Здравейте, по-скоро молбата е към тези, които са близо до Бургас ... Както знаете имам проблеми с колата и след всички сервизи и т н - май май излиза, че е компютъра ... нов е 750 лв и е малко вероятно да взема такъв - може би ще взема втора ръка ... ако намеря ... но искам да съм сигурен, че е от него ... та има ли някой, който е близо до Бургас, Варна или окръзите - да отида при него, да пробваме или моята кола с неговия компютър, или неговата кола с моя компютър, за да видим дали пак ще прави тези проблеми...Ще се отблагодаря, за това няма нужда да се съмнявате, на колата няма да й стане нищо, но ако не дай боже нещо й стане - веднага ще си поема и отговорността за това ... Трябва ми спешно, защото колата вече много често, почти винаги пали на 2 цилиндъра, днес на 2-3 светофара докато работеше на празен ход просто 2 от цилиндрите изключиха и едва съм излязъл от кръстовищата Просто колата си плаче за нещо и искам да разбера - ако е за нов комп. да го взимам и да я оправям ... днес като изключих от скорост, наближавайки един светофар пак направи проблема ... после едвам я оправих ... какво ли не правих - накрая реших да пробвам - бааавно успях да вдигна оборотите до 6500 и когато удари ограничител се оправи ... Много ще съм благодарен на който се съгласи да го направим - във време удобно за Вас, на място удобно за Вас - всичко във ваша полза ... п.п. Собственика на колата трябва да има код карта ако има имобилайзер, за да можем да въведем кода... Ако няма - можем единствено да пробваме моя комп на неговата кола, понеже аз имам код карта ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До всички, които имат пунто мк.II 1.2 8V
Collapse
X
-
Колега, въобще не се заблуждавай, че ще стане по този начин...няколко пъти ти писах за проблема...но ти си знаеш...НЕ може да свалиш ECU от едно пунто и да го насадиш на твоето. Няма да го запалиш !За ново ECU не ти трябва код карта, имобилайзер и ключове..Ако ще слагаш ECU втора ръка, трябва да смениш имобилайзера и ключовете.Успех!Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
-
Добре защо да не стане както го е написал килерчо? С клчша само ясно няма да запали защото кода е друг, но нали ако има код картата и въведе вярно правилния код за неговото Еку няма ли да го разпознае?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Преди 2-3 години видях Пунто като твоето на което беше изхвърлена цялата инжекция и беше монтиран всмукателен колектор и карбуратор и нормално делко с бобина. ЕКУ то беше оставено само за да подава нформация към уредите на таблото и до сега тая творба се движи като такси с най-обикновенна газова уредба без проблеми. Явно някой си е имал подобни проблеми като твоите и ги е решил веднъж за винаги.
Коментар
-
Все още търся ... Моля Ви някой да ми направи тази услуга, защото не ми се ще да давам 750 лв. на вятъра и да се окаже, че не е от компютъра ... Града кажи-речи няма значение ... Проблемите взеха да зачестяват, сега по някой път и по светофарите го прави ... Понеже я карам икономично в момента - пробвах нещо друго - май като я натискам докрай прави по-малко проблеми
Коментар
-
kiler_4o написа:Айде да се хванем на бас, че мога да ти запаля кола с имобилайзер дори с ключ без чип, стига да знам кода ! Това да ми е проблема ... Имайте ми малко доверие бе, за 2 месеца работа във Фиат сервиз поне нещо съм научил ...Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Re: PUNTO
kluchar написа:може вярно да запали с друго ECU ако го смени комплект с имото и ключовете -чипа само или да запише ключовете си което е малко специфична работа особенно да тези след 2000 година и зависи модела № на ECU така имаме вече 2 БМВ та скапани на едни от автокъща .Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Re: PUNTO
kluchar написа:нали гледаме все да ни е по евтино та ставаме много изобретателни а проблема с ECU се оправя не е необходимо да се сменя не знам от къде е това ECU за 750 лв и то ново и то за М2Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Добре, искате ли да направим един експеримент ? Правим копие на ключ, който е с чип, но на такъв без чип. Взимам код картата и ако не успея да запаля колата - каса бира, но ако успея - човека, който не вярва ми намира ЕКУ, с което да пробвам. ОК ?А компютъра предполагах, че е там, но не го бях търсил. Паленето с ръчно въвеждане на кода няма нищо общо с него. Палил съм микробус фиат дукато с ключове, които са програмирани с грешка във въвеждане на номера на рамата в италия (което ще рече, че са за друга кола все едно, с друг код) - като Ви казвам че може, значи може ! Ако някой не вярва да отидем да му покажа, че може ! ЕКУ-то си го намерих когато го потърсих... не очаквах да е толкова малко, все пак на чинкуечентото беше по-голямо от въздушния филтър ...просто не разбирам защо обръщате темата на "може ли kiler_4o да запали кола с имобилайзер с ръчно въвеждане на кода" ... Ако е така - МОЖЕ ДА, а сега да намерим ЕКУ, с което да пробваме ...едит: някой преминал през същия проблем ми каза, че не можело да се оправи - ако може - ще се радвам да споделиш как... Или кой може да го оправи ... ново еку е 725 лв в александър ауто до колкото разбрах ... не съм търсил ЕКУ - толкова е струвало като са си взимали други хора със същия проблем ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар