Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверете си пожарогасителите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето къде стои моя и как е направен .http://kozev.moifoto.ru/23075/f15437...23075/f1543782
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Наистина е много голяма ползата от работещ и голям пожарогасител.Лично аз съм гасил два пъти.Първият път беше една стара Корсичка на приятел.Бяхме тръгнали на барче, но той се забави на едно кръстовище и изостана, а през това време аз вече бях пристигнал и го чакахме.И докато го гледах как пристига се зачудих на една странна светлина през решетката му.Докато спря вече беше ясно че е огън.Викнах му да отваря капака и да гаси, а той няма пожарогасител. Бягам за моя, вземам го и само за една секунда пръскане всичко угасна.Като огледахме се установи, че бензинопровода от помпата към карбуратора е нацепен(но това не се вижда защото е с текстилна оплетка)и пръска точно върху кабелите при делкото. Размина се само с разтопена кутия на филтъра, изгорели кабели на свещите и дистрибуторна капачка.Късмет, че пламъка беше видян в първата минута.Втория път си гасих Типото.Пламна пластмасовия корпус на вентилатора,защото се беше натиснал в турбото след онова изтърване и скока през канавката.Но тогава от 4 пожарогасителя, нито един не запръска, нямаха налягане Добре, че си нося 5литрова туба с вода и тя свърши работа.Та оттогава съм с два пожарогасителя 2 и 3 кг. с манометърчета.И най-доброто място за тях е както при колегата Коцев.Само за информация:ако с един пожарогасител е пръскано дори и съвсем малко, трябва да се даде за почистване на клапана от праха и презареждане иначе почва да губи налягане.
      sigpic
      Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
      475HP 11,5/1,9/191
      YouTube

Коментар

Working...
      X