PASSARELLA написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Карате ли като мен?
Collapse
X
-
-
Колеги, вярно ли е, че когато си на висока предавка и ниски обороти и скорост, се получавало някъкво "детонационно горене"? Заговорихме се за тия неща с един приятел монтьор и, той ми показа бутало от Голф на което бутало имаше дупка ама баш си дупка, все едно си го гърмял с АК-47.Иначе аз карам според настроението- ако ми е весело и сметна, че не мога да застраша някой и себе си си карам по- бързо, иначе когато съм изморен или пък ми е някво скапано се влача едвам едвам.
Коментар
-
Е това вече не знам как ще стане, според мен горивото постъпва спрямо количеството въздух, отваряш повече клапаните, компа решева колко и каква смес ти трябва и вкарва горивото. За детонация може да се говори при метана, щото той има спесифично горене и ако не е правилно дресиран прави подобни мизерии...Това при изправна горивна система, иначе не само детонации можеш да чуеш, ами и да ги видиш :D
Коментар
-
LiGuru написа:PASSARELLA написа:Да караш на висока предавка, с малка скорост е идиотщина. За един двигател няма нищо по-хубаво от това да е в обороти. Тогава нищо не му пречи. Когато съм в движение в града не падам под 2500 оборота - за мен това е оптималната цифра.
Коментар
-
PASSARELLA написа:PASSARELLA написа:Да караш на висока предавка, с малка скорост е идиотщина. За един двигател няма нищо по-хубаво от това да е в обороти. Тогава нищо не му пречи. Когато съм в движение в града не падам под 2500 оборота - за мен това е оптималната цифра.
Коментар
-
PASSARELLA написа:Че аз не искам да пипам разхода. Ако ми стане голям - сменям колата...Harzulov написа:Здравейте колеги , искам да ви попитам как карате колите си градско смисъл на коя предавка с колко обороти и как се отразява това на разхода ви.Аз карам на по-висока предавка с по-ниски обороти защото мисля че така колата е по -икономична.Примерно има моменти в които я карам на 5-та с 1400-1500 оборота с 40-50км/ч и не ми тресе.
Коментар
-
Lane Staley написа:gamencerista написа:Много интересно как сте направили разход 16 литра с Браво 1.4 12в ?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Лесно Аз като карам със 150 това наистина е 150. По всички баири нагоре съм с минимум 140. Не карам 10 км нанадолнища със 150, а като видя баир нагоре и хоп - на 120. Но това е на газ 13 л / 100 км.На бензин със същото каране и климатик наистина дава разход около 8,5. Всъщност с газта засичанията не могат да са точни. Там винаги е с +/- 1 литър, но аз го завишавам нагоре.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар