Аз няма да пиша много тука, kiro_of_the_day е написал почти всичко, което и аз щях да кажа.Само да вметна - няма какво да спорим: Вижте къде са държавите, нямали "социалъм", и ние, които сме го имали.Колко "западняци" по времето на студената война бягаха на изток, и колко "социалисти" бягаха на запад...Да сте чули и видели някой французин или англичанин да дойде на гурбет в България?!? Защо ли няма?А, и още нещо. "Хайдуците", които ограбиха, изкрадоха и изпродадоха "построеното от социализЪма" са точно хората на една партия, с червен цвят и червена петолъчка.Познавам лично хора, облагодетелствали се точно в месеците след 10-ти ноември. Хора, които бяха на ключови места в "Партията", а сега са ключови "бизнесмени"...Не ща повече да говоря по въпроса, че се нервя.Спомням си как ми намалиха поведението, щото не исках да ставам комсомолец. И си спомням че като бях в последната година в гимназията "дойде амнистията" - премахнаха през 1989 оценката за "поведение", с което ми се отвори пътя към висшето образование... Пък и социализЪма си замина...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еххх този социализъм.
Collapse
X
-
коцев написа:Оценка какво е било и какъв е бил живота през тъй наречения комунизъм могат да дават само хора живели и работили през тоя период :D Аз отдавна работя на принципа :око да види ,ръка да пипне и ухо да чуе.Само на това вярвам.Никой не е бил при залавянето на Левски но всички знаят от написаното че бил си закачил цървула на кола на плета и за това не могъл да избяга . Дрън , дрън та пляс. Като чавдарче помня как електрифицираха родното ми село през 1953гКато пионерче помня как водоснабдиха селотони през 1956гКато комсомолец помня как беше постороено училището ми в Ловеч механотехникума през 1960г защото до обед учихме в друго училище а след обед ходихме от 2 до 4 часа да пренасяме тухли ,дъски вар на майсторите които го строяха .Просто така се създаваше всичко .С много труд.Помня първия верижен трактор пристигнал на село и как цяло село 2 000 човека излязоха да видят това чудо дето оре с три плуга .Помня как житото се жънеше на ръка , правеха се снопове и сноповете се събира на кръсци. Помня как след жътварите бяха докарали кокошките на ТКЗСто в едни каруци пригодени като фургони да кълват останалите по земята зърна за да пестят готовата храна .И безброй неща помни бай ви Иван ... :D :D :DShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Проблемите на соц-страните беше в стратегията за постигане на идеите си. На всички (надявам се) им е ясно, че в световен мащаб нещата се диктуваха от една страна Америка и НАТО, от друга СССР и СИВ. Обаче американците какво правеха - даваха 1-2-...10 милиона долара + купчина динамит и оръжие на тумба терористи и ги пращаха да съсипват онова, в което СССР влагаше 1-2-...10 милиарда долара за да построи, и с което се опитваше да привлече/убеди жителите на дадена страна в хубостта на социализма. Съответно накрая СССР фалира. Просто Америка купуваше едно правителство, а СССР се опитваше да купи цялото население. Извода какъв е? Много по-лесно и евтино е да разрушиш нещо, което друг е построил. Ха сега, "със здраве" да им се връща на американците!Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
коцев написа:Хорошо ! Приемам оценката ти . :D Само че Германия стана мощна благодарение на това че Америка я възтанови докато бившия СССР беше разрушен почти до основи от войната и сам се наложи да се оправя.Така че мислейки по трезво не е баш така работата както си я мислите вие по младите . :D :D :DVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Sandeto написа:Проблемите на соц-страните беше в стратегията за постигане на идеите си. На всички (надявам се) им е ясно, че в световен мащаб нещата се диктуваха от една страна Америка и НАТО, от друга СССР и СИВ. Обаче американците какво правеха - даваха 1-2-...10 милиона долара + купчина динамит и оръжие на тумба терористи и ги пращаха да съсипват онова, в което СССР влагаше 1-2-...10 милиарда долара за да построи, и с което се опитваше да привлече/убеди жителите на дадена страна в хубостта на социализма. Съответно накрая СССР фалира. Просто Америка купуваше едно правителство, а СССР се опитваше да купи цялото население. Извода какъв е? Много по-лесно и евтино е да разрушиш нещо, което друг е построил. Ха сега, "със здраве" да им се връща на американците!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
коцев написа:Хорошо ! Приемам оценката ти . :D Само че Германия стана мощна благодарение на това че Америка я възтанови докато бившия СССР беше разрушен почти до основи от войната и сам се наложи да се оправя.Така че мислейки по трезво не е баш така работата както си я мислите вие по младите . :D :D :DShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
коцев написа:И все пак земята се върти .... :D :D :D Преминал с кола през Молдова ,Украйна и Белорусия. Бил съм и в град Брест и съм разгледал Бреската крепост .Някой от вас младите едва ли знае какво е това Брестката крепост.Като я посети и разгледа друга песен ще запее :D :D :D
Коментар
-
Заради такива умове като комуниста бай Иван Коцев, сме толкова изостанала страна спрямо цяла Европа. Трябва да се забрани на хора над 60 год. да гласуват! Те живеят в друго измерение, мисълта им е 30 години назад, откъкъв зор такива хора с гласа си, ще определят бъдещето на младото поколение питам аз???!!!! Докато комунистите и турците са в парламента няма да се оправим.Коцев да отиде малко из европа да види къде са хората и къде сме ние.Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
-
коцев написа:И все пак земята се върти .... :D :D :D Преминал с кола през Молдова ,Украйна и Белорусия. Бил съм и в град Брест и съм разгледал Бреската крепост .Някой от вас младите едва ли знае какво е това Брестката крепост.Като я посети и разгледа друга песен ще запее :D :D :DBrava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Комшу, бай ти Иван не е бил член на комунистическата партия и на изборите от преврата до сега съм ходил само два пъти .Първия път 1991година гласувах за СДС и като ни излъгаха не стъпих на избори до 2001г.Тогава лапнах въдицата на царя и гласувах за него . И той ни излъга и повече не съм ходил и няма и да отида .Второ ,уважавам мнението на всеки един но от моето също не се деля. Трето .Не всичко по комунистическо време беше както трябва , но смело мога да твърдя че ни учеха на труд и уважение. Ако сегашната разпасана работа в училище , на улицата ,на обществени места ви се струва че е модел за подражание то пази боже какво ни чака в бъдеще. Не ми е трябвало да хода в ГУЛАГ на мен тъй наречения "червен бряг " кариерата е само на 500м от Ловеч и съм бил много пъти там .
Коментар
-
коцев написа:Не ми е трябвало да хода в ГУЛАГ на мен тъй наречения "червен бряг " кариерата е само на 500м от Ловеч и съм бил много пъти там .Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар