Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Привет и от мен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Привет и от мен

вече мога да кажа че от 11 часа наше време гордо съм собственик на Fiat Marea 1.6 16v SX 97 година на 90 хил.км... не съм много начетен по темата с колите, но с радост бих желал да се "обуча" за да мога да се грижа най-добре за моето бебче...това е първата ми кола, а както знаете казват, че първата кола и първата любов са незабравими

Честито ,колега!Да те радва бебчето и да не ти създава грижи!!!Уверявам те ,че ще останеш много доволен!!! :D
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

мерси мерси дано да няма аварии!искам да попитам като за начало къде мога да намеря пълна информация за модела вкл коя лампичка какво показва и т.н защото оригиналната й книжка е на италиянски а аз грам не разбирам..

Коментар

Тук ще намериш почти всичко, което те интересува на английски:http://fiat-bg.org/Downloads/Books/B...Приятно четене и честито за колата!
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Колеги намерих това което ме интересуваше и имам въпрос-нормално ли е при запалване на колата да ми свети лампа със значение "грешка в инжекционната с-ма" 1-2 секунди?а някой правил ли е макс километри/час на този двигател и купе че още съм млад шофьор и не искам да я настъпвам до край само и само да си начешам любопитството...?

Коментар

Да, нормално е. Не съм със същото купе (Браво) , двигателя е 1.6 - вдигал съм макс 190 по километраж,като можеше още, но реших да не рискувам - гумите ми са с индекс Т (до 190).Имаше в някой от разделите тема с кой колко е вдигал най-много, може да я потърсиш.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Максимална скорост която вдигнах 190км./ч на газ по пътя Казанлък - Ст.Загора в неделя но този участък в който я натиснах мисля че имаше лек наклон.Иначе до 185км./ч ги достига сравнително добре без проблем.Аз съм с комби варианта Уикенд.
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

аз лично съм на мнение че не искам да я натискам колата освен при единични случаи когато се налага..а като разход какво мога да очаквам аз мисля 8-9 градско(бензин) а вие ?

Коментар

Е-е, чак толкоз малко ако очакваш, ще останеш разочарован. При мен във Велико Търново градското ми заковава десетака, ама и движението ни е натоварено, но в София ще е повече със сигурност.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ами да ако е повечко ще съм малко разочарован но в крайна сметка ако ми върши работа колата съм склонен да ги давам тия пари за бензин а газ не ми се иска да слагам при положение слуховете за забрана на газ/метан уредбите.А разбрахте ли най-новата простотия от вчера се плаща потребителска такса ЕКО от 200 лева... това си е жива гавра за нас каращи по пътищата друсайки се така че ще ни изпаднат след малко пломбите от зъбите ... нямам думи просто

Коментар

bolreflex написа:
                      ами да ако е повечко ще съм малко разочарован но в крайна сметка ако ми върши работа колата съм склонен да ги давам тия пари за бензин а газ не ми се иска да слагам при положение слуховете за забрана на газ/метан уредбите.А разбрахте ли най-новата простотия от вчера се плаща потребителска такса ЕКО от 200 лева... това си е жива гавра за нас каращи по пътищата друсайки се така че ще ни изпаднат след малко пломбите от зъбите ... нямам думи просто
                      Не вярвам да махнат газта ... или метана 60 % от токситата са на метан ...
                      Atanas71 написа:
                      Максимална скорост която вдигнах 190км./ч на газ по пътя Казанлък - Ст.Загора в неделя но този участък в който я натиснах мисля че имаше лек наклон.Иначе до 185км./ч ги достига сравнително добре без проблем.Аз съм с комби варианта Уикенд.
                      Колко коня ти е ?? Щоту 190 км за газ според мен е доста добре
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Пич, преди гедини карах Типо 1.6 двувалка 90 коня и ми даваше следния разход:София лятото: (разстояния 10-15 км) 10 на стоСофия зимата: към 11 на сто, бавно загрява, не е в оптимален режимРусе (разстояния 2-3 км) лятото: 11 - 11.5Русе зима: 12-13 на сто - изобщо няма време да загрее, кара се постоянно студена на практика :D Извънградско: между 6 и 7, ако я юркаш много - качва :D От твоята кола можеш да очакваш подобни стойности щото е малко по-мощна, но е по-нов двигателят
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

... и Мареата е поне 200 кила по-тежка от Типото, сложи още половин-един литър върху резултатите на "gantcho" и ще имаш ориентир какъв разход да гониш.
                          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                            ... и Мареата е поне 200 кила по-тежка от Типото, сложи още половин-един литър върху резултатите на "gantcho" и ще имаш ориентир какъв разход да гониш.
                            Ей, вярно, че то Marea бе :D Аз що ли бях останал с впечатление за Brava. Но разликата е около 100 кила за Marea седан и вероятно ще гори горе-долу нещо такова пак.

Коментар

Ма сега виждам колата ти - ти трябва да знаеш най-добре :D

Коментар

Working...
                              X