В петък вечерта на един светофар минах на жълто, но на излизане от кръстовищито едно такси ме удари и последва акт за преминаване на червен светофар, а аз минах на жълто! Най-вероятно и бакшиша е тръгнал на жълто! Някаи знае ли каква е процедурата за обжалване, обжалвал ли е и има ли смисъл от нея?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обжалване на акт от КАТ?
Collapse
X
-
Re: Обжалване на акт от КАТ?
BEAUTY написа:В петък вечерта на един светофар минах на жълто, но на излизане от кръстовищито едно такси ме удари и последва акт за преминаване на червен светофар, а аз минах на жълто! Най-вероятно и бакшиша е тръгнал на жълто! Някаи знае ли каква е процедурата за обжалване, обжалвал ли е и има ли смисъл от нея?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
spark написа:Ако времето за теб е нищо, за много хора то е париAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Ако не се лъжа, след последните промени в закона за движение по пътищата, водача на превозното средство е задължен да излезе от кръстовището на зелена светлина, т.е. ако влезеш на зелено и излезеш от кръстовището на жълто, се счита за нарушение. Така че от тук нататък, обжалването си е чиста загуба на време, пари и нерви. Поне според мен.Fiat Punto 1.7TD
Mazda 626 2.0
Fiat Croma 2.4 Multijet
Коментар
-
FaceLess написа:Ако не се лъжа, след последните промени в закона за движение по пътищата, водача на превозното средство е задължен да излезе от кръстовището на зелена светлина, т.е. ако влезеш на зелено и излезеш от кръстовището на жълто, се счита за нарушение. Така че от тук нататък, обжалването си е чиста загуба на време, пари и нерви. Поне според мен.
Коментар
-
peho написа:FaceLess написа:Ако не се лъжа, след последните промени в закона за движение по пътищата, водача на превозното средство е задължен да излезе от кръстовището на зелена светлина, т.е. ако влезеш на зелено и излезеш от кръстовището на жълто, се счита за нарушение. Така че от тук нататък, обжалването си е чиста загуба на време, пари и нерви. Поне според мен.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
FaceLess написа:Ако не се лъжа, след последните промени в закона за движение по пътищата, водача на превозното средство е задължен да излезе от кръстовището на зелена светлина, т.е. ако влезеш на зелено и излезеш от кръстовището на жълто, се счита за нарушение. Така че от тук нататък, обжалването си е чиста загуба на време, пари и нерви. Поне според мен.
Коментар
-
Значи определено има смисъл да обжалваш. Аз съм обжалвал точно такъв акт за минаване на жълто (всъщност си бешена края на зеленото, но на много дълъг завой на който накрая излизаш на червено) Та ме спряха и казаха, че ще ми пишат акт щото съм минал на жълто. Аз реших да не споря и направо минах на въпроса"не може ли да почерпя нещо". Тая (понеже беше жена) като се разлюти, направо побесня. Напраска ми акта и аз същосе ядосах и написах, че имам възражения. Тая още повече полудя, дръпна ми акта и дописа, че съм карал без колан.Досещаш се, че точно след 15 мин бях в КАТ и така ги наредих (в жалбата проявих уникални писателски възможности ) След месец отидох да си взема талона и казаха, че акта е отпаднал (за мое учудване)Plastex:"Разбира се че ще обжалваш. От самото обжалване няма да има смисъл, там ще потвърдят акта защото обжалването се гледа от началника на КАТ."Мой приятел полицай ми е казвал, че викат и полицаите направили акта да дават обяснения по него.Иначе за светофари на които не може да минеш на зелено - от Драгалевци като се прави ляв завой на Околовръстното.Почти винаги, веднага след завоя има полицаи но никога не са ме спрели, дори и на червено да съм минал.Явно им е ясно за какво иде реч и не спират.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Re: Обжалване на акт от КАТ?
BEAUTY написа:В петък вечерта на един светофар минах на жълто, но на излизане от кръстовищито едно такси ме удари и последва акт за преминаване на червен светофар, а аз минах на жълто! Най-вероятно и бакшиша е тръгнал на жълто! Някаи знае ли каква е процедурата за обжалване, обжалвал ли е и има ли смисъл от нея?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар