Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еххх този социализъм.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе живот си живеехме тогава .Аз ЗАЗа си го заключвах така : Работехме като волове Милиционерите си пиеха биричката спокойноА и почивката на морето беше чудесна :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ае, аз като по-млад имам само готини спомени от комунизма. На косъм да стана комсомолец.Няма смисъл ако това , ако онова. Всички знаете къде сме. Дайте да гледаме с надежда напред и с добри чувства назад.Бахти, знам какви проблеми са били, но сега само приятните спомени са останали. Дано това важи и за спомените, които градя в момента.Алтай, ТКЗС, БЗНС,фабрики, печки на дърва и нафта, часпром - всеки е бил на ръба на закона. То и сега сме си така.Абе живот, можеш ли го описа, be positive!
      Пеш
      ----
      Ex Peugeot 206 -Служебен
      ----
      Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Slavi_Lancia написа:
        Помним помним, и белене и скравена, ма тогава джигитите бяха там а не по улиците и в парламента. А да помните че здравеопазването беше безплатно, а да помните че и обучението беше безплатно, а помните ли че с една заплата се ходеше на море и оставаха, а че нямаше безработица помните ли. А помните ли колко работи се построиха тогава, а какво се построи сега освен молове и бизнес сгради , някои да знае някъде да е построено училище, болница, детска градина!? аз знам за разрушени такива ако греша поправете ме. Е верно не са само плюсове имаше и много недостатъци на тогавашното управление ама не ми излизаите с номера "сега за тва сме на тоя хал" на тоя хал сме щото всичко е мафиоти и мушеници през тези години и окрадоха де що има. Така че ако трябва да избирам..... аз си се връщам да си живея тогава.
        Нито образованието е било безплатно, нито обучението е било безплатно, а с една заплата и сега можеш да отидеш на море, ако отидеш на такива мизерни условия, на каквито се ходеше тогава! Няма нищо безплатно - парите за издръжката му все трябва да идват от някъде - общо взето за "безплатните" обеди на родителите ни сега плащаме ние. А от това което построиха - не остана нищо защото не са построили конкурентноспособни неща ... Примери колкото щеш ... Ако не беше "комунистическият" режим - бъди сигурен, че много повече неща щяха да се построят - и не само да се построят, но да съществуват и в момента и да дават принадена стойност. Спора е много по-дълъг отколкото имам време да пиша - като седнем на маса все някога - може да го продължим! Петък 13-ти е - ха Отивам да работя, защото си мразя началниците...
        Евала за мнението !Искам само да допълня... спомените са си спомени, особено хубавите спомени остават много повече от лошите. Но тука някои колега твърдят, че ако можело да се върне онова време щели да гласуват с "да" Тогава било много спокойно...... мда много спокойно е било, за някои хора. На какво казвате спокойствие, да те е страх да кажеш това което мислиш? Защото съседът ти може да е агентче на ДС... или това че посред нощ идват другарите милиционери и прибират дядо ти за 2 години в Белене, защото е с по-различни политически разбирания ? Или може би готиното е било, че са ти свили земите и на тях са изсрали едни лайна в които работят 900 човека а вършат работа за 50? Ама да дееее те са построили толкова много неща..... и какво остана от тях? А ако не е бил този строй..... какво нищо ли е нямало да се построй? Ахаааа ама то било хубаво защото "От всеки според възможностите на всеки според потребностите" Е мерси аз не искам да се връща... Друг е въпроса, че реално тук никаква промяна не се случи, останаха си същите хора. Както свършва романа на Джордж Оруел "Фермата на животните" - "И накрая не можеше да се разбере човек ли е прасе ли е"
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

И какво се оказва, че предпочитате да ви ши*ат в гъ*а, защото сте с гръб и не виждате кой ви ши*а?!

Коментар

Аз имам усещането, че с LiGuru и Kuku пак ще се окажем на едно мнение по въпроса и само искам да вметна към тях нещо:В България имаме най-големият нефтопреработвателен завод на Балканите. България обаче не добива петрол.Имаме най-голямата хавлиена фабрика в Европа. Производството на памук по онова време е било достатъчно за да захрани 1/4 от мощностите и.Имаме най-модерният автомобилен завод през 1972 година в Шумен, който никога не е произвеждал български автомобили.Имаме най-модерният завод за ЕИМ, но никога не е произвел българска машина.Имаме АЕЦ, но не можем да го захраним със суровина.Имаме започнал строеж на втори АЕЦ още през 70-те.Имаме най-модерната корабостроителница, но тя никога не е произвеждала кораби за друга държава освен за България и СССР.Скъпи смешни хорица, тъгуващи по татовото време - на такова самосъзнание само комунизъм му е нужно.

Коментар

PASSARELLA написа:
              Аз имам усещането, че с LiGuru и Kuku пак ще се окажем на едно мнение по въпроса и само искам да вметна към тях нещо:
              Аз пък що си мислим че Kuku е имал друго в предвид, тогава знаехме кои и от къде ни ш*ба , сега ни ш**ат от всякъде и не знаем кои. Това ли казваш Kuku или бъркам.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Не знам какво е имап предвид Kuku, но вие двамата не спите ли бе. Баси хората от 5 и кусор получавам мейли ...... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

LiGuru написа:
                  Не знам какво е имап предвид Kuku, но вие двамата не спите ли бе. Баси хората от 5 и кусор получавам мейли ...... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                  ти що не спиш бре аз където съм в момента нямам как да се спи по тва време та съм оправдан, а ти ако не си на работа що дириш в комунистическата теме

Коментар

Щото като стожер на пазарния принцип, бачкам всеки ден...дам работния ден ми започва около 7 часа, яко а? Ма колко извънреден труд получавам не е истина....

Коментар

LiGuru написа:
                      Щото като стожер на пазарния принцип, бачкам всеки ден...дам работния ден ми започва около 7 часа, яко а? Ма колко извънреден труд получавам не е истина....
                      Видя ли ся ко та напраиха капиталистите ако бяхте 900 човека в вашето "предприятие" нямаше да има извънреден труд и досега да сте преизпълнили петилетката Не знам друго ама поне темата ще стане весела, тои ВО е виновен дет събуди спомените у хората

Коментар

Само попитах, харесвате ли ана*ен секс

Коментар

Kuku написа:
                          Само попитах, харесвате ли ана*ен секс
                          Kuku аз да ти кажа то вече секса не е нужен, тои живота ни е*е всеки ден ама и ти рано си станал забравил съм да кажа -Добро утро на всички ранобудници

Коментар

Не съм лягал Добрютро

Коментар

KUKU не знам кой обича отзад ,ама как ги знаеш тези неща за комунизма като тогава си бил на 5 години

Коментар

Нали вече станахме капиталисти то превърнахме соц возилата в модерна техника
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X