Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еххх този социализъм.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Slavi_Lancia написа:
    Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли. А помните ли колко работи се построиха тогава, а какво се построи сега освен молове и бизнес сгради , някои да знае някъде да е построено училище, болница, детска градина!? аз знам за разрушени такива ако греша поправете ме. Е верно не са само плюсове имаше и много недостатъци на тогавашното управление ама не ми излизаите с номера "сега за тва сме на тоя хал" на тоя хал сме щото всичко е мафиоти и мушеници през тези години и окрадоха де що има. Така че ако трябва да избирам..... аз си се връщам да си живея тогава.
    Нито образованието е било безплатно, нито обучението е било безплатно, а с една заплата и сега можеш да отидеш на море, ако отидеш на такива мизерни условия, на каквито се ходеше тогава! Няма нищо безплатно - парите за издръжката му все трябва да идват от някъде - общо взето за "безплатните" обеди на родителите ни сега плащаме ние. А от това което построиха - не остана нищо защото не са построили конкурентноспособни неща ... Примери колкото щеш ... Ако не беше "комунистическият" режим - бъди сигурен, че много повече неща щяха да се построят - и не само да се построят, но да съществуват и в момента и да дават принадена стойност. Спора е много по-дълъг отколкото имам време да пиша - като седнем на маса все някога - може да го продължим! Петък 13-ти е - ха Отивам да работя, защото си мразя началниците...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Прав е колегата само искам да припомня че сме с 10 милярда долара назад главница от соца!
      Fiat Tipo 1,4 i.e.
      1995г.

Коментар

Напълно подкрепям kiro_of_the_day!Но явно има все още хора ,които си вярват и ли по-точно вярват на тая извратена всенародна зомбясала политика...Няма снимка на българската Кока-Кола,т.е. АЛТАЙ...култово питие!Но пък фотоса с чушкопека е невероятен!
        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
        http://www.keepfighting.ms

Коментар

andrey4848 написа:
          Прав е колегата само искам да припомня че сме с 10 милярда долара назад главница от соца!
          Ами горе - долу с толкова май - това е цената на "безплатните" неща и услуги...А пък синчето на стари комуняги - тоя "топ икономист" Милен Велчев почти удвои външния дълг с прословутата си сделка с дълга, че и медал му дадоха за това, абе баси държавата...

Коментар

[quote="kiro_of_the_day"]
            Slavi_Lancia написа:
            Отивам да работя, защото си мразя началниците...
            ...познато още като: "чакай да поработим малко"...Тук се включват няколко вица за Вуте и работата...Нищо против теб но... как така говориш против нещо а после сам го правиш... Добре са те обучили твоите "врагове" Колкото и хора, както и да плюят комунизна на мен той няма да ми стане противен, а тези като мен явно са по-голямата част - справка - настоящата тема Голям кеф беше - като бях чавдарче, като ходехме на училище в пионерския дом, нямаше госпожи а другарки ...
            Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

евала kiro_of_the_day Каза го много точно!Пък който иска да се върне в комунизма да си продава фиата и да взима ЗАЗ,така ще се чувства в онова време
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

TOSHIRO написа:
                ...познато още като: "чакай да поработим малко"... Тук се включват няколко вица за Вуте и работата...Нищо против теб но... как така говориш против нещо а после сам го правиш... Добре са те обучили твоите "врагове" Колкото и хора, както и да плюят комунизна на мен той няма да ми стане противен, а тези като мен явно са по-голямата част - справка - настоящата тема Голям кеф беше - като бях чавдарче, като ходехме на училище в пионерския дом, нямаше госпожи а другарки ...
                По редове: Човек вече не може и да се пошегува! Никак не обичам хората без чувство за хумор - те са причинили повечето, ако не всички световни беди! По казаното от теб мога да заключа, че си бил от правоимащите, за които онова време беше рай... Само така мога да си обясня носталгията по онова време. Голям кеф е да ти промиват мозъка отначало като чавдарче, после като пионерче, комсомолче и т.н. НЕ! БЛАГОДАРЯ!

Коментар

Аиде аиде, стига сте се разправяли, от такъв спор нищо хубаво няма да излезе само ще заприличаме на кварталните пенсионери дет цял ден се карат за щяло и нещяло. Квото е било тва е, квото е станало за хубаво или за лошо пак си е на наш гръб, каво ще стане за напред в тая държава пак от нас си зависи, лошото е че пак ще седим и ще чакаме някои друг да ни го направи, и после ще мръмкаме пък че не ни харесва, абе човек угодия няма
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Подписвам се с двете ръце под всичко казано от колегата kiro_of_the_day. Милен Велчев е измекяр и преобърна външния ни дълг от долари в евро точно ПРЕДИ доларът да се срине, защото явно са му по-свидни интересите на Merrill Lynch и на останалите ни кредитори, отколкото но България.Някои хора забравят, че например при комунизма един /бронебоен / телевизор Рубин струваше 1000 лева, т.е. 1000 долара, а за 600-700 долара вървяха готините сонита. И се забравя колко мизерно и некачествено беше всичко. А и сега нямаше да карат фиати, а вечните жигулки И въобще носталгията по време, през което и интелигентният и посредственият живееха еднакво, не прави чест на никого. Време през което баща ми, корабостроителен инженер, получаваше по-ниска заплата от момчетата с 15-килограмови чукове, на които самият той беше шеф....Е...си строя!! Не, благодаря! А предметите будят мили спомени щото са част от живота и детството ни!
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ето как една безобидна и майтапчийска тема само след няколко цитирания и нравоучения може да тръгне в грешната посока. Ами всички тук сме големи хора, немалка част имаме съвсем ясни спомени от социализма и няма нужда някой да ни казва дали е било добро или лошо, това всеки сам може да го прецени.
                      Slavi_Lancia написа:
                      ...Така че ако трябва да избирам..... аз си се връщам да си живея тогава.
                      Аз също. Хайде сега оплюйте ме и ми обяснете колко лошо и погрешно съм живял.Повечето от изложените предмети не са нищо особено, виж при вида на старата Кока Кола трепнах, а също и на повиквателната заповед. Не че ги свързвам със социализма, а по-скоро с детството (почти недостижимата Кока Кола) и младостта. А балканчета, камиончета и чушкопеци се намират все още.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

gantcho написа:
                        Подписвам се с двете ръце под всичко казано от колегата kiro_of_the_day. .........А предметите будят мили спомени щото са част от живота и детството ни!
                        Това изразява и моите мисли за отминалото време.

Коментар

Мдам... темата тръгна не точно в насоката, от която започна... Но някак си ръцете ме сърбят да си напиша и Аз мнението по въпроса за соц-времето и сега... Та да започна с това - ако сега дедо Господ пусне една тема анкета дали да върне социализма или не, най-вероятно ще гласувам с "да". Вярно е, доста куцахме спрямо гадния капиталист на запад.... но да си призная честно плюя на всичките капиталистически екстри пред СПОКОЙСТВИЕТО, в което живееше човек тогава. Пускаш си детето на улицата и си ДОСТА по-спокоен отколкото сега, когато не знаеш дали няма да налети на някой извратен, педофил, наркодилър, пиян шофьор, тумба мангали или друсани говеда. Да, предпочитам да си карам раздрънката ладичка, но да пускам детето си на у-ще не със свито сърце.Другото, по-важно нещо което бих искал да подчертая е конкуренцията. Капитализма преди имаше конкурентен строй и съответните служби си вършрха работата - без глобализъм и див капитализъм. А драги колеги (любители на капитализма и пазарната икономика) да ви попитам, някой забелязва ли какво се случва постепенно днес, в изцяло капиталистически свят? Ей на онзи ден слушам, че се опитват да увеличат работните часове на седмица от (40+8 ) на 60 часа... А да не говориме за разните консорциуми, които си правят цените както им скимне... Капитализма отново подивява (както беше в началото на миналия век) и нещата ще стват все по-зле и по-зле... защо мислите са тези стачки в цяла западна Европа? Само заради скъпите горива? Да-да! Просто им пада стандарта като цяло и започва да не им харесва на хорицата, на които до преди 18г им се подмазваха с висок стандарт на живота управляващите за да не решат, че социализма е по-добър.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                            Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли. А помните ли колко работи се построиха тогава, а какво се построи сега освен молове и бизнес сгради , някои да знае някъде да е построено училище, болница, детска градина!? аз знам за разрушени такива ако греша поправете ме. Е верно не са само плюсове имаше и много недостатъци на тогавашното управление ама не ми излизаите с номера "сега за тва сме на тоя хал" на тоя хал сме щото всичко е мафиоти и мушеници през тези години и окрадоха де що има. Така че ако трябва да избирам..... аз си се връщам да си живея тогава.
                            Почти винаги съм избягвал подобни теми, особено на маса .... Има си историческа стойност която тепърва ще се оценява.Има си и плюсове и минуси, които ако се зачекнат съм убеден, че няма как този Тоталитаризъм да спечели.Сега понеже съм те цитрал, ще се опитам да се придържам към казаното от теб въпреки, че има мегдан много да се рзавие тази тема.В Белене са били (понеже съм младок и не помня лично) късметлиите, хора за който е било ясно, че няма как да навредят на строя и са там за назидание: Опашати вицове, тук таме некое изказване за партията или пропаганда. Истинските опозиционери отдавна са били изтрити от земната орбита. Образованието може и да ти се е струвало безплатно, но качеството е на ниво НУЛА..основно, средно и най-вече висше.Болницата никога не е била евтина, специалистите се брояха на пръси (който се е занимавал със спорт знае), корупцията тип агне за преглед е позната и до днес.Индустрия: Сега обвиняваш новото, че е съсипало всичко, а даваш ли си сметка как това нещо е било построено, какви цели е имало, чии интереси е защитавало.Пример "Кремиковци-АД" , там се добива руда която е изчерпаема за около 8 години, което определя местоположението на Завода като грешка. Защо: Основната функция е обработката на суровина от Украйна (бивш СССР), транспорта е от Варна Порт до София .... Защо става така?Защото е нужно: Около всеки голям град трябва да има голям завод, река и пълно щастие. Това е вярата на развития соц. реализъм.Примера е идентичен за почти всички велики постижения на Тоталитаризма.Споменаваш безработица.... Един виц:- Другарю колко работници има във вашата фабрика?- Осем! А във вашата Петров?- Ми девет!?!Цяла нощ българския представител не спал и си мислил:"Що ли излъгах Япончето, трябваше да му кажа - 900 души сме само администрация!Да ама и япончето не спало заради въпрос:"Какво ли работи деветия българин"...И така темата е обширна, но както се забелязва избягвам думата "комунизъм" ..такъв в РБ никога не е имало.

Коментар

Не бива нищо да се отрича така категорично ... Имало е и хубави неща, както е имало и лоши.Кой знае след 50 години каква оценка ще има за нашето време ...

Коментар

[quote="LiGuru"]
                                Slavi_Lancia написа:
                                - Другарю колко работници има във вашата фабрика?- Осем! А във вашата Петров?- Ми девет!?!Цяла нощ българския представител не спал и си мислил:"Що ли излъгах Япончето, трябваше да му кажа - 900 души сме само администрация!Да ама и япончето не спало заради въпрос:"Какво ли работи деветия българин"...И така темата е обширна, но както се забелязва избягвам думата "комунизъм" ..такъв в РБ никога не е имало.
                                тва между другото е любимия ми виц
                                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
                                X