Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запис върху 8.5 GB DVD диск?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo написа:
    леле, ама ти още ли си със стария фирмуер - ъпдейта трае 10 секунди - едва ли ще си такъв кърък дето да му изгасне тока точно в този момент!
    Ами... прочети какво е написал bright няколко мнения по-нагоре... Не ми се рискува просто, записвачката е на 2 месеца, има-няма съм записал 30-тина диска. А и чета двузначни мнения за гаранцията... Пак да попитам: Ако си намеря Неро 7, ще се налага ли да ъпгрейдвам фирмуера пак?
    1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

софтуера за записване не може да замени смяната на фирмуера. Това са различни неща.
      Брава 1.6 16V ELX
      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Crash73 написа:
        Пак да попитам: Ако си намеря Неро 7, ще се налага ли да ъпгрейдвам фирмуера пак?
        Със сигурност ще трябва да префлашнеш записвачката - не е болка за умиране, само натисни Update

Коментар

Значи,незнам защо толкова се притесняваш да си ъпгрейдваш фирмуера-този софтуер,както писа един колега по-горе е на ниско ниво и няма нищо общо със софтуера чрез който ще записваш!За твое успокоение пробвай първо с Неро 7,и след това ако не става(мисля ,че няма да стане ,но пробвай)си направи ъпгрейда!Аз си флашвам BIOS-а веднъж годишно и няма проблеми!Просто софтуера непркъснато се изменя в съответсвие с хардуера!Нищо страшно и ненормално няма!И още нещо-когато си сменям софтуера гаранцията не пада,ако магазина/сервиза от където си пазарил е в час!
          Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

Добре, убедихте ме да го ъпгрейдна тоя фирмуеър, но пък от линковете които ми дадохте, не можах да го изтегля... Почвам да търся в сайта на LG.
            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73, къде в гаранционната карта пише коя е версията на фирмуера, че да ти откажат гаранцията! Аз като продавам компоненти да не мислиш, че пиша някъде с коя версия на фирмуера преди да ги ги издължава - ако има време флашвам, ако нямам - давам така както идва от вноса. Аз ако съм на твое място ще отида там откъдето съм го купил , ще им дам подложката Verbatim и ще го помоля да ми демонстрират как записват на двуслоен диск, щото според теб не става. Те би трябвало да ти покажат как става и (или) сами ще ти я "флашнат" за да им се махнеш от главата. :D
              Брава 1.6 16V ELX

Коментар

bright, момент! Никъде не съм казал че се притеснявам че ще ми падне гаранцията! Това за гаранцията го написа някой друг! Притеснението ми е основно да не се прецака нещо записвачката (въпреки убежденията от твоя страна). Не съм спец по компютрите, а и тая записвачка ми е само от два месеца. Просто исках да изчакам мненията на повечко хора, и тогава да действам.Друг е въпроса че не гоня срокове за записването на този диск... Просто ми стана интересно че Неро-то отказва да го запише (при условие че го разпознава).Вече питах в магазина от който купих диска - и те не знаят (не са били записвали)... Благодаря на всички за съветите и идеите! Смятам да не пишем повече по темата, явно се е изчерпала.Ще драсна някой ред след като ъпгрейдна фирмуеъра, и (ако) успея да запиша проклетия диск! :D
                1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

за да приключа темата - въпреки че диска е 8,5 GB по описание не ще можеш да запишеш информация повече от 7,9 GB. Както на 4,7 записваш едва 4,3 GB. Това е!

Коментар

Намерих ъпдейта, изтеглих го, инсталирах го... Сега ще пробвам пак да запиша пустия диск... :D
                    1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

:D Отново неуспех... "Compilation will not fit onto a blanc disc"Други идеи? p.s.: Добре че поне диска не се прецаква...
                      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
                        :D Отново неуспех... "Compilation will not fit onto a blanc disc"Други идеи? p.s.: Добре че поне диска не се прецаква...
                        С кое Неро пишеш?Има една опция в менюто-File/Prefernces-порови се малко там!Има възможност по принцип за донастрйване на програмата-мисля ,че беше Еxpert features.При запис пробвай и двата метода- Track at once и Disk at onse-с единия от двата трябва да стане!Дай му да не е miltisesion и да завърши диска!Освен това смени подложката-много важно че е Вербатим-и те имат продукти дето за нищо не стават!А за да не си похабяваш подложките пробвай преди да пишеш с емулация!Успех!При DVD-то май нямаше multisession...така че отпада това дето съм ти писал за мултисесиите.

Коментар

"При DVD-то май нямаше multisession..." Бъркаш колега - DVD+R могат да се записват multisession :D

Коментар

Stilo написа:
                            "При DVD-то май нямаше multisession..." Бъркаш колега - DVD+R могат да се записват multisession :D
                            Moже и да си прав колега,но само за DVD+R,защото май при останалите не ставаше...

Коментар

ECU флашване

Понеже доста хора от форума са наясно с фирмуера на DVD запивачките, да взема да питам: Някой случайно да си е флашнал фирмуера на ECU Магнети Марели за Брава 1.6 1996г? Още не съм го отворил да го видя, но предполагам че е на EPROM (PROM). Чух че на Ситроен Берлинго е почти като на PC. Споделете малко опит! Въпроса го пиша на това място, макар да знам че не е за тук, обаче се надявам, хората които коментират горната тема да имат мнение по тази част!
                              Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Успях...! Ъпдейтнах фирмуеъра и сложих по-нова версия Неро. След кратко ровичкане из опциите, сложих отметки на някои "съмнителни", и... пуснах да се "пече".Записах на 2.4 скорост, отне около 45 минути.Благодаря на всички които помогнаха със съвети и идеи!
                                1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Working...
                                X