Аз много пазарувам по интернет и плащам на ПОС терминали.Имам една Мастеркард и няколко дебитни на различни банки.Истината е че колкото и да се избира, в най-добрия случай ако вземеш добри условия, те ще важат за първата година - после на втората и третата ще ти си ги вземат тези пари. Няма смисъл да се мисли много - вземай карта на банк, която ти е удобно да посещаваш и която има добра система за електронно банкиране. Аз лично работя с ОББ и съм много доволен вече доста години, но ние целия офис сме "Сребърни клиенти" като служители на голям корпоративен клиент и наистина почти нямаме такси.Иначе за плащане по интернет никога не давам номера на картата си, с изключение на един сайт - www.laredoute.fr - там знам че е сигурно. А иначе - Paypal или Moneybookers - поне си защитен, а там може и някоя дебитна крата да се регистрира.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за карта Visa Electron
Collapse
X
-
TIP написа:От скоро имам Visa Electron на ПИБ по магазини и бензиностанции не съм я пробвал, но си направих акаунт в Paypal и пазаруване от Ebay например няма проблем.
Коментар
-
peho написа:Изненадан съм че Visa Electron я приемат,на мен от ОББ ми казаха,че не става за интернет плащания.Сигурно има значение коя банка е издател на картата.
Коментар
-
infineon написа:syscop написа:Мога да кажа за ПИБ: MasterCard- плащане по нета - никакви проблеми, че и курса по който смятат е долу горе добър- първата година няма такса поддръжка, след това около 40 лева на година- при теглене от банкомат има комисионна някакъв процент от изтеглената сума - не е голям- плащане от ПОС терминал - няма такси, лошото е че картите са с чип и някъде нямат още устройства дето ги четат- ако погасяваш кредит, т.е. си ползвал картатa като кредитна вхоската е 5% от изпозваната сума, пращат писмо да те уведомят колко най-малко можеш да внесеш, също пращат и SMS.- можеш по нета да гледаш какво е състоянието на финансите - движения, плащания и т.н- напоследък с нея плащам като зареждам (OMV), няма таксаОт около две години я ползвам и засега съм доволен.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
ilkor написа:peho написа:Изненадан съм че Visa Electron я приемат,на мен от ОББ ми казаха,че не става за интернет плащания.Сигурно има значение коя банка е издател на картата.
Коментар
-
peho написа:TIP написа:От скоро имам Visa Electron на ПИБ по магазини и бензиностанции не съм я пробвал, но си направих акаунт в Paypal и пазаруване от Ebay например няма проблем.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
peho написа:TIP написа:От скоро имам Visa Electron на ПИБ по магазини и бензиностанции не съм я пробвал, но си направих акаунт в Paypal и пазаруване от Ebay например няма проблем.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Значи аз си изкарах карта от ПИБ и наистина нямат никакви такси, на мен ми трябва за онлайн залагане, и понякога за разплащане. За лихвите не знам, защото никога не се задържат пари в нея Пари могат да се внесат във всеки клон на банката, като си кажеш ЕГН-то. Аз винаги си внасям в клона в Халите, и винаги са ме посрещали усмихнати и приятни хора. Като цяло не мога да кажа, че съм сгрешил с избора си на банка Ако имаш въпроси питай :DFiat Bravo 1.4 12v
Коментар
-
Има една далавера.Значи отивате в ДСК и си изкарвате там дебитни Виза Електрон или Маестро.Тъпото - те не са БОРИКА и не стават примерно за иПей.Ама има далавера, даже две.Към сметката към която имате примерно Виза Електрона попълвате един формуляр и си изкарвате Виртуална кредитна карта Виза или Мастер Кард.След това тази виртуална карта през електронното банкиране й превеждате точно толкова пари, колкото ще превеждате в чужбина и си на 100% сигурен, че не могат да те прецакат. Защото просто няма какво да теглят от нея ако я "хакнат" защото просто не е кредитна а се съобразява с лимита който й е под сметката. Защото реално виртуалната Виза е в отделна сметка от тази която ти е реално към дебитната карта Дано съм го изразил добре и тези, които им трябва международни регистрации, плащания и подобни да могат да се възползват.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да това напоследък е доста честа практика от чужди банки. Имам познат в Щатите който преди всяко пазаруване в интернет изпраща СМС на банката и тя му връща генериран номер на виртуална карта заредена точно със сумата която е написал в СМС-а. Този номер може да се ползва само веднъж и после е невалиден. Неудобното е че всеки път трябва да се пише и номера на картатат защото е различен но сигурността иска жертви В ПИБ ако не се лъжа със всяка карта Маестро заявена през интернет ти издават и една Виза Електрон.
Коментар
-
Аз ползвам точно такава виртуал виза на ДСК и съм много доволен. До сега не са ми отказали от никъде плащане с нея. А зареждането го правя непосредствено преди самото плащане така че грешка да ти дръпнат париките не може да стане. А и почти всички плащания които се налага да правя са точно през нета самолетни билети зареждане на VOIP, търгове и т.н Така че винаги имаш нет по ръка да я заредиш. Имаш и опция да ти изпратят когато има извършено плащане. Кум другата сметка ти отварят и разплащателна която пак на същия принцип си е все празна и от там си плащаш тока телефоните водата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар