Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся схема за свързването на чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся схема за свързването на чистачките

В момента карам едно Пунто 1.7 ТД и чистачките му работят само на бързи обороти.Искам да я разгледам и по нея да разбера проблема дали е в лоста дето ги превключва ,дали има някъде реле и за бавните обороти ,дали има и предпазител за тях или са на общ.Пък и приемам всякакви напътствия накъде да се насоча първо. С търсачката открих много теми за чистачките и ги изчетох но така и не разбрах нещо по конкретно. На бързи си работи безпроблемно също и като бутна нагоре лостчето също работят.Само като дам лоста надоло на първо положение нищо не реагира .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

При мен е същия проблем и не е от лостчето, защото скоро го смених и работят пак по същия начин, при мен даже като дам нагоре не тръгва, само най-бързата степен имам. Моторчето на чистачките дава фира явно, защото като поизсъхне стъклото се движат много бавно, даже засяда понякога като е напълно сухо стъклото. Имало някакво реле при самото моторче, ама още не съм се хващал да го правя. Много е зле, при слаб дъжд имам само бърза степен пък трудно уцелвам да ги спра долу, защото си спират където спра лоста.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ясно .На един и същ огън се печем и двамата . Ще търся от къде е но го дават да почва да вали та май няма да имаме възможност за правене. :D

Коментар

Ако ме превариш пиши как си оправил проблема.

Коментар

За сега оставих предната чистачка на мира . Нали работи на бързи обороти това е добре .Обаче задната я пробвах вчера и тя само върти моторчето а нещо има в червяка и рамото не помръдва . Не можах да разбера как мога да извадя рамото на чистачката за да сваля моторчето . Моторчето са държи на четири болта и те лесно се развиват но няма как да махна рамото . Отидох и до сервиз и се оказа че и те не знаят .Та питането ми е ако някой е свалял задна чистачка на Пунто да каже с болт е закрепено рамото със някаква зегерка ли за да го извадя и сваля моторчето .

Коментар

Направих си чистачките :D Вчера имах доста свободно време и го отделих на Пунтото . Колегата дето пита за предната чистачка му пиша че проблема се реши лесно. Свалят се двете рамена на чистачките .Развиват се видиите дето държат пластмасовата решетка и се маха .Самото моторче с рамената на рейките се сваля като се развият трите болта с ключе 10.Изважда се куплунга с кабелите и вече моторчето ти е в ръцете.Махаш пластмасовата капачка и се показва платката с релето. Тя се сваля като се разпоят трите по големи спойки.Вече като самата платка ти е в ръцете я измиваш хубаво с бензин и почистваш контактите на релето . После всичко това го вършиш в обратния ред и пей сърце. :D Задната чистачка се сваляла като се свали пластмасовото капаче под което се намира гайката с която се прикрепя рамото на чистачката.Това капаче се маха като се издърпат леко двете му ушенца на които има отвори и тия отвори са нанизани на едни щифтове. Като го свалиш развиваш гайката и махаш рамото. После отваряш задния капак и махаш предпазната кора. И тук моторчето се държи с три болта но с вътрешни отвори и трябва специално ключе. При мен беше клеясала самата ос на която се захваща самата чистачка..Наложи се с разни шпреьове да го пръскам докато го раздвижа и извадя.После го смазах стеблото и нанизах наново .Сега си работи перфектно. :D

Коментар

Благодаря, че сподели колега, ако и при мен се оправи с едно почистване на моторчето направо берекет, та значи след като си почистил платката с релето и бачкат всичките скорости, уикенда ще разглабям и аз и ще пиша за резултата.

Коментар

Моторчето си е здраво само платката с релето беше доста замърсена и от там нямах бавните и тия с прекъсването обороти . След старателното почистване всичко заработи . :D

Коментар

а има ли някакво реленце или специален бушон за задната чистачка, защото моята изведнъж спря...и не мърда от къде да го подхвана първо

Коментар

Първо сваляш кората на задната врата .Тя е захваната с 4 щипки. Като я свалиш се вижда моторчето.В него влизат два кабела .За да разбереш дали идва ток до чистачката то както е вдигнат задния капак най отдоло над самата броня има един ред с 4 клеми така да се каже . До тия клеми трябва да идва ток от лоста на чистачките .Имаш ли там 12в значи идва ток от врътката за включване на чистачката .Тогава остава да е клеясала оста на която се държи самата чистачка .Сваля се самото моторче ,сваля се и капачето с червяка и се опитваш леко да раздвижиш самата ос . Малко трудно ти го обяснявам но предполагам че като го почнеш ще разбереш как да се справиш.

Коментар

супер, оправи се с малко ръчкане и смазка и взе че тръгна...благодаря за съвета

Коментар

Working...
                      X