KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години
1. Някъде да съм казал, че знам нещо? Само въпрос зададох!2. А прехода, как ще го обясниш - днес е комунизъм, а от утре в 8:00ч. е демокрация и комунизма се изпарява моментално?3. Ти от къде знаеш, че на Марс не могат да живеят хора? Ходил си да провериш
KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години
1. Някъде да съм казал, че знам нещо? Само въпрос зададох!2. А прехода, как ще го обясниш - днес е комунизъм, а от утре в 8:00ч. е демокрация и комунизма се изпарява моментално?3. Ти от къде знаеш, че на Марс не могат да живеят хора? Ходил си да провериш
какъв Марс те гони теб.и къде видя демокрация в България
Оценка какво е било и какъв е бил живота през тъй наречения комунизъм могат да дават само хора живели и работили през тоя период :D Аз отдавна работя на принципа :око да види ,ръка да пипне и ухо да чуе.Само на това вярвам.Никой не е бил при залавянето на Левски но всички знаят от написаното че бил си закачил цървула на кола на плета и за това не могъл да избяга . Дрън , дрън та пляс. Като чавдарче помня как електрифицираха родното ми село през 1953гКато пионерче помня как водоснабдиха селотони през 1956гКато комсомолец помня как беше постороено училището ми в Ловеч механотехникума през 1960г защото до обед учихме в друго училище а след обед ходихме от 2 до 4 часа да пренасяме тухли ,дъски вар на майсторите които го строяха .Просто така се създаваше всичко .С много труд.Помня първия верижен трактор пристигнал на село и как цяло село 2 000 човека излязоха да видят това чудо дето оре с три плуга .Помня как житото се жънеше на ръка , правеха се снопове и сноповете се събира на кръсци. Помня как след жътварите бяха докарали кокошките на ТКЗСто в едни каруци пригодени като фургони да кълват останалите по земята зърна за да пестят готовата храна .И безброй неща помни бай ви Иван ... :D :D :D
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Лично аз не се хващам за никоя думичка даже ми е приятна темата за да си припомня от къде съм тръгнал .А то има толкова много за припомняне и разказване ,че роман може да се напише . :D :D :D
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.
Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.
Ходят колега ама със работата са си създали 10 пъти повече доброкачествена продукция, от колкото тогава е създавал някой нашенец
Tова за плащането е точно така. Едва ли помниш комунизма защото в РБ такъв никога не е имало! Истината е че този строй не издържа икономически.... Толкоз просто и логично. Коцев, а като си толкоз паметлив помниш ли ....Морето и машинитеИ трюмовете пълни с конякИ онзи див копнеж по полякинитеИ тричките звезди на Слънчев бряг :D :D :D
Всички си спомнят тези времена с умиление не за друго -ами защото асоциират с детството си ..... хубаво си е да си дете
Май сте много прави.Ако има как да си върна 20 години от живота,сигурно бих живял и в първобитния строй.А относно това,което казва "noriaga",че на запад произвеждат 10пъти по качествена продукция не съм напълно съгласен.Бил съм там и съм видял егати тъпунгерите да получават егати заплатите.
Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли.
Дядо ми е бил там, но не знам да е бил джигит? А каквото е било безплатно - сега има 2 пъти по 10 милиарда да плащаме ние за него. А за безработицата не знам, но помня като малък първия клошар, който съм виждал някога - Коцето, моташе се на пл. Славейков, с надеждата да му дадат някой залък от кулинарниа магазин на номер 10, или от хлебарницата отсреща. Междудругото, Коцето умря една зима точно в нашия вход, 88-ма година май, оше помня как стискаше радиатора във входа...
Коментар