino и се отнася за преди години.По това време имах възможността да посетя завода на ВАЗ,но не го направих,сега съжалявам разбира се,но тогава бях малък и не съм мислел както сега.Та хората които го посетиха,после казаха че там частите се проверяват компютърно за качество и ако има макар и малко отклонение,това е резервна част,всичко което отговаря на нормите се монтира първоначално в автомобила.Още тогава е било така,а смея да твърдя че тогавашните части бяха по-издържливи от сегашните или пък не сме обръщали толкова внимание на тракането на предницата на ладичката или москвето

Коментар

Working...
                              X