Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За патриотизма, България и други неща...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    Ами щом имаш такива задълбочени наблюдения, вероятно знаеш, че всяка от тези институции, които си оплюл барабар с хората в тях, си имат много простички процедури за сигнализиране за корупция и други нередности. Вместо да направиш това, ти сега обобщаваш във форумите .
    Не искам да обеждам никой колега, ако съм те засегнал по някакъв начин се извинявам. (Всички процедури, и резултатите от тях са ми до болка известни).Поздрави.
    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
    Punto М2 1.2 SX 2000г.
    МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

snake написа:
      Ами щом имаш такива задълбочени наблюдения, вероятно знаеш, че всяка от тези институции, които си оплюл барабар с хората в тях, си имат много простички процедури за сигнализиране за корупция и други нередности. Вместо да направиш това, ти сега обобщаваш във форумите .
      Много просто, няма реална доказуема корупция....Пример:60 годни "Патентно ведомство", 750 000 лв. за веселби....днес, ако не се лъжа е завършека с пищно парти в Бояна.... Да това не е корупция, но определено е нещо без което може, нещо което струва много пари, пари взети от ИКОНОМИИ, баси това са мойте мангизи да му се невиди. Защо решиха, че трябва да ми взимат една камараа пари за нещо, само защото така пише в закона, като реално аз нямам нужда от подобен документ, ако на някой му трябва спесификация да ми звънне ще му я продам, пък ако е гявол сам да си сети...Да ама не, не мога да го ползвам, ако не е полезен модел щото в Европа така било.... Ми те в Европа такова нещо не са и чували да има като норматив, ама наще тарикати гледат икономии да правят....за пииване да има, да похапват......Пример две: РМД "София" .....Получавам пратка за панайра в Пловдив в която освен брошури се подвизават и газирани напитки, бонбони и рекламни материални със слоган на фирмата изпращач..... Всичко добре, но тъпите копелета ми заявяват, че сертификатите от Немското ХЕИ, не са валидни в БГ и съм трябвало да ги подложа на анализ.... Естествено такова нещо няма и естествено аз вече съм помолил колегите да не ми пращат неща дето хващат окото, щото ми струват пари и време.Пример три:Водя разговор с кмет на малка община от североизточна България за закупуването на имот общинска собственост, с цел изграждане на пройзводствено звено в което като план е заложено ангажирането на около 20 работни места.....Разговора протече малко странно и доста обидно за мен....Бях обвинен, че съм искал да експлоатирам коренното население давайки му малко пари и изполвайки го за не престижна работа. На въпроса колко от населението има средно специално образование, отговора бе "че за какво ти е образование, те са способни"....На въпроса колко от тях имат прилични езикови умения, познайте какво ми се отговори....В крайна сметка с добро не стана, особено след като ми бяха пойскани пари за тази сделка....

Коментар

Ето нещо, от което може би някога ще има ефект.http://anticorruption.government.bg/...tent.aspx?p=12
        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
        Punto М2 1.2 SX 2000г.
        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Човече сигнала за корупция е хубаво нещо, но е негодно без доказателства, вече никой не взима пари на ръка. Какво правим, ако някой пойска от мен да назнача негов познат на длъжност конасултант в мойта фирма със заплата 11 000лв. , като условие аз да му поемам данъците....

Коментар

LiGuru написа:
            Човече сигнала за корупция е хубаво нещо, но е негодно без доказателства, вече никой не взима пари на ръка. Какво правим, ако някой пойска от мен да назнача негов познат на длъжност конасултант в мойта фирма със заплата 11 000лв. , като условие аз да му поемам данъците....
            Корупцията не е само взимане пари на ръка...има много други форми...но мисля, че се отклоняваме от замисъла на темата.
            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
            Punto М2 1.2 SX 2000г.
            МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

А бе квото и да си говорим полужението е яко в гъза Едно поздравче за всички с тва парче http://www.youtube.com/watch?v=6IG6HArp03E
              fiat bravo 1.4 12v

Коментар

Neosi написа:
                LiGuru написа:
                Корупцията не е само взимане пари на ръка...има много други форми...но мисля, че се отклоняваме от замисъла на темата.
                Е да темата е хубава и се води на доста публични места. Но за мен не е важно, кой как се чувства и колко му коства да пренебрегва принципите си. Нали се сещаш, че трудно ще намериш човек пренебрегнал сума от 1000 лв. на работното си място, а в същото време оплюващ всички околни институции, мятайки тухли четворки в двора на поредните бирнически организации. Патриотизма не се измерва в това да преодоляваш тинята гледайки по отделно потъващите без късмет родени сънародници, изказвайки се как въпреки всичко ти си останал тук и си оцелял. Патриотизма не е да хвалиш, любиш и усмиваш една бедна, зле организирана и безпомощна държавица и да си горд с това. Патриотизма не е да познаваш великите поети на България, да поощряваш бългаското "новото кино" и тайничко да дръпваш от замундата поредния US кекшън. Патриот не е този дето сваляйки си обувките в къщи и забравя околните, патриот не може да е човек, който не познава бедните в квартала, способните в блока и враговете в къщи. Та моето мнение е, че патриоти в РБ просто няма, ако имаше такива....БТК нямаше да ти предлага услуга чиято такса е точно 1000% по-висока от старата държавно определена.Енергото нямаше да извива ръцеДъжавните институции нямаше да злоупотребяват с личните ти данниКакто казва един мой приятел ...."ако подмениш Айфеловата кула на парижани със статуята на св.София, една седмица никой няма да забележи, ако на мач Франция-Англия вместо Марсилезата зазвучи Шуми Марица... ще ти са размине, НО ако се опиташ да си играеш с бедните, студентите или пенсионерите знай, че Париж през ноща ще гори - те са патриоти и са единствените шувенисти за които е нормално да се пресмиват не един на друг а на себе си"

Коментар

Working...
                X