Здравейте наумил съм си да си взема някаква банкова картаще я използвам главно за плащане по интернет и за плащане в магазини и бензиностаниции на ПОС терминали без да ноя пари в мен.Четох в нета и се насочих към Виза Електрон.Нека запознатите с картите да кажат правилен ли е избора ми и в коя банка условячта са най добри.Имам и няколко въпроса :1. На повечето места пише че няма такси- това наистина ли е така?2. Има ли някаква лихва по сметката и за кого е за мен или за банката- взимат ли ми лихва на парите или ми дават ?3.Какви са начините за зареждане на картата? Пари в брой в банката ли трябва да внеса?4. Колебая се между тези - http://www.fibank.bg/data/files/Tariff_14-3.pdf - от първа инвестиционна- http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=19 тук пише че няма такса за теглене от банкомати в БГ- това истина ли е??Ще се радвам на вашите съвети че се обърках съвсем
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за карта Visa Electron
Collapse
X
-
Въпрос за карта Visa Electron
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Четене му е майката http://www.bank.bg/subcat/33/page/1/А съвета ми е да обиколиш клоновете на банките, които на теб са ти удобни да посещаваш и да питаш на място. Каква полза ще имаш от малко по-добри условия, ако банката е далече например или трябва да висиш в задръствания за да стигнеш дотам, или да няма къде да паркираш... Още един съвет като за нашите реалности. Извади си две дебитни карти. Една за интернет плащания. Дръж я празна и захранвай с пари само преди да платиш нещо. И друга за ежедневна употреба по магазини и безиностанции.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Ами май е все едно дали ще вземеш маестро или виза електрон.1.Ако има такса тя е в рамките на 15 стотинки за транзакция. За ПИБ няма такса ако ползваш само техен банкомат. При плащане на ПОС таксата се дължи.2.Картата се олихвява и банката ти плаща я плаща но не разчитай на нея - тя е символична освен ако не държиш много пари в нея но това е глупаво заради по високата лихва при срочните депозити.3.Към всяка карта има сметка. Прото привеждаш сума по тази сметка или ги носиш кеш в банката. Ако получаваш заплатата си законно можеш да искаш да ти я превеждат по банков път в тази сметка.4.Картата на Прокредитбанк е по някаква промоция - т.е. за да я вземеш трябва да отговаряш на условието <25 години.
Коментар
-
При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-ка
Коментар
-
ogi28b написа:При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-каA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Четох го този сайт банк.бг. Нямам време да обикалям хардуерни банки затова търся инфо в нета и да отида на едно място само.Мене това от прокредит банк най ме устройва значи- на 20 съм и безплатно теглене от всички банкомати ми звучи добре.А защо да имам 2 карти? има ли рискове при интернет плащанията?За тези карти имам ли някакви скрити такси които да дължа и да не са написани?Има ли ограничение да речем ако имам виза от една банка да си извадя и от друга?Ще има ли такса когато плащам в бензиностанция или супермаркет с такава карта?И каква е разликата между местни и международни карти?На едно място пише за виза електрон че международна а на друго че е местна??http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
BO написа:ogi28b написа:При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-каhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Тук пише за хора до 25 години и пише че няма такса за обслужване - възможно ли е наистина това? Да,възможно.Аз от няколко месеца имам такава карта от прокредитбанк и не ми е взело нито стотинка.Дори и картата ми издадоха безплатно,дойдоха в училище и ни "зарибиха".До сега доста пари са минали през нея и не ми е взимало пари,без значение от кой банкомат тегля.Ако си <25г.-това е картата според мен.
Коментар
-
Re: Въпрос за карта Visa Electron
infineon написа:Здравейте наумил съм си да си взема някаква банкова картаще я използвам главно за плащане по интернет и за плащане в магазини и бензиностаниции на ПОС терминали без да ноя пари в мен.Четох в нета и се насочих към Виза Електрон.Нека запознатите с картите да кажат правилен ли е избора ми и в коя банка условячта са най добри.Имам и няколко въпроса :1. На повечето места пише че няма такси- това наистина ли е така?2. Има ли някаква лихва по сметката и за кого е за мен или за банката- взимат ли ми лихва на парите или ми дават ?3.Какви са начините за зареждане на картата? Пари в брой в банката ли трябва да внеса?4. Колебая се между тези - http://www.fibank.bg/data/files/Tariff_14-3.pdf - от първа инвестиционна- http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=19 тук пише че няма такса за теглене от банкомати в БГ- това истина ли е??Ще се радвам на вашите съвети че се обърках съвсемFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
Банките на, които си се спрял са добри, като изключим интернет банкирането на ПИБ. ПроКредитБанк ти пращат всеки месец извлечение по е-мейл, което за мен е доста удобно. Това за тегленето, проверяването на салдо и тн. без такса, се отнася за дебитна карта БОРИКА. Аз лично препоръчвам ВИЗА КЛАСИК с ЧИП от Първа Инвестиционна, до преди два месеца гратисният период и лихвата им беше най- малка, периодът- най- голям. Като изключим нивото на обслужване в ПИБ, което е отвратително ниско (а съм член и на ЕГО и на Дайнърс) мисля, че това е оптималният вариант. ПроКредит го нямат този проблем- винаги когато съм отишъл съм бил обслужен бързо и качествено, пък за интернет банкирането- мисля, че е най- доброто към момента.
Коментар
-
infineon написа:Четох го този сайт банк.бг. Нямам време да обикалям хардуерни банки затова търся инфо в нета и да отида на едно място само.Мене това от прокредит банк най ме устройва значи- на 20 съм и безплатно теглене от всички банкомати ми звучи добре.А защо да имам 2 карти? има ли рискове при интернет плащанията?За тези карти имам ли някакви скрити такси които да дължа и да не са написани?Има ли ограничение да речем ако имам виза от една банка да си извадя и от друга?Ще има ли такса когато плащам в бензиностанция или супермаркет с такава карта?И каква е разликата между местни и международни карти?На едно място пише за виза електрон че международна а на друго че е местна??She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Мога да кажа за ПИБ: MasterCard- плащане по нета - никакви проблеми, че и курса по който смятат е долу горе добър- първата година няма такса поддръжка, след това около 40 лева на година- при теглене от банкомат има комисионна някакъв процент от изтеглената сума - не е голям- плащане от ПОС терминал - няма такси, лошото е че картите са с чип и някъде нямат още устройства дето ги четат- ако погасяваш кредит, т.е. си ползвал картатa като кредитна вхоската е 5% от изпозваната сума, пращат писмо да те уведомят колко най-малко можеш да внесеш, също пращат и SMS.- можеш по нета да гледаш какво е състоянието на финансите - движения, плащания и т.н- напоследък с нея плащам като зареждам (OMV), няма таксаОт около две години я ползвам и засега съм доволен.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
syscop написа:Мога да кажа за ПИБ: MasterCard- плащане по нета - никакви проблеми, че и курса по който смятат е долу горе добър- първата година няма такса поддръжка, след това около 40 лева на година- при теглене от банкомат има комисионна някакъв процент от изтеглената сума - не е голям- плащане от ПОС терминал - няма такси, лошото е че картите са с чип и някъде нямат още устройства дето ги четат- ако погасяваш кредит, т.е. си ползвал картатa като кредитна вхоската е 5% от изпозваната сума, пращат писмо да те уведомят колко най-малко можеш да внесеш, също пращат и SMS.- можеш по нета да гледаш какво е състоянието на финансите - движения, плащания и т.н- напоследък с нея плащам като зареждам (OMV), няма таксаОт около две години я ползвам и засега съм доволен.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар