Имаш ли книжка на колата? Намери предавателните числа на скоростната кутия и диференциал, кажи кога е макс въуртящ момент и размер гуми и ще го сметнем А и още нещо - относно движението по инерция кога и изобщо разумно ли е да се ползва?БлагодаряСпоред мен да - когато двг се върти под въздействие на инерционни сили разхода ти пада на 0 литра. Ако е на празен ход гори, малко, но гори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1000об./мин. срещу Прекъсвач или как карате колата си
Collapse
X
-
BO написа:pakumba написа:sugarboy написа:Май преди имаше подобна тема и да не се повтарям, но обичам двигателят ми да не се чува и по тази причина възможно най-рано сменям на по-висока предавка. Само като чуя някой да ми ръмжи, и без да поглеждам, ми е ясно, че е някой голфаджия или опелджия, лададжиите понамаляха вече. Е, по магистралата стигам до 4К оборота, ама туй си е в реда на нещата.
Коментар
-
По безсмислена тема май не съм виждал, извинете ме ама се дразня като чета писаниците на технически неграмотни или полу грамотни хора (повечето пишещи). Едва ли има смисъл да пояснявам основни понятия и положения във физиката, но е дразнещо за четене (знам че не е задължително да го чета ама кво да правя като ми е любимия форум ). Моля никой да не се обижда лично, просто който не е наясно да не се изказва тежко навсякъде.В крайна сметка вярвам, че никой не би се отказал от своето (всеки си знае за неговата кола кога колко му харчи) така че от спора няма смисъл.ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
-
BobyK написа:По безсмислена тема май не съм виждал, извинете ме ама се дразня като чета писаниците на технически неграмотни или полу грамотни хора (повечето пишещи). Едва ли има смисъл да пояснявам основни понятия и положения във физиката, но е дразнещо за четене (знам че не е задължително да го чета ама кво да правя като ми е любимия форум ). Моля никой да не се обижда лично, просто който не е наясно да не се изказва тежко навсякъде.В крайна сметка вярвам, че никой не би се отказал от своето (всеки си знае за неговата кола кога колко му харчи) така че от спора няма смисъл.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Така е. Заяждаш се с хора, които никога не са имали претенциите да знаят всичко, а просто сме се стремили да се доближим до истината и сме водили дебат. В този форум има хора с всякаква квалификация, както и без всякаква :D И ако действително си с техническо образование и си компетентен по обсъжданата тематика, можеше просто да обясниш, и то не с този тон. Съдейки по него, нещо ми подсказва, че на всякаква нетехническа тематика би бил way out of your league мъчейки се да назидаваш хора с 20 години образование зад гърба си. И ти не се обиждай, просто обясни...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:... А да караш двигателя да бръмчи на трета за по-ниска скорост май пак не сработва....Bravo SX 1.6 16V 103hp '98
GPS-5"+iGO Navigation
Коментар
-
fidy написа:gantcho написа:... А да караш двигателя да бръмчи на трета за по-ниска скорост май пак не сработва....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аз предлагам така: Тръгвате 6 коли от някъде нанякъде, не много далече, на около 50 км, и се връщате. И пълните до ръбовете резервоарите. двама да карат на 3-та, 2-ма на 4-та, 2-ма на 5-та. Едната тройка да кара точно с 70 км/ч , другата точно с 90 или 100. Само карате, без ускорения, без изпреварвания, да не сте близо един зад друг, за да не влияе въздушната струя. Напишете резултатите тук, и да видим. Накрая който не е прав - плаща горивото на този който е прав. При такова каране мисля че който кара с 90 на 5-та ще използва най-малко гориво.
Коментар
-
ogi28b написа:Аз предлагам така: Тръгвате 6 коли от някъде нанякъде, не много далече, на около 50 км, и се връщате. И пълните до ръбовете резервоарите. двама да карат на 3-та, 2-ма на 4-та, 2-ма на 5-та. Едната тройка да кара точно с 70 км/ч , другата точно с 90 или 100. Само карате, без ускорения, без изпреварвания, да не сте близо един зад друг, за да не влияе въздушната струя. Напишете резултатите тук, и да видим. Накрая който не е прав - плаща горивото на този който е прав. При такова каране мисля че който кара с 90 на 5-та ще използва най-малко гориво.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:ogi28b написа:Аз предлагам така: Тръгвате 6 коли от някъде нанякъде, не много далече, на около 50 км, и се връщате. И пълните до ръбовете резервоарите. двама да карат на 3-та, 2-ма на 4-та, 2-ма на 5-та. Едната тройка да кара точно с 70 км/ч , другата точно с 90 или 100. Само карате, без ускорения, без изпреварвания, да не сте близо един зад друг, за да не влияе въздушната струя. Напишете резултатите тук, и да видим. Накрая който не е прав - плаща горивото на този който е прав. При такова каране мисля че който кара с 90 на 5-та ще използва най-малко гориво.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
ogi28b написа:Аз предлагам така: Тръгвате 6 коли от някъде нанякъде, не много далече, на около 50 км, и се връщате. И пълните до ръбовете резервоарите. двама да карат на 3-та, 2-ма на 4-та, 2-ма на 5-та. Едната тройка да кара точно с 70 км/ч , другата точно с 90 или 100. Само карате, без ускорения, без изпреварвания, да не сте близо един зад друг, за да не влияе въздушната струя. Напишете резултатите тук, и да видим. Накрая който не е прав - плаща горивото на този който е прав. При такова каране мисля че който кара с 90 на 5-та ще използва най-малко гориво.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
gantcho написа:fidy написа:gantcho написа:... А да караш двигателя да бръмчи на трета за по-ниска скорост май пак не сработва....Bravo SX 1.6 16V 103hp '98
GPS-5"+iGO Navigation
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар