Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запис върху 8.5 GB DVD диск?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запис върху 8.5 GB DVD диск?

Как да запиша 8.5 GB DVD диск?Ползвам Nero 6.6.0.5, имам двуслойна записвачка LG.При запис на малки DVD-та (4.7 GB), нямам никакъв проблем, но при опита ми да запиша 8.5 GB, ми дава
    1997 Brava 1.6, 16V

Фирмуер за LG

Мисля, че въпросът ти е към друг форум, на съм ти задължен за ценен съвет и се опитвам да ти помогна. Ако записвачката ти е LG 4163B (която е най-продаваната в BG) първото нещо което трябва да направиш е да смениш фирмуера - актуалната версия е A.105 за този модел. С пускането на всяка нова версия на фирмуера се добавят и нови подложки, които се поддържат. При първоначалното проектиране и производство записвачките обикновенно се тестват на ограничен брой оригинални носители, които най-често не се внасят в България поради високи цени.
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Re: Фирмуер за LG

Ясно ми е че е за друг Форум, но предположих че някой колега ще ме упъти какво да направя.Писах и в други форуми, с надеждата да попадна на човек който е записвал такъв диск и да помогне.Да, записвачката ми е 4163B. Моля те да поясниш какво е фирмуер и как се сменя той?DVD диска ми е Verbatim. На него не пише нищо особенно, освен че трябва да се ползва с DVD+R/RW Double Layer.Nero- то го разпознава, но не иска да го запише...
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Фирмуер (Firmware) е софтуер на ниско ниво който управлява отделните компоненти на записвачката и обмена на данни. Поради недостатъци в стандарта на DVD (които вече са избегнати с HD DVD) записвачката предварително е програмирана с какви DVD на какви скорости да записва и с какъв ток да прогаря слоя. Ако подложката, която използваш не е в списъка на поддържаните, то фирмуера я прави опит да я записва по някакъв начин, който понякога е неуспешен. По тази причина с всяка нова версия на фирмуера се обогатява с нов списък подложки и вероятността да я иам твоята е доста голяма. Процедурата по обновяването е сходна с тази на БИОС-а на компютъра:1. Изтегли си файла от тук http://drivers.softpedia.com/get/FIR...are-105.shtml2. Осигури си захранване от УПС.3. Затвори всички приложения;4. Стартирай програмката за обновяване и изчакай търпеливо да свърши ъпгрейда.5. В никакъв случай на изключвай захранването на компютъра и не го рестартирай, защото ще прецакаш записвачката.Успех!!!п.с. Ако имаш познат, който го е правил, ще съм по-спокоен ако помолиш да свърши тая работа, че тя е проста, но е рискована :D
        Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Брат най-вероятно не си си взел двуслоен диск!!! - предположениеОт къде според мен си си купил двуслоен диск и то за презапис???Първо провери това и след това търси другаде причината
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

bright, мерси за поясненията. Преди малко се консултирах с един познат, и той както теб, каза че не е сложно но има риск да се прецака записвачката...Не ми се рискува и отхвърлям този вариант... BO, двуслоен е диска. Не е презаписващ, обикновен е. Verbatim double layer, DVD+R, 8.5 GB, 2.4x Certified, 240 min. (Only for use in drives and recorders that support DVD+R Double Layer media.)Произведен 2004г.Оптично устройство: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

шанса да прецакаш записвачката е минимален - тока да не спре само.стартирай .ехе-то и чакай да свърши - рестартираш компа и това е.Но едва ли е проблема от това - той по дефолт (новозакупен) си записва двуслойните дискове и не е необходимо да се префлашва за запис. Най много да намали времето на запис и да подобри четенето на грешките.Действай и кажи резултата.http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...ерсията е A105

Коментар

На мен така ми се лигави когато си купя някой евтин и световно неивестна марка диск. След няколко опита обаче записва но не 8.5 гб а 7
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Stilo написа:
                  шанса да прецакаш записвачката е минимален - тока да не спре само.стартирай .ехе-то и чакай да свърши - рестартираш компа и това е.Но едва ли е проблема от това - той по дефолт (новозакупен) си записва двуслойните дискове и не е необходимо да се префлашва за запис. Най много да намали времето на запис и да подобри четенето на грешките.Действай и кажи резултата.http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...ерсията е A105
                  Stilo, това е вярно за CD- записвачките, но не и за DVD такива! Това, че имаш по дефолт двойслойна записвачка съвсем не означава, че ще записваш безпроблемно на какво пъхнеш в трея. Така например записът на подложките на RiData (Rimax и тем подобни) които са така популярни от Метро са включени едва във версия A105. На мен ми се се случвало евтин диск 8х преди ъпграде на фирмуера да се записва като 4х. Просто ако фирмуера е написан преди да е обявен модела на подложката вероятността да не го записва както трябва е много голяма. Макар, че в случая на Crash73, ако подложката е Verbatim, ключа от бараката вероятно е на друго място.
                  Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Аз лично мисля че проблема му е в Неро-то.Така и не я харесах тази програма.Колега пробвай да си качиш Roxio 7 - и ще се родиш.Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                      Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.
                      Да, ама ти се губи гаранцията
                      149.С2.046 Skype: ivogul

Коментар

Yavor написа:
                        Аз лично мисля че проблема му е в Неро-то.Така и не я харесах тази програма.Колега пробвай да си качиш Roxio 7 - и ще се родиш.Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.
                        Аз лично никога вече не бих си качил Роксио,след като програмата е много бъгава(почти всички версии) и масово дава грешки!Не ,че Неро-то е идеално,но е доста по-добре!А колегата да не се притеснява да си направи фирмуера-НИЩО няма да и стане на записвачката-само да не спре тока докато ъпгрейдваш!Пробвай и с новата версия на Неро-7.0!Тези ъпгрейди са задължителни дори,защото например BIOS-a на по-старите машини дори няма да разпознаят новите HDD над 60 GB,a а ти да се чудиш къде са останалите 30,60 или 100 GB!Най-важното нещо в случая е да си намериш един UPS временно за да не си прецакаш записвачката ,ако тока спре!
                        Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

ivogul написа:
                          Yavor написа:
                          Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.
                          Да, ама ти се губи гаранцията
                          Това за гаранцията не е вярно!
                          Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

dr_wolfy написа:
                            Пробвай и с новата версия на Неро-7.0!Тези ъпгрейди са задължителни дори,защото например BIOS-a на по-старите машини дори няма да разпознаят новите HDD над 60 GB,a а ти да се чудиш къде са останалите 30,60 или 100 GB!Най-важното нещо в случая е да си намериш един UPS временно за да не си прецакаш записвачката ,ако тока спре!
                            Благодаря на всички за съветите и идеите! Все още не съм предприел нищо, иска ми се да съм сигурен в това коео правя. Засега най-добри отзивите давате за ъпгрейд на фирмуера. Остава да намеря ЮПС, да не вземе да спре точно когато ъпгрейдвам... За Roxio и аз съм недоверчив, някои го хвалят - други не. Ползвал съм стари версии, не съм доволен.dr_wolfy, а ако си намеря Неро 7.0 тогава няма да има нужда от ъпгрейд на фирмуера, нали? Ако е така, това ми се вижда като най-удачен вариант. Очаквам да потвърдиш, и да действам!
                            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

леле, ама ти още ли си със стария фирмуер - ъпдейта трае 10 секунди - едва ли ще си такъв кърък дето да му изгасне тока точно в този момент!

Коментар

Working...
                              X