Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Видео камера каква?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Видео камера каква?

Колеги насочил съм се към закупуването на камера , каквав да е тя за какво трябва да внимавам като си купувам , ако може и да ми препоръчате някоя?по нормална цена де
    FIAT - TIPO 2.0i.е

Начи в Техномаркета има хубавички на промоции и в Зора също има аз бих се насочил към Cannon но тва вече е твой избор
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Re: Видео камера каква?

soulkeeper написа:
      Колеги насочил съм се към закупуването на камера , каквав да е тя за какво трябва да внимавам като си купувам , ако може и да ми препоръчате някоя?по нормална цена де
      То зависи от бюджета, с който разполагаш.
      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
      Punto М2 1.2 SX 2000г.
      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Re: Видео камера каква?

Neosi написа:
        soulkeeper написа:
        То зависи от бюджета, с който разполагаш.
        Верно зависи от бюджета
        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Общо взето зависи с, какви пари раполагаш. Никога не се лъжи да купуваш най-евтините модели макар и в промоция! Sony от край време са фаворит в производството на любителски камери (и не само), а моят личен фаворит е Panasonic, като марка. Останалите не ти ги препоръчвам! За себе си лично бих избрал mini DV камера, тези с малките дискове нямат бъдеще, с хадисковете според мен също. Когато навлезат с флаш памети, ще бъде супер! Някъде гледах комбинирани модели, които записват на мини ДВД-та :D и флаш карти. Не ти ги препоръчвам. Добрата стара касета според мен все още е най-доброто! Ако трябва по-нататък ще се аргументирам! Още повече, че на тези камери значително им падна цената. Ако имаш питанки давай! Сигурен съм, че сега всеки ще започне да хвали своята камера тук...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Първо да кажа, че нямам камера. Kогато ми дотрябва, ползвам такива на познати, които са се набутали да си вземат :D З@еби miniDV-то. Вярно, е че като качество нямат равни, ама после? Сваляш на компа в реално време, файла става голям, после трябва да го конвертираш във формат подходящ за записване на ЦС или ДВД. За всичко това отива време, а и изисква известен опит. Аз съм за тези, дето пишат на ДВД-та и/или на флашки, ама по-класните модели. Печеш дискчето и после го ръчкаш в DVD плейъра или в компа и гледаш. Аз поне не съм срещал къща, в която да няма да няма комп или поне DVD. Без обработки и без загуба на време.Задай си въпроса колко често ще снимаш с тая камера
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Нека споделя лично мнение..Имам Panasonic - mini DV. Оказа се като цяло корава камера, макар, че се счупи 1 месец преди да изтече гаранцията. В сервиза казаха, че изгорял някакъв чип, което било "стандартно" за Panasonic. Камерката вече е на 4 г. и си е изслужила службата. От скоро започна да "спира" от самосебе си, но след "рестарт" се оправя. Нямам намерение да я нося на ремонт, защото няма да си заслужава парите. За ралика от колегата Vladim, не мисля че "Добрата стара касета според мен все още е най-доброто! ". Просто това вече е твърде, твърде остаряла технология. (Пример - аудио касетите, или видео касетите вече почти изчезнаха).Следващата камера, която бих си купил, ще е с харддиск (и без това всичко записано влиза компютъра за обработка).Но наистина става въпрос за бюджет. :D
              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
              Punto М2 1.2 SX 2000г.
              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                Нека споделя лично мнение..Имам Panasonic - mini DV. Оказа се като цяло корава камера, макар, че се счупи 1 месец преди да изтече гаранцията. В сервиза казаха, че изгорял някакъв чип, което било "стандартно" за Panasonic. Камерката вече е на 4 г. и си е изслужила службата. От скоро започна да "спира" от самосебе си, но след "рестарт" се оправя. Нямам намерение да я нося на ремонт, защото няма да си заслужава парите. За ралика от колегата Vladim, не мисля че "Добрата стара касета според мен все още е най-доброто! ". Просто това вече е твърде, твърде остаряла технология. (Пример - аудио касетите, или видео касетите вече почти изчезнаха).Следващата камера, която бих си купил, ще е с харддиск (и без това всичко записано влиза компютъра за обработка).Но наистина става въпрос за бюджет. :D
                съгласен , а за марката - Канон са най доброто като цвето предаване и оптика , след тях е Сони - съвет от приятел работещ в европейски гаранционен сервиз на Панасоник - "НЕ взимай панасоник ! " не би ме излъгал относно технология - бъдещето е на ХДД и на флашките, но зависи и от бюджета ! - лично за мен записващите на ДВД са най-голямо дърво, но аз съм се позанимавал с видеообработка и за мен не е проблем обработка на миниДВ касета , но ако такава обработка ще те затрудни , И бюджета ти е малък - се ориентирай към записваща на ДВД най- лесна е за работа. Успех!

Коментар

Технологията на касетите е стара, няма спор! Но да сравнявате цифров носител с аналогова касета е смешно! Камерите с хард диск не са подходящи за дълги пътувания в чужбина например, защото като напълните харда трябва да търсите компютър за да точите и записвате дискове. Също като при мини дивидитата при хардовете има компресия. Ако искате максимално добро качество използвате най-ниската компресия, което ви яде от времето за запис на харда. Камерите с мини дивидита са най-удобни, но някои от тях нямат буферна памет и при скок докато снимате, или снимате от кола и камерата се клати... резултатите са плачевни :D Камерите с mini DV касети имат недостатък, че за сваляне на материала на компютър се изисква време, защото се сваля едно към едно. Освен това, докато преглеждате материала трябва да превъртате напред-назад, което понякога е досадно. Като картинка, устойчивост на вибрации тази система е най-добрата! Освен това поради новите технологии цените на тези камери е доста ниска! Все пак си купувате камера, а не само записвачка! Т.е. за 600лв. може да си вземете чудесна mini DV камера, която ако е във вариант с малки дивидита ще струва 700-800лв. А всъщност, колко материал побира един малък диск при пълно качество? Тези камери ще си отидат по-бързо от mini DV-тата, вярвайте ми! Blu-ray дисковете навлизат с пълна сила! Както казах, с радост чакам да се появят камерите изцяло с флаш памети! Спирам до тук! Отивам да си пусна Бах на грамофона! P.S. Canon според мен трябва да продължават да си правят добри фотоапарати и обективи, ама да не пипат камери!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    Технологията на касетите е стара, няма спор! Но да сравнявате цифров носител с аналогова касета е смешно! Камерите с хард диск не са подходящи за дълги пътувания в чужбина например, защото като напълните харда трябва да търсите компютър за да точите и записвате дискове. Също като при мини дивидитата при хардовете има компресия. Ако искате максимално добро качество използвате най-ниската компресия, което ви яде от времето за запис на харда. Камерите с мини дивидита са най-удобни, но някои от тях нямат буферна памет и при скок докато снимате, или снимате от кола и камерата се клати... резултатите са плачевни :D Камерите с mini DV касети имат недостатък, че за сваляне на материала на компютър се изисква време, защото се сваля едно към едно. Освен това, докато преглеждате материала трябва да превъртате напред-назад, което понякога е досадно. Като картинка, устойчивост на вибрации тази система е най-добрата! Освен това поради новите технологии цените на тези камери е доста ниска! Все пак си купувате камера, а не само записвачка! Т.е. за 600лв. може да си вземете чудесна mini DV камера, която ако е във вариант с малки дивидита ще струва 700-800лв. А всъщност, колко материал побира един малък диск при пълно качество? Тези камери ще си отидат по-бързо от mini DV-тата, вярвайте ми! Blu-ray дисковете навлизат с пълна сила! Както казах, с радост чакам да се появят камерите изцяло с флаш памети! Спирам до тук! Отивам да си пусна Бах на грамофона! P.S. Canon според мен трябва да продължават да си правят добри фотоапарати и обективи, ама да не пипат камери!
                    миниДВ пише в цифров формат с другото СЪМ СЪГЛАСЕН,но цените в момента са по-ниски колега

Коментар

Vladim написа:
                      Еееее ти пък...кой ти сравнява цифров носител с касета? mini DV какъв формат е?????? Не съм казал това!Буферна памет или т.нар. стабилизатор....извинявай, ама незнам що годе читава камера да го няма това..."Като картинка, устойчивост на вибрации тази система е най-добрата!" - не е така..тази технология няма нищо общо с това дали записваш на касета, мини ДВД или харддиск.Казвам само едно...Никога вече Панасоник.! Освен камерите, цялата потребителска техника им е под всякаква критика...аудио, ТВ и пр....Според мен истината е Canon що се отнася до камери и фотоапарати .
                      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                      Punto М2 1.2 SX 2000г.
                      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                        Vladim написа:
                        Еееее ти пък...кой ти сравнява цифров носител с касета? Не съм казал това!Буферна памет или т.нар. стабилизатор....извинявай, ама незнам що годе читава камера да го няма това..."Като картинка, устойчивост на вибрации тази система е най-добрата!" - не е така..тази технология няма нищо общо с това дали записваш на касета, мини ДВД или харддиск.Казвам само едно...Никога вече Панасоник.! Освен камерите, цялата потребителска техника им е под всякаква критика...аудио, ТВ и пр....Според мен истината е Canon .
                        или Сонии пак - колеги - miniDV е цифров некомпресиран запис !!!тази касета е с цифров запис , не бъркайте с другите архивни модели .а Панасоник аз НИКОГА не бих си взел, както и корейските марки , с единствено изключените - мониторите на Самсунг - единственото им свястно за парите си изделие

Коментар

u_bo написа:
                          miniDV е цифров некомпресиран запис !!!тази касета е с цифров запис , не бъркайте с другите архивни модели .а Панасоник аз НИКОГА не бих си взел, както и корейските марки , с единствено изключените - мониторите на Самсунг - единственото им свястно за парите си изделие
                          Естествено, че miniDV е цифров формат! Казах,е е остаряла технология - не друго.
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

неудобно...но човек ползва камерата рядкои не е проблем да отдели малко време за работа на компа
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Най-добри според мен са тези с хдд. Просто едно лаптопче си трябва заедно с камерата з източване.Сонитата с минидв и и-линк имат доста проблеми с източването. Поне аз такива съм имал, и при търсенето се оказа че по принцип си ги има доста.С новите контролери проблеми няма.Аз също съм привърженик на минидв и сони иначе.Бих се поровил преди да си взема тази комбинация, или, без риск, направо с хдд.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X