Здравейте колеги , искам да ви попитам как карате колите си градско смисъл на коя предавка с колко обороти и как се отразява това на разхода ви.Аз карам на по-висока предавка с по-ниски обороти защото мисля че така колата е по -икономична.Примерно има моменти в които я карам на 5-та с 1400-1500 оборота с 40-50км/ч и не ми тресе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Карате ли като мен?
Collapse
X
-
Всичко е както съм писал не е в една или две теми въпрос на усет.Крачето трябва да усеща колко да натиска на съответната предавка.Аз мога да управлявам дори без обортомер и скоростомер икономично.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Всичко е както съм писал не е в една или две теми въпрос на усет.Крачето трябва да усеща колко да натиска на съответната предавка.Аз мога да управлявам дори без обортомер и скоростомер икономично.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Harzulov написа:Ами моята с това каране ми дава 10-10,5 л градско бензин без да да я ръчкам което си мисля че е нормално като карам и в задръствания
Коментар
-
LiGuru написа:Harzulov написа:Ами моята с това каране ми дава 10-10,5 л градско бензин без да да я ръчкам което си мисля че е нормално като карам и в задръстванияFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
LiGuru написа:Harzulov написа:Ами моята с това каране ми дава 10-10,5 л градско бензин без да да я ръчкам което си мисля че е нормално като карам и в задръстванияVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Абе ако се разтърсите в нета ще видити доста статии където едни казват че е добре на висока предавка и на ниски обороти а друга на малка с високи ... но всичко това са глупости и за тва тука съм съгласен с киро Трябва да усещаш колата - двигателя не трябва да се мъчи! !!!Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Аз пък никога несъм гледал да карам икономично :D За мен икономията е майка на мизерията. Дали че ми гори 10 или 12 градско... все ми е тая.Очаквам с нетърпение бензина да стане 3-4 лв. че да се разредят малко колите по улиците и баш шоферите като Коцев да трагнат по рейсовете че много задръствания правятСамо слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
-
subsa написа:както и да го карам ми гори между 16 и 17.5 градско гас със студени стартове доста начестоизвън града ми пада на 9-10 имам един спомен 8.7 до стара загора при каране 120-130фиата е браво 1.4 12VFiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
PASSARELLA написа:Да караш на висока предавка, с малка скорост е идиотщина. За един двигател няма нищо по-хубаво от това да е в обороти. Тогава нищо не му пречи. Когато съм в движение в града не падам под 2500 оборота - за мен това е оптималната цифра.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар