Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еххх този социализъм.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз няма да пиша много тука, kiro_of_the_day е написал почти всичко, което и аз щях да кажа.Само да вметна - няма какво да спорим: Вижте къде са държавите, нямали "социалъм", и ние, които сме го имали.Колко "западняци" по времето на студената война бягаха на изток, и колко "социалисти" бягаха на запад...Да сте чули и видели някой французин или англичанин да дойде на гурбет в България?!? Защо ли няма?А, и още нещо. "Хайдуците", които ограбиха, изкрадоха и изпродадоха "построеното от социализЪма" са точно хората на една партия, с червен цвят и червена петолъчка.Познавам лично хора, облагодетелствали се точно в месеците след 10-ти ноември. Хора, които бяха на ключови места в "Партията", а сега са ключови "бизнесмени"...Не ща повече да говоря по въпроса, че се нервя.Спомням си как ми намалиха поведението, щото не исках да ставам комсомолец. И си спомням че като бях в последната година в гимназията "дойде амнистията" - премахнаха през 1989 оценката за "поведение", с което ми се отвори пътя към висшето образование... Пък и социализЪма си замина...

Коментар

Аре стига с това безплатно бе колеги...."безплатни обеди" няма! Тогавашното "безплатно" ще го плащаме ние, децата ни и внуците ни!
      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
      Punto М2 1.2 SX 2000г.
      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

коцев написа:
        Оценка какво е било и какъв е бил живота през тъй наречения комунизъм могат да дават само хора живели и работили през тоя период :D Аз отдавна работя на принципа :око да види ,ръка да пипне и ухо да чуе.Само на това вярвам.Никой не е бил при залавянето на Левски но всички знаят от написаното че бил си закачил цървула на кола на плета и за това не могъл да избяга . Дрън , дрън та пляс. Като чавдарче помня как електрифицираха родното ми село през 1953гКато пионерче помня как водоснабдиха селотони през 1956гКато комсомолец помня как беше постороено училището ми в Ловеч механотехникума през 1960г защото до обед учихме в друго училище а след обед ходихме от 2 до 4 часа да пренасяме тухли ,дъски вар на майсторите които го строяха .Просто така се създаваше всичко .С много труд.Помня първия верижен трактор пристигнал на село и как цяло село 2 000 човека излязоха да видят това чудо дето оре с три плуга .Помня как житото се жънеше на ръка , правеха се снопове и сноповете се събира на кръсци. Помня как след жътварите бяха докарали кокошките на ТКЗСто в едни каруци пригодени като фургони да кълват останалите по земята зърна за да пестят готовата храна .И безброй неща помни бай ви Иван ... :D :D :D
        Какво да кажа на това :D Щом съм бил на 14 години 1989, значи не съм работил през социализма, значи нямам право на оценка Колегата изрично ми е отнел това право Само ще му припомня за това какво социалзмът направи от една и съща държава - Германия. Един и същи завод до края на войната, след това едните взеха да произвеждат BMW, а другите Wartburg. След войната Гърция е била доста по-изостонала от нас държава. Кога и как ли ни минаха :D Всичко постигнато е ВЪППРЕКИ социализма, а не благодарение.Сори, че все пок си позволих да дам оценка, колега
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Хорошо ! Приемам оценката ти . :D Само че Германия стана мощна благодарение на това че Америка я възтанови докато бившия СССР беше разрушен почти до основи от войната и сам се наложи да се оправя.Така че мислейки по трезво не е баш така работата както си я мислите вие по младите . :D :D :D
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Проблемите на соц-страните беше в стратегията за постигане на идеите си. На всички (надявам се) им е ясно, че в световен мащаб нещата се диктуваха от една страна Америка и НАТО, от друга СССР и СИВ. Обаче американците какво правеха - даваха 1-2-...10 милиона долара + купчина динамит и оръжие на тумба терористи и ги пращаха да съсипват онова, в което СССР влагаше 1-2-...10 милиарда долара за да построи, и с което се опитваше да привлече/убеди жителите на дадена страна в хубостта на социализма. Съответно накрая СССР фалира. Просто Америка купуваше едно правителство, а СССР се опитваше да купи цялото население. Извода какъв е? Много по-лесно и евтино е да разрушиш нещо, което друг е построил. Ха сега, "със здраве" да им се връща на американците!
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

коцев написа:
              Хорошо ! Приемам оценката ти . :D Само че Германия стана мощна благодарение на това че Америка я възтанови докато бившия СССР беше разрушен почти до основи от войната и сам се наложи да се оправя.Така че мислейки по трезво не е баш така работата както си я мислите вие по младите . :D :D :D
              Горкия СССР... Ма не беше ли и той Велика сила ... Или гнусните империалисти от САЩ са били по-велики... Коцев ще ме умориш от смях бре... Да не би американците да помогнаха БМВ да се различава толкова от Варбург... Айде нема нужда...
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И все пак земята се върти .... :D :D :D Преминал с кола през Молдова ,Украйна и Белорусия. Бил съм и в град Брест и съм разгледал Бреската крепост .Някой от вас младите едва ли знае какво е това Брестката крепост.Като я посети и разгледа друга песен ще запее :D :D :D

Коментар

Sandeto написа:
                  Проблемите на соц-страните беше в стратегията за постигане на идеите си. На всички (надявам се) им е ясно, че в световен мащаб нещата се диктуваха от една страна Америка и НАТО, от друга СССР и СИВ. Обаче американците какво правеха - даваха 1-2-...10 милиона долара + купчина динамит и оръжие на тумба терористи и ги пращаха да съсипват онова, в което СССР влагаше 1-2-...10 милиарда долара за да построи, и с което се опитваше да привлече/убеди жителите на дадена страна в хубостта на социализма. Съответно накрая СССР фалира. Просто Америка купуваше едно правителство, а СССР се опитваше да купи цялото население. Извода какъв е? Много по-лесно и евтино е да разрушиш нещо, което друг е построил. Ха сега, "със здраве" да им се връща на американците!
                  Мислех да се впускам в полемика, ама май нЕма нужда...

Коментар

коцев написа:
                    Колега Коцев, ти предполагам визираш Плана Маршал. Ето ти и цифри:За целия период на неговото действие пт 1947 до 1951, във всички държави от Европа пожелали помощ, са вложени 13 милиарда долара под формата на "икономическа и техническа помощ". Тези пари се равняват към днешна дата на:120.66 милиарда по индекса на потребителски цени или100.30 милиарда по дефлатора на БВП за съотв. периодОт плана са се възползвали: Франция (най-много), Англия, Германия, Италия, Гърция, Турция, Австрия, Швейцария, Белгия, Холандия, Португалия, Ирландия, Швеция, Норвегия, Швеция, Исландия...Та, не смяташ ли, че тези пари са малко смешни за мащабите на цяла Европа, че да ги дигне на крака и да направи някои от тях по-богати и от американците :D Сравни тези числа със 700 милиарда марки, които само Западна Германия наля в Източна Германия до 1995г. и ще схванеш колко е по-скъпо да се оправят бакиите на социализма :D Просто сравни мащабите.

Коментар

коцев написа:
                      И все пак земята се върти .... :D :D :D Преминал с кола през Молдова ,Украйна и Белорусия. Бил съм и в град Брест и съм разгледал Бреската крепост .Някой от вас младите едва ли знае какво е това Брестката крепост.Като я посети и разгледа друга песен ще запее :D :D :D
                      Там не съм бил,но на Мамаев курган съм бил.

Коментар

Заради такива умове като комуниста бай Иван Коцев, сме толкова изостанала страна спрямо цяла Европа. Трябва да се забрани на хора над 60 год. да гласуват! Те живеят в друго измерение, мисълта им е 30 години назад, откъкъв зор такива хора с гласа си, ще определят бъдещето на младото поколение питам аз???!!!! Докато комунистите и турците са в парламента няма да се оправим.Коцев да отиде малко из европа да види къде са хората и къде сме ние.
                        Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

А бе на къде сте задълбали в тази тема.Аз исках просто да върна спомените със снимките, тук чак цял дебат станал...
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

коцев написа:
                            А бил ли си в някой лагер в Сибир - на екскурзия разбира се?Да видиим каква песен ще запееш!? Много искам да чуя мнението ти за ГУЛАГ колега?!??!?..и после говори за Брестката крепост
                            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                            Punto М2 1.2 SX 2000г.
                            МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Комшу, бай ти Иван не е бил член на комунистическата партия и на изборите от преврата до сега съм ходил само два пъти .Първия път 1991година гласувах за СДС и като ни излъгаха не стъпих на избори до 2001г.Тогава лапнах въдицата на царя и гласувах за него . И той ни излъга и повече не съм ходил и няма и да отида .Второ ,уважавам мнението на всеки един но от моето също не се деля. Трето .Не всичко по комунистическо време беше както трябва , но смело мога да твърдя че ни учеха на труд и уважение. Ако сегашната разпасана работа в училище , на улицата ,на обществени места ви се струва че е модел за подражание то пази боже какво ни чака в бъдеще. Не ми е трябвало да хода в ГУЛАГ на мен тъй наречения "червен бряг " кариерата е само на 500м от Ловеч и съм бил много пъти там .

Коментар

коцев написа:
                                Не ми е трябвало да хода в ГУЛАГ на мен тъй наречения "червен бряг " кариерата е само на 500м от Ловеч и съм бил много пъти там .
                                Аз също съм бил...и не само там.. тогава с цялото ми уважение, що за глупости приказваш?
                                Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                                Punto М2 1.2 SX 2000г.
                                МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Working...
                                X