Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Видео камера каква?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    миниДВ пише в цифров формат с другото СЪМ СЪГЛАСЕН,но цените в момента са по-ниски колега
    Май не си ме разбрал... някой по-горе писа, че мини дивито ще си отиде, както си отиде аудио касетата. Прочети и ще разбереш контекста. При положение, че се занимавам с камери от 13 години мислиш ли, че не знам, кое какво е? И за кои цени говориш не можах да разбера, просто дадох произволен пример. Както и споменах, че камери за 300лв например не е желателно да се купуват. В крайна сметка мисля, че достатъчно добре се изразих, обясних и аргументирах. Има изпизани статии е нета в, които се сравняват мини диви, мини дивиди и камерите с хардове, който го вълнува повече да прочете. Отивам да си врътна на магнета Елвис Пресли! :D
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Какво значение има, че нещо е остаряло след като дава по-добър резултат ?Мен ме интересува после като си пусна филма да ми е хубаво качеството,а не да зяпам пиксели. Затова miniDV. А лично аз бих си взел JVC пред Canon (иначе съм със Сони)И последно - то и грамофоните са остарели, ама я ги сравнете с модерния формат MP3.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

@trace: MP3 е компресор. Не е точно стандарт, въпреки, че фраунхофер го лицензираха точно като стандарт за пренос на аудио. Но е НЕДОПУСТИМО, камо ли НЕМИСЛИМО да сравняваш MP3 компресията със CD-Audio или дори с Винилна плоча. Все пак MP3 се получава като се сгъне малко от оригинала и се изреже много от честотните характеристики. MP3 е много голяма отживелица, OGG като отворен формат е невероятно по-качествен, а за ценителите съществуват вече FLAC и APE - пак компресори, но 1:1, а не 1 към нещо си...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега,послушай колегата Vladim!Имах възможност да ползвам преди 8 месеца последният модел на сони тогава с харддиск.Оптиката беше уж на Карл Цайс.Честно казано останах разочарован от качеството,макар да беше FULL HD.Мое лично мнение е,че оптиката е много важна за качеството.Принципно панасоник позват оптика на Лайка или поне слагат това,като име.Ако търсиш качество,то изборът ти трябва да бъде миниДВ.Всяко друго удобство е компромис с качеството.Аз лично не бих правил компромис точно с това!
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

jenshen73 написа:
            @trace: MP3 е компресор. Не е точно стандарт, въпреки, че фраунхофер го лицензираха точно като стандарт за пренос на аудио. Но е НЕДОПУСТИМО, камо ли НЕМИСЛИМО да сравняваш MP3 компресията със CD-Audio или дори с Винилна плоча. Все пак MP3 се получава като се сгъне малко от оригинала и се изреже много от честотните характеристики. MP3 е много голяма отживелица, OGG като отворен формат е невероятно по-качествен, а за ценителите съществуват вече FLAC и APE - пак компресори, но 1:1, а не 1 към нещо си...
            Знам, затова го давам за пример. Камерите с HDD компресират и на мен лично не ми харесват.Ама като се замисля сега всичко е до човек - мой приятел с доста париси купил фотоапарат Практика (от дигиталните китайски), дето логично една снимка не може даизвади като хората, обаче той вика - гледай, гледай, какви хубави снимки прави. Ми щом така мухаресва...
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

За всеки влак има пътници. Мен ме съветваха да си купя 3CCD камера на Panasonic, която правела 1.3MP снимки. Аз имам 3MP фотоапарат от който съм си доволен, имам си лентов фотоапарат, който пък е несравним, защото се води в "профи" клас. Купих си miniDV Sony от което също съм доволен. Имам 15 касетки и още не съм разтоварил ни една Вярно, ако имах с твърд диск - щях да тичкам по-често до компа да разтоварвам, а ако имах с miniDVD нямаше да се кефя никак - miniDVD-RW струва 30лв. (освен ако не е станало 15), а освен това дроби филмите на пуск-стоп... но! За всеки влак има пътници.Моите ЛИЧНИ фаворити за цифрово видео са:1.miniDV - най-разпространен стандарт, добре отработен, а също така в момента - доста евтин. Най-важното - 90% от домакинствата все още разполагат със стандартни 4:3 телевизори и DVD плеъри. Т.е. съвместимост и на ниво аудитория. Вярно, достигането до крайният продукт е съпроводено с малко умения, много време и търпение, но с любов и желание - всичко се постига.2.miniDVD - най-лесната технология, която може да се ползва от технически неграмотни хора с пари. Насочваш и стреляш, в случая - снимаш. Тъпото е, че винаги трябва да финализираш DVD-то, а много хора го забравят тоя номер, не става да се финализира на компа. Нестабилна картина при движение, не издържат особено много на сътресения. Подложките miniDVD-RW са все още МНОООГО скъпи за да ми харесва, но както казах - лично мнение. Най-хубавото е, че не се налага обработка - снимаш, завършваш, гледаш... Ако решиш обаче да тиражираш или поне да прехвърляш на обикновено DVD - пак се изисква КОМПЮТЪРНА грамотност. Неприятното за мен също е, че дроби DVD-то на "глави" - всяко пускане-спиране е нова тема Гадно е.3.HDD-DV, или така наречените камери с твърд диск. Удобно, щото не сменяш касетки и DVD-RW, но пак изисква компютърна грамотност за извличане на крайния продукт. Неудобното е, че вече са в диви стандарти - 16:9, HD, FullHD. Вярно, снимат и в стандартния формат, но защо толкоз пари, за нещо дето пак ще правим гимнастика на мозъчните гънки???4. Най-неудобния сторидж: SD/SDHC картите. Панасоник го имат от 3 години, като първите им камери вървяха само на техни карти. Малки камкордери, лесни и удобни за пренасяне и са с НАЙ-изкривения начин за прехвърляне на филмите... Отвратително. Борил съм се с 2 от моделите на PANASONIC - никога вече!
              Steliyan's Life!

Коментар

да...

Аз четох, че след като се свали и обработи файлът на компютъра се записва по същият начин и с същото качество по който записва и minidvd камерата!Аз за себе си съм доволен от моята ползвам minidvd на Сони!Доволен съм от нея, не се занимавам после с прехвърлянето на касетките което като цяло си е досадна работа - няма какво да говорим!Засега съм забелязал един недостатък на камерата си и той е, че когато снимаш в стая вечер и движението ти мине през по силната светлина на лампата се получава нещо като леко се едно наново си фокусира и има моментно замазване.Но то не трае и секунда!Като се научи човек да се съобразява с този недостатък( да избягва лампите - директно) и всичко си е перфектно!Но и аз не съм максималист!

Коментар

jenshen73 написа:
                  - miniDVD-RW струва 30лв. (освен ако не е станало 15),
                  Стига бе колега, преди месец купих за 6лв качествено RW, кво направи ти 30лв...Освен това вече е на 6-7 презаписа и не е мръднало - т.е си е избило парите.Аз лично най-харесвам записа от miniDV камерите, но да не забравяме че има голямо неудобство в прехвърляното и КОМПРЕСИРАНЕТО, за да можете да си го гледате на домашния плеър. Значи какво правим - избягваме компресията при снимане за да я сложим по-късно като си правим филмчето на ДВД - това за мен е абслютно самоцелно камератада ни снима уж добре. Освен това да не забравяме, че DV също е формат за компресия, но много по-малка. Ако ще се затрупваме с касетки - да, правете си записа и си го пазете, ама иначе - няма смисъл.Аз много се колебах какво да направя (ако си спомняте преди време търсех камера) и накрая си купих... апартамент...Та камерата остана да се купува някъде в бъдещето. Засега заемам от приятели едно канонче, което пише на ДВД - прилично снима, макар и да е под моите изисквания.Аз за себе си съм решил - така или иначе скоро няма да взема камера, а направо след 1-2год - харддиск или на флаш памет, но задължително FullHD, за да може да се гледа и в бъдеще с добро качество. Така или иначе до 10г повечето ни телевизори ще са такива.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                    jenshen73 написа:
                    - струва 30лв. (освен ако не е станало 15),
                    Стига бе колега, преди месец купих за 6лв качествено RW, кво направи ти 30лв...Освен това вече е на 6-7 презаписа и не е мръднало - т.е си е избило парите.Аз лично най-харесвам записа от miniDV камерите, но да не забравяме че има голямо неудобство в прехвърляното и КОМПРЕСИРАНЕТО, за да можете да си го гледате на домашния плеър. Значи какво правим - избягваме компресията при снимане за да я сложим по-късно като си правим филмчето на ДВД - това за мен е абслютно самоцелно камератада ни снима уж добре. Освен това да не забравяме, че DV също е формат за компресия, но много по-малка. Ако ще се затрупваме с касетки - да, правете си записа и си го пазете, ама иначе - няма смисъл.Аз много се колебах какво да направя (ако си спомняте преди време търсех камера) и накрая си купих... апартамент...Та камерата остана да се купува някъде в бъдещето. Засега заемам от приятели едно канонче, което пише на ДВД - прилично снима, макар и да е под моите изисквания.Аз за себе си съм решил - така или иначе скоро няма да взема камера, а направо след 1-2год - харддиск или на флаш памет, но задължително FullHD, за да може да се гледа и в бъдеще с добро качество. Така или иначе до 10г повечето ни телевизори ще са такива.
                    Абсолютно подкрепям!Що се касае до цената на miniDVD-RW 30 лв. е абсурдна!!! 4.80 и то Verbatimhttp://www.pazaruvaj.com/diskove-i-d...p25214445.html
                    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                    Punto М2 1.2 SX 2000г.
                    МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Още едно добре аргументирано мнение, поздрави jenshen73!

Коментар

1. Преди всичко камерата трябва да е 3CCD, тоест с 3 матрици а не с една.2. HDTV или обикновенна камера? Естествено HDTV. Резолюцията е 1600x1200 пиксела а обикновенната е ДВД качество - 720х576. Ако имате аналогов телевизор това не е проблем, но като си купите LCD или плазма картината ще е размазана защото записа ще ви е на 720х576 а телевизора най-малко на 1388х768. Тенденцията е в цифровата телевизия и скоро аналоговите телевизори ще изчезнат.3. След това, камера се избира според осветеността при която работи без да прави снежинки - 1 Lux. Камера която изисква осветеност над 1 лукс, смятайте че като снимате на осветление, при сумрак... дава много гадна картина.4. Следващото нещо по което се избира камера е обектива. Обектива трябва да е марков. Leica DICOMAR, karl cais, Schneider. Кучите обективи дават мътна картина.5. Носител на сигнала - HDD, DVD или MiniDV. HDD се запълва бързо и докато не източите записите неможете да записвате нищо. Освен това риска от повреда на твърдия диск е много голяма. Изтървете ли камерата от 1 метър, отпишете диска. DVD - в камерите се слагат само малки дискове и след това не се четат от пивечето плеъри ако не са презаписани на нормално ДВД. Според мен най-удачният избор за сега е MiniDV касетките. Една касетка побира час и половина запис и цената и е към 5 лева. Презаписват се около 1000 пъти /според мен презапис повече от 10 пъти влошава качеството/ Записите от касетките се свалят много лесно примерно с ULEAD VIDEO STUDIO v.11.0. Може да си правите ДВД меня и 1000 други ефекти. Програмата е много интуитивна, аз си я купих.6. Камера неможе да прави хубави снимки. Филми може но не и снимки. Ако искате снимки, купете си фотоапарат. Дори да си купите камера с 3 мегапиксела снимките пак ще са размазани, мътни и едни такива никакви...7. Оптично приближение. Това не е особенно важно. Няма камера с по малко от 10x увеличение, което е предостатъчно. Колкото повече приближавате, толкова по стабилна трябва да ви е ръката. Качествен филм става и почти без приближаване. 8. Оптичен стабилизатор на картината. Гледайте камерата която сте харесали да го има.9. Купете си още една батерия иначе рискувате точно когато е най-интересно камерата ви да остане без ток. А то се случва много често. Задължително да е маркова - производство на марката каквато е камерата ви. Дръжте я винаги заредена.Това е.И запомнете - като снимате, не клатете камерата. Дръжте си ръката стабилно.
                        Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Подкрепям msi! Още едно компетентно мнение! Разбира всяка камера е добре да е с 3CCD матрица, но все пак те са и по-скъпички... Пак опираме до това за, каква ценова група говорим!

Коментар

Yavor написа:
                            jenshen73 написа:
                            - miniDVD-RW струва 30лв. (освен ако не е станало 15),
                            Стига бе колега, преди месец купих за 6лв качествено RW, кво направи ти 30лв...Освен това вече е на 6-7 презаписа и не е мръднало - т.е си е избило парите.
                            Не съм твърдял, че информацията ми е от преди месец. Не е и от вчера. Аз си карам с miniDV поради изредените от мен причини. 3CCD по-нататъчка, като рефайннат и FullHD формата. Иначе като за у дома и видео за сина - и тая става.П.П. Нямам нищо против 3CCD камерите и FullHD, но от практична гледна точка взех това, което ми трябваше - miniDV на SONY, с 1CCD. Излезе ми 2 пъти по-евтино и за 2 години е заснела точно 12касетки - по 1/2 касетка/месец. И то само защото ходихме със синчето на първата му почивка (беше на 8 месеца)... msi е специалист във видеозаснемането - 100% е прав!!!
                            Steliyan's Life!

Коментар

Нека всеки се ориентира сам:Автор инж. Димитър Доситеев На пазара вече забележимо се увеличи количеството модели на цифрови видеокамери, а старите аналогови постепенно изчезват. След mini DV и Digital 8 се появи и значително разнообразие от MPEG 2 камери - DVD камери, камери, зависващи видео на флаш памет, даже и такива с харддиск. Наближава утвърждаването и на новия HDV стандарт. Изборът е труден и изпълнен с много технически характеристики и маркетингови трикове. Как да се ориентирате в морето от стандарти, модели и характеристики и... парадоксално влошаващото се качество на заснемане. За покупката на видеокамера ни подтиква желанието да увековечим незабравими мигове от екскурзии, семейни празници, събития в работата и спорта. Изборът не е лесен - в момента на пазара има камери с множество технологии и модификации. Задачата се усложнява от все по-влошаващото се качество на получаваното изображение. Явно изборът на маркетолозите при лансирането на нови модели е снижаване на цената и вкарването на куп високотехнологични, но ненужни екстри. Като цяло новите модели не снимат по-добре от аналогичния клас по-стари, а даже по-лошо. Специалистите знаят, че добрите светлочувствителни матрици и обективи не поевтиняват. Те са свързани с
                              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                              Punto М2 1.2 SX 2000г.
                              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Аз се занимавам с камери от много време. Ясни са ми като бял ден. Написал съм много разбираемо по какво се избира камера. Само не си купувайте евтина камера. Много ще ви е яд после... гаранция. Инвестирайте повече пари но си купете нещо качествено защото скоро едва ли ще купувате пак камера. Записите си ги сваляйте с компютър. Хубав софтуер е тоди който описах по горе. външните ДВД рекордери първо че са скъпи и второ немогат да правят това което прави компютъра. За компресирането на записите... компресирайте ги колкото се може по малко - това се задава от софтуера. Относно какъв компютър Ви трябва... изцяло е важен само процесора. Примерно ATHLON 64 X2 4600 е много бърз процесор, Интелския му аналог има много поздрави само. С този процесор 1 час филм се компресира и записва на ДВД за 40 мин.И пак... не си клатете ръката докато снимате :D Движете я бавно, приближавайте и отдалечавайте много бавно. Щото после като седните да гледате първо картинката ще е грозна и второ ще ви заболи главата да се напрягате да стабилизирате картината мислено. Това е много важно, за Владим е закон дори като снима без статив
                                Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Working...
                                X