gendo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еххх този социализъм.
Collapse
X
-
Kuku написа:gendo написа:KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години
Коментар
-
Оценка какво е било и какъв е бил живота през тъй наречения комунизъм могат да дават само хора живели и работили през тоя период :D Аз отдавна работя на принципа :око да види ,ръка да пипне и ухо да чуе.Само на това вярвам.Никой не е бил при залавянето на Левски но всички знаят от написаното че бил си закачил цървула на кола на плета и за това не могъл да избяга . Дрън , дрън та пляс. Като чавдарче помня как електрифицираха родното ми село през 1953гКато пионерче помня как водоснабдиха селотони през 1956гКато комсомолец помня как беше постороено училището ми в Ловеч механотехникума през 1960г защото до обед учихме в друго училище а след обед ходихме от 2 до 4 часа да пренасяме тухли ,дъски вар на майсторите които го строяха .Просто така се създаваше всичко .С много труд.Помня първия верижен трактор пристигнал на село и как цяло село 2 000 човека излязоха да видят това чудо дето оре с три плуга .Помня как житото се жънеше на ръка , правеха се снопове и сноповете се събира на кръсци. Помня как след жътварите бяха докарали кокошките на ТКЗСто в едни каруци пригодени като фургони да кълват останалите по земята зърна за да пестят готовата храна .И безброй неща помни бай ви Иван ... :D :D :D
Коментар
-
Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите
Коментар
-
trajal написа:Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
trajal написа:Не обичам комунистите изобщо,даже ме изключиха от училище в 11клас,защото не искам да се подстригвам.Но наистина ходехме на море с една заплата,че се и возехме дотам с "държавен" бензин.А колкото до това,че всички тия неща сега ги плащаме едва ли е така,защото всички от ОНИЯ държави винаги са си ходели с една заплата на почивка и продължават да го правят.
Коментар
-
MOYA написа:Всички си спомнят тези времена с умиление не за друго -ами защото асоциират с детството си ..... хубаво си е да си детеАвтомобилът е просто добавка към гумите иджантите
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар