Момчета....отказах се от дизела... КАКВО Ще кажете за БРАВА 1.4 12V МЕТАН 95 на 191 хил.кил. от познат на моя чичо на инвалид с винетка с безпалетен паркигн на синя зона, всичко платено , бяла , с готино СД-ченджърче за 4200 .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Привет колеги, имам питане относно фиат брава.
Collapse
X
-
Foxi08 написа:Момчета....отказах се от дизела... КАКВО Ще кажете за БРАВА 1.4 12V МЕТАН 95 на 191 хил.кил. от познат на моя чичо на инвалид с винетка с безпалетен паркигн на синя зона, всичко платено , бяла , с готино СД-ченджърче за 4200 .She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Моята е 1.4 с метан на над 180000км, като гледам още нищо не и е унищожено по двигателя и още си е с оригиналните клапани.Само метановата уредба ти е към 1500лв, щом и чейндър има и регистрация.. все едно я взимаш за 2500лв. Само това, че е на инвалид е малко кофти, аз минах по тоя път че и още по-сложен. Бях купил колата от човек, който я е купил от инвалида. И тримата сме от различни градове.. с един месец мъки вече е на мое име На 1.4 мотора провери задължително какво е състоянието на разпределителния вал, че ако е износен те очакват около 800-1000лв ремонт.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Като гледам дизелака е доста повече търкалян по пътищата и доста над реалната си стойност но въпреки всичко се спирам на него . Замисли се само с метанката която на всичко отгоре е и с доста слабичък двигател ако трябва да изпреварваш и е пълна с народ вътре , кво праиш ? Според мен и двата фиата не си заслужават но ако това е избора ти взимай дизела въпреки че е скъп.
Коментар
-
Хмхмхм и аз съм за дизела. Вярно че с метана се возиш за без пари общо взето но 95та е старичка с този мотор, метана отзад и ако качиш 2ма става мн тегаво изтеглянето на кръстовище, баирите. Тази първата Брава мн ми хареса, вярно че е по скъпа но с хубавия мотор, вс екстри = взимаш си КОЛАBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Абе виж поразгледай в мобилето има хубави бравички за 5000-6000 лв но гледай да си вземиш някой брава 1.6 1.9 да може ако слагаш газова да не се мъчиш щоту 1.4 1.2 с газ мъкаAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Е момчета вие ми еб.хте мама.а направо не знам какво да правя... Добре малко Факти.... Колата е на инвалид който я продава на един МОНТОЬР , той си има сервиз подържа си , има си книжка колата сервизна още от както е внесена от австрия,. всичко си пише в нея .. аз я покарах да ти кажа като я настъпиш с 2 ма си върви за метан... пък и може да ми я даде на изплащане на 3 вноски примерно щото е много добър приятел на моят чичо и така... той ми оправи ситроена смени ремъци водна помпа всичко , за по малко пари а на други места ми искаха почти 2 но да не кажа и от горе..... До сега е сменил само предни амортесьори , накладки и два накрайника нещо спомена нали от както я е купил само това и нали задължителните консумативи като масло филтри ремъци и тн. тъй че... А в квартала до нас има една лекарта вече колко години я кара братко нищо и нема а е жена сметайте че е здрава кола същият мотор същата само че на бензин не знам дали има газ не съм я гледал...Момчета тази от 1999 1.9 JTD само 4 и 300 ми е самата кола.... Отделно регистрация, отделно застраховки , отделно преглед , отделно каско.. а тази на инвалида си има каско до ноември + винетка ще си взимам безплано + паркиране на синя зона... единственото е че после прехвърлянето и тези неща са малко по сложнички и разправии но не е кой знае каква болка... дано ме разбирате..ама с 40 лева до морето и обратко само с влак за 8 часа може да стане...( като се има предвид бърз влак и 1 ва класа) :D
Коментар
-
Човече, ти сам не можцеш ли да вземеш решение? Не ти ли е ясно, че всеки мисли различно? Аз не харесвам дизел, друг не ще и да чуе за бензин, за трети най-важно е друго... 5 страници епопея дали да си вземеш един таралясник на 10-11 години Не знам за теб колко са 6000 лева, но щом не може да се решиш явно не са малко. Един съвет от мен - не си купувай кола втора ръка, чиято стойност да надхвърля 15-20% от годишния ти доход. Не наблъсквай 6000 бона в кола, която след 1 година ще струва 4000, ще си и навъртял има-няма 10 000 км и ще си вътре отвсякъде.Вземи си някое типо за 2 бона - има ги с климатик с какви ли не екстри.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
аз ти казвам какво щях направя аз (защото парите са си твои и ти си решаваш) :D - колата да ми харесва на външен вид - явно ще е Брава и явно ти харесва- колата да има климатик (ако няма изобщо не я броя за мене)- възраст на колата - 1,9 JTD- цената на колата - 1,4 метан- цената на горивото - 1,4 метан- цена на поддръжката - зависи от конкретната бройка- данък МПС - 1,4 метантова колко върви и колко е пъргава за мен е на задно мястосамо разликата в цената е почти 2000 леваразликата в данъка сега 100 лева на година, догодина ще е повечена инвалида данъка е още по-нисък, или изобщо го няма+винетката; винетки ще има поне и догодина....
Коментар
-
Две години карам кола на метан. Брава 1.4 . Ако искаш икономия тя е колата за теб. 10 лв. - 200км. Както искаш така го разбирай. Обиколих БГ за без пари. Данък 30лв. За мен си е бавничка, но я сравнявам с Купето. Но баща ми и е свикнал и няма проблеми с изпреварвания и т.н. Решението си е твое, но помисли за след това...Колата се купува лесно, но поддръжката е трудна.Lancia Lybra 2,4JTD '03
Фиат Браво 1.9TD75 '97
Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар