Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еххх този социализъм.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gendo написа:
    KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години
    1. Някъде да съм казал, че знам нещо? Само въпрос зададох!2. А прехода, как ще го обясниш - днес е комунизъм, а от утре в 8:00ч. е демокрация и комунизма се изпарява моментално?3. Ти от къде знаеш, че на Марс не могат да живеят хора? Ходил си да провериш

Коментар

Kuku написа:
      gendo написа:
      KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години
      1. Някъде да съм казал, че знам нещо? Само въпрос зададох!2. А прехода, как ще го обясниш - днес е комунизъм, а от утре в 8:00ч. е демокрация и комунизма се изпарява моментално?3. Ти от къде знаеш, че на Марс не могат да живеят хора? Ходил си да провериш
      какъв Марс те гони теб.и къде видя демокрация в България

Коментар

Оценка какво е било и какъв е бил живота през тъй наречения комунизъм могат да дават само хора живели и работили през тоя период :D Аз отдавна работя на принципа :око да види ,ръка да пипне и ухо да чуе.Само на това вярвам.Никой не е бил при залавянето на Левски но всички знаят от написаното че бил си закачил цървула на кола на плета и за това не могъл да избяга . Дрън , дрън та пляс. Като чавдарче помня как електрифицираха родното ми село през 1953гКато пионерче помня как водоснабдиха селотони през 1956гКато комсомолец помня как беше постороено училището ми в Ловеч механотехникума през 1960г защото до обед учихме в друго училище а след обед ходихме от 2 до 4 часа да пренасяме тухли ,дъски вар на майсторите които го строяха .Просто така се създаваше всичко .С много труд.Помня първия верижен трактор пристигнал на село и как цяло село 2 000 човека излязоха да видят това чудо дето оре с три плуга .Помня как житото се жънеше на ръка , правеха се снопове и сноповете се събира на кръсци. Помня как след жътварите бяха докарали кокошките на ТКЗСто в едни каруци пригодени като фургони да кълват останалите по земята зърна за да пестят готовата храна .И безброй неща помни бай ви Иван ... :D :D :D
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Оффф, защо се хващате за думичките - ПРИНЦИПНО говоря!

Коментар

Лично аз не се хващам за никоя думичка даже ми е приятна темата за да си припомня от къде съм тръгнал .А то има толкова много за припомняне и разказване ,че роман може да се напише . :D :D :D

Коментар

Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.
              Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите

Коментар

trajal написа:
                Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.
                Ходят колега ама със работата са си създали 10 пъти повече доброкачествена продукция, от колкото тогава е създавал някой нашенец
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

trajal написа:
                  Tова за плащането е точно така. Едва ли помниш комунизма защото в РБ такъв никога не е имало! Истината е че този строй не издържа икономически.... Толкоз просто и логично. Коцев, а като си толкоз паметлив помниш ли ....Морето и машинитеИ трюмовете пълни с конякИ онзи див копнеж по полякинитеИ тричките звезди на Слънчев бряг :D :D :D

Коментар

BolgAryan написа:
                    А бирата и изненадите в бутилката? :D :D :D И как всички искаха тъмни бутилки, щото тя била по "чиста" :D
                    така беше -и халвата от тези металните кутии беше супер
                    "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Всички си спомнят тези времена с умиление не за друго -ами защото асоциират с детството си ..... хубаво си е да си дете
                      "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

MOYA написа:
                        Всички си спомнят тези времена с умиление не за друго -ами защото асоциират с детството си ..... хубаво си е да си дете
                        точно за това ви говоря.абсолютно съм съгласен с мнението

Коментар

MOYA написа:
                          Май сте много прави.Ако има как да си върна 20 години от живота,сигурно бих живял и в първобитния строй.А относно това,което казва "noriaga",че на запад произвеждат 10пъти по качествена продукция не съм напълно съгласен.Бил съм там и съм видял егати тъпунгерите да получават егати заплатите.
                          Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите

Коментар

Ами освен да си посипя глават с пепел и да замълча друго не ми остава .. :D :D :D

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли.
                              Дядо ми е бил там, но не знам да е бил джигит? А каквото е било безплатно - сега има 2 пъти по 10 милиарда да плащаме ние за него. А за безработицата не знам, но помня като малък първия клошар, който съм виждал някога - Коцето, моташе се на пл. Славейков, с надеждата да му дадат някой залък от кулинарниа магазин на номер 10, или от хлебарницата отсреща. Междудругото, Коцето умря една зима точно в нашия вход, 88-ма година май, оше помня как стискаше радиатора във входа...

Коментар

Абе страшни времена си бяха преди 89г.Сега вече е пей сърце. :D :D :D

Коментар

Working...
                                X