Днеска си взех сини габарити че съм решил да карам лятото на габарити и на на виненото синиото м исе видя че седи добре. Но нз как беше в закона дали можеш да караш с цветни Някой патил
Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Глобяват и за допълнително поставени светлини. Един приятел го глобиха за диоди на пръскалките на чистачките, друг за поставени халогени на бронята на Жигула.. за светлини глобяват наред
И правилно. Няма да се разсеиват хората да се вторачват в далечината това МПС ли е където идва или е реклама на нещо. Това е кола. Не е космически кораб или подвижен билборд.
Сините/червените/зелените диоди са извън закона. Идеята е, че тези светлини са запазени за специалните автомобили. Ако помните - едно време беше турбо-гъзарско да си купуваш син буркан - що народ отнесе актове за това. За цветни габарити наказанието е по усмотрение на КАТаджията - или глоба по фиш или АКТ за представяне като специален автомобил. Моят личен съвет е - не ставай Перничанин и си сложи бели силносветещи диоди или Т1 мисля бяха - тези които са 5 на същия цокъл.
вземи си бели диоди, много яко седят, аз си търся такива.. недей да синееш, малка простее
Колкото по-цветно толкова по добре ХАХАХАХА Но щом нещата ще загрубеят верно ще си взема хубави бели, че предните жълтите, все едно бях сложил свещички Все пак тая седмица съм със сините, малко адреналин е полезен :P За варянта с хубави бели диоди не се бях замислял = 2лв вътрешно
Brava 103HP
Освен че може да те глобят за промяната на цвета, (в закона пише, че габаритните светлини са със жълт или бял цвят), могат да те глобят и за това, че караш на габарити.Габаритите на автомобила са САМО за обозначаването му при спряло положение. Движението през деня е разрешено само без фарове или с включени КЪСИ светлини. Не може на габарити, НИТО НА ДЪЛГИ. Е, ако има мъгла или дъжд, може да си пуснеш към късите и фаровете за мъгла.Нощем пък да караш само на габарити би било опасно най-вече за теб Ама както са казали, гъзарията граници няма
Скоро в Севлиево ме бяха спрели в светлата част на деня за това, че карам на габарити. Пича обаче беше свестен и само ми каза, че в града или на къси или без.....но нищо не ми каза за цвета, макар че габаритите са червени / става дума за авео-то.../
Ти ме разби. Та те са 5лв на илиенци тези.Иначе аз си имах разправии с монтански полицаи заради синкави крушки. Накрая те ме изкараха далтонист, а аз тях...глупави, щот нямам фиш.
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Ти ме разби. Та те са 5лв на илиенци тези.Иначе аз си имах разправии с монтански полицаи заради синкави крушки. Накрая те ме изкараха далтонист, а аз тях...глупави, щот нямам фиш.
Човек, аз моите ги взех вчера от Илиенци и такива като твоите имаше яко и в различни цветове, даже са 4лв :P Но пусни снимка като дойдат да видим как светят
Brava 103HP
Коментар