Как да запиша 8.5 GB DVD диск?Ползвам Nero 6.6.0.5, имам двуслойна записвачка LG.При запис на малки DVD-та (4.7 GB), нямам никакъв проблем, но при опита ми да запиша 8.5 GB, ми дава
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запис върху 8.5 GB DVD диск?
Collapse
X
-
Фирмуер за LG
Мисля, че въпросът ти е към друг форум, на съм ти задължен за ценен съвет и се опитвам да ти помогна. Ако записвачката ти е LG 4163B (която е най-продаваната в BG) първото нещо което трябва да направиш е да смениш фирмуера - актуалната версия е A.105 за този модел. С пускането на всяка нова версия на фирмуера се добавят и нови подложки, които се поддържат. При първоначалното проектиране и производство записвачките обикновенно се тестват на ограничен брой оригинални носители, които най-често не се внасят в България поради високи цени.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
-
Re: Фирмуер за LG
Ясно ми е че е за друг Форум, но предположих че някой колега ще ме упъти какво да направя.Писах и в други форуми, с надеждата да попадна на човек който е записвал такъв диск и да помогне.Да, записвачката ми е 4163B. Моля те да поясниш какво е фирмуер и как се сменя той?DVD диска ми е Verbatim. На него не пише нищо особенно, освен че трябва да се ползва с DVD+R/RW Double Layer.Nero- то го разпознава, но не иска да го запише...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Фирмуер (Firmware) е софтуер на ниско ниво който управлява отделните компоненти на записвачката и обмена на данни. Поради недостатъци в стандарта на DVD (които вече са избегнати с HD DVD) записвачката предварително е програмирана с какви DVD на какви скорости да записва и с какъв ток да прогаря слоя. Ако подложката, която използваш не е в списъка на поддържаните, то фирмуера я прави опит да я записва по някакъв начин, който понякога е неуспешен. По тази причина с всяка нова версия на фирмуера се обогатява с нов списък подложки и вероятността да я иам твоята е доста голяма. Процедурата по обновяването е сходна с тази на БИОС-а на компютъра:1. Изтегли си файла от тук http://drivers.softpedia.com/get/FIR...are-105.shtml2. Осигури си захранване от УПС.3. Затвори всички приложения;4. Стартирай програмката за обновяване и изчакай търпеливо да свърши ъпгрейда.5. В никакъв случай на изключвай захранването на компютъра и не го рестартирай, защото ще прецакаш записвачката.Успех!!!п.с. Ако имаш познат, който го е правил, ще съм по-спокоен ако помолиш да свърши тая работа, че тя е проста, но е рискована :DБрава 1.6 16V ELX
Коментар
-
Брат най-вероятно не си си взел двуслоен диск!!! - предположениеОт къде според мен си си купил двуслоен диск и то за презапис???Първо провери това и след това търси другаде причинатаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
bright, мерси за поясненията. Преди малко се консултирах с един познат, и той както теб, каза че не е сложно но има риск да се прецака записвачката...Не ми се рискува и отхвърлям този вариант... BO, двуслоен е диска. Не е презаписващ, обикновен е. Verbatim double layer, DVD+R, 8.5 GB, 2.4x Certified, 240 min. (Only for use in drives and recorders that support DVD+R Double Layer media.)Произведен 2004г.Оптично устройство: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
шанса да прецакаш записвачката е минимален - тока да не спре само.стартирай .ехе-то и чакай да свърши - рестартираш компа и това е.Но едва ли е проблема от това - той по дефолт (новозакупен) си записва двуслойните дискове и не е необходимо да се префлашва за запис. Най много да намали времето на запис и да подобри четенето на грешките.Действай и кажи резултата.http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...ерсията е A105
Коментар
-
Stilo написа:шанса да прецакаш записвачката е минимален - тока да не спре само.стартирай .ехе-то и чакай да свърши - рестартираш компа и това е.Но едва ли е проблема от това - той по дефолт (новозакупен) си записва двуслойните дискове и не е необходимо да се префлашва за запис. Най много да намали времето на запис и да подобри четенето на грешките.Действай и кажи резултата.http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...ерсията е A105Брава 1.6 16V ELX
Коментар
-
Аз лично мисля че проблема му е в Неро-то.Така и не я харесах тази програма.Колега пробвай да си качиш Roxio 7 - и ще се родиш.Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Аз лично мисля че проблема му е в Неро-то.Така и не я харесах тази програма.Колега пробвай да си качиш Roxio 7 - и ще се родиш.Освен това аз бих сменил фирмуера без да се замисля - винаги е по-добре - те хората затова го и пущат.Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
dr_wolfy написа:Пробвай и с новата версия на Неро-7.0!Тези ъпгрейди са задължителни дори,защото например BIOS-a на по-старите машини дори няма да разпознаят новите HDD над 60 GB,a а ти да се чудиш къде са останалите 30,60 или 100 GB!Най-важното нещо в случая е да си намериш един UPS временно за да не си прецакаш записвачката ,ако тока спре!1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар