Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ремонт в къщи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    Ако беше в Бургас щях да ти помогна Аз точно приключвам с ремонта в хола. Поставях вътрешна изолация (селитрон и гипсокартон) + шпакловка и боядисване.
    За малко по-нататък и това съм го замислил. Даже сме говорили с Емо да го мятаме заедно.Баси кат си помисля,че преди 2 години като купихме апартамента беше след основен ремонт , пък колко неща му измисляме
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Sandeto написа:
      Като чета, явно доста от вас сами са си слагали ламината... пък аз точно в момента съм пред тази дилема - да викам майстор или сам да дерзая.
      Монтажа на ламината е безплатен. Стига естествено да не си го купил вече от Практикер или друг подобен магазин.Има фирми които предлагат много добри цени с безплатен монтаж.Ето ти:http://store2.data.bg/trace/laminat.JPG
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Re: Въпрос за ремонт в къщи

iee написа:
        Та сумите се въртят някъде в порядъка на 3000-3500лв. Пък на нас не ни харесва така :D Така де ,ако някой е правил същата процедура скоро може да сподели колко му е излязло .
        Не е същата процедура, ами даже по-сложна. Целия този зид, с основи отдолу и стълбитеса 850лв. Направени са за 3 дни. И това от майстори които взимат доста скъпо.Днес точно си говорихме, че искам да си взема место в някое село и колко ще ми вземат замалка къщичка (30-40 кв.м.) Каза 4000лв. Абе в София да беше, имам страшни майстори за всичко,ама.....
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          ........Монтажа на ламината е безплатен. Стига естествено да не си го купил вече от Практикер или друг подобен магазин. .....
          Миии... първо, че съм го купил вече де... също така принципно знам, че повечето места където се продава ламинат върви с безплатен монтаж, но проблемът идва от малката квадратура (8кв/м) и се оказва, че безплатния монтаж важал за над 16кв/м.
          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
          --- в сърцето завинаги... ---
          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Re: Въпрос за ремонт в къщи

iee написа:
            Колеги, интересува ме дали някой е правил скоро всеизвестното разширяване на кухнята към терасата. Става въпрос за нормалните панелки. Въпросът ми е за цената. Тука някой фирми казват суми, които според мен не са много реални.Искаме да съборим това което е под прозореца, да изградим терасата с итонг, да се сложи изолация където трябва и да се замаже. Вътре с дребните работи мисля да се заема аз. От дограма също нямаме нужда, нашата е нова само малко ще се преправи. Та сумите се въртят някъде в порядъка на 3000-3500лв. Пък на нас не ни харесва така :D Така де ,ако някой е правил същата процедура скоро може да сподели колко му е излязло .
            Точно това го правихме преди 2 седмици в къщи. Тези пари дето са ти говорили са много. Не знам колко ти е голяма терасата, нашата е малка, значи 65 тухли итонг - 10, 4 торби Церизит 9, няколко парчета Фибран, някаква смес за басейни (измазахме с нея отвън), дограма. Това всичко ни излезе към 1000лв. А, за майсторлък нищо не сме давали, щото го правихме сами. Имаше още няколко дребни неща като боя, силикон, но това са както казах дребни суми. Даже сега като се замисля излезе и по-малко пари!
            FIAT UNO 45 i.e. 1.0 FIRE

Коментар

Само внимавайте с бутането на стени, че да не стане бела впоследствие ако е носеща. В конкретния случай не е проблем, но като гледам някои как изтърбушват апартаментите си се чудя как спят спокойно после.

Коментар

ламинат

колега "Sandeto" значи тея клинчета можеш от всико да си ги направиш.56 милиметра са достатачно разтояние,така че ноже със парченца от ламината да си направиш тея клинчета
                uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Re: ламинат

chapat написа:
                  колега "Sandeto" значи тея клинчета можеш от всико да си ги направиш.56 милиметра са достатачно разтояние,така че ноже със парченца от ламината да си направиш тея клинчета
                  Мммм... е то хуу... ама каква форма трябва да са? Ако са просто парченца, които се слагат м/у стената и отделните плоскости ламинат - е тогава как ще се разширява паркета, като те подпират и то все едно съм отрязал паркета плътно към стената?

Коментар

Sandeto написа:
                    chapat написа:
                    Мммм... е то хуу... ама каква форма трябва да са? Ако са просто парченца, които се слагат м/у стената и отделните плоскости ламинат - е тогава как ще се разширява паркета, като те подпират и то все едно съм отрязал паркета плътно към стената?
                    Ами просто като наредиш ламината ще махнеш дистанционерите бе Санде То не е толкоз сложно. Аз дори го правих без тях - просто рязах ламината на опаки и винаги остава по 5-6мм в края. Единствения ми проблем е, че за офиса ще трябва да си направя един инструмент за последното парче ламинат Иначе както всички слагали ламинат ти казаха - става бързо, лесно... красиво не е вкусно, щото не го ядеш... ама в тази жега - обилно поливай с бира
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      Ами просто като наредиш ламината ще махнеш дистанционерите бе Санде То не е толкоз сложно. А.....
                      Така кажете бе хора!!! Аз си мислех, че си остават, а пък то било само да подпират докато се полага... Сега вече ясно! 10x!

Коментар

Ние направихме тази процедура. Извикахме човек, който да разбие стената, за няколко часа вече беше долу, интересното е, че тази стена се държеше за другите само за панелите После изолирахме терасата както си е остъклена, за да запазим външния вид на блока, но отрязахме остъклението нагоре и сложихме дограма, другото си е изолирано с фибран ... Стаята стана значително по-голяма и много уютна ... но тези 3000-3500 лв са далееч далеч от цената ... не помня точно, но беше много много по-евтино ...п.п. "в къщи" се пише слято - вкъщи

Коментар

Всяка отделна панела от конструкцията на панелните блокове е носещ елемент и всякакви посегателства върху панел от тази конструкция (особено лицеви панели) води до отслабване на конструкцията!

Коментар

Humppa написа:
                            Всяка отделна панела от конструкцията на панелните блокове е носещ елемент и всякакви посегателства върху панел от тази конструкция (особено лицеви панели) води до отслабване на конструкцията!
                            специално тази стена не е носеща, питали сме когото трябва, а и от първи до 12-ти етаж може би само на 1-2 етажа не е махната ... а при тях не знам вече как ще е

Коментар

http://www.oran-gutan.com/rsd.php?itemid=554Ей тоя линк е специално за kiler_4o
                              Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                              Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                              Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                              BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
                                http://www.oran-gutan.com/rsd.php?itemid=554Ей тоя линк е специално за kiler_4o
                                e прочетох го и не ми е ясно какво искаш да кажеш може би, че има предвид "ремонт в няколко къщи" ? Защото аз до колкото разбрах той прави ремонт у тях - "вкъщи" :D Като гледам говори за обикновените панелки, в каквато все още живея и аз...

Коментар

Working...
                                X