Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се преборя с мравките?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да се преборя с мравките?

Мравките обикалят цялата къща по фасадата на нивото на прозорците. Преди два дни ги почнах със сол, тебешири, разреден йод, два вида прахове от агроаптека, но резутата е, че само им промених пътя. Установих, че идват от едно дърво по кабел, който минава по фасадата. Пръсках около мястото където се качват, но пак намират нов път.Дайте някакъв съвет.П.П Бих викнал фирма, но най-близката, която намирам е на около 50-60км(не съм в София).Благодаря.

По дискавъри даваха за едни мравки, които като ходят , оставят някакъв хормон, все едно вървят и пикаят. Всяка следваща мравка минава по напиканото от предишната и пика на свой ред. Така всички мравки вървят в 1 линия. Експеримента беше че ако мацнеш с пръст напряко на пътя на мравките, все едно да им изтриеш пътя, изтриваш този хормон, и следващите мравки не могат да го усетят, щото е прекъснат, и почват да вървят като мухи без глави, и да се лутат там където си мацнал с пръст, докато някоя случайно не намери пътя пак. Много е смешно пробвал съм го. За съжаление този пост не помага по никакъв начин, но като се заговорихме за мравки.... пробвайте го

Коментар

Може да си имат ферма някъде около твоята къща. Колкото и да звучи невероятно, мравките отглеждат листни въшки, от които "доят" някакъв секрет. Съвсем сериозно.Иначе незнамкак да ги махнеш от къщата ти, щото все пак е отвън. Ако са вътре - има разни препарати, които са доста ефективни. На моето село бяха се появили мравки в една от стаите - пръснах малко RAID против мравки и след 3-4 часа нямаше ни една. Но навън няма да е ефективно.Най-добре питай специалиста по тази част във форума ни - Авео.В подкрепа на горното, ей на цитат от Викито:"Aphids secrete a sweet liquid called honeydew which they exude in the process of feeding from plants. The sugars can provide a high-energy food source, which many ant species collect. In some cases the aphids secrete the honeydew specifically in response to the ants tapping them with their antennas. The ants in turn keep predators away and will move the aphids around to better feeding locations. Upon migrating to a new area, many colonies will take new aphids with them, to ensure that they have a supply of honeydew in the new area. Ants also tend mealybugs to harvest their honeydew. Mealybugs can become a serious pest of pineapples if ants are present to protect mealybugs from natural enemies.[56][57"http://en.wikipedia.org/wiki/Ant

Коментар

Мравките мразят канела. Направи малко каша от канела и вода и намажи там откъдето минават. Изпробвано е и действа.
        Настоящата - Ford Focus ST
        Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
        Франкенщайн - R.I.P.
        Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Аз се преборих с тях завинаги на вилата - там където са пътищата им и най вече около основите на къщата:Ден първи - налях в един пулверизатор нафта и напръсках, а в изходчетата им - направо изливах.Втори ден - където около основите на къщата са си направили изходчета - сипах сол.Мравки вече няма. Е има някакви случайни появявания - все пак те живеят навсякъде около нас, но определено ги няма вече! Пробвай го. Напръскай основите на дървото и задължително около къщата. Имай предвид, че под къщата ти се е заформил един хубав и дружен мравуняк.

Коментар

Благодаря на всички Мравуняка явно е някъде в или около дървото, до което нямам достът, защото е в съседния двор. Насолих и напръсках с няколко неща, най-добре става с китайски тебешир от 50ст, но вече минават твърде високо и даже със стълба не мога да им достигна пътя.Дайте идея с какво да напръскам/намажа кабела, по който идват. Така ще реша проблема радикално(поне се надявам).Опитах със сол, канела, карамфил, йод, Пулмекс, Райд, тебешир. Имаше ефект по фасадата, но по кабела си минават, въпреки че е направо побелял. Най-лесно е да го откача, но е от дебелите, дето са всички комуникации в него - телефон, кабелна и т.н

Коментар

Абе да ти кажа, тая борба с мравките е малко кауза пердута... Няма управия В софия в къщата си имаме от тея малкитечерничките домашни мравоци. Зимата е добре, ма лятото са напаст. Единствения номер е манджата стриктно в хладилника или на водни чинийки, да не могат да стигат. Колкото и да сме се борили, какво ли ме правихме - мравчи къщички от Байер, тебешири, сол, химикали... нищо не помага, за толкова години нямат махане, с тях си израстнах и още са си там. Така че ако не правят пакости се научи за живееш с тяхПонякога се бъзикахме с наще, че не те живеят в нашия дом, а ние живеем в мравъняка им. Най-големия шок който преживя бащата беше, когато се запалих по тези малки гадинки след прочитането на първите 2 книги на Бернард Вербер - "Мравките" и "Денят на мравките" и реших да си правя мравешка ферма. Направо си ме грозеше грозно изхонване от нас! Сега мисля да си взема и третата книга от трилогията, чух, че скоро била издадена на-накрая и на български. Дано жената не ме изгони от нас...

Коментар

Ужас, но да не стане така и при мен. За сега само по фасадата.

Коментар

Защо не отидеш в някоя агроаптека.там има препарати за всякакви гадини.това което ти трябва се казва ’циперметрин’ или нещо подобно . в ’райд’ го има но е само 1% и затова не ти е свършил работа.

Коментар

Вземи си от някоя агро-аптека препарата Айкън / Icon /, ама гледай дали е гъст на консинстенция, щото някой се тарикатят и го разреждат. Вземи си от някъде една пръскачка, пълни например 5 литра вода със 10 мл. от айкъна, опръскай навсякъде - ъгли, фасада, малко от основата на къщата....оливай здраво. Така хем ще я запечаташ, хем може и някоя бълха да отрепеш... Пръска се в следобедните часове, даже привечер, защото топлото и слънчевите лъчи ще неутрализират веднага препарата. Ако проблема е вътре в къщата, вземи една ябълка, наръфай я и я сложи към обед някъде , където смяташ че се въртят повече. Вечерта те ще са направили пътечка в опитите си да я изнесат. Така ги хващаш в крачка и пътечка и пръскаш, пръскаш.....

Коментар

10х Точно се надявах да видиш темата. Утре ще купя, че днеска е неделя. Задължително ще почерпя П.П В цял Кюстендил да няма фирма, която може да го направи. Трябва чак от Перник да викам. Дано да стане с този Айкън

Коментар

Колега, токущо ми подметнаха решението на въпроса тиДвама приятели си говорели:- Вкъщи има много хлебарки. Всичко опитах, но нищо не помага.- Размахвай ръце и викай "Няма нищо за ядене ! Няма нищо за ядене!", казал другият.Прибрал се човекът, изпълнил заръката и доволен си легнал. По едно време усетил, че някой му дърпа одеалото, а тих гласец му казал:- Хазяин! Донесохме ти ядене! П.С. Това в кръга на шегата, похвали дали си преборил бубите

Коментар

Благодаря на всички и най-вече на Авео(абсолютно задължително ще почерпя при първа възможност), защото именно с Айкъна се махнаха. Голям зор докато го намеря, накрая в една агроаптека ми казаха, че имат само разтворен в една бултилка. Взех го(не съм сигурен дали не беше нещо друго), но като напръсках за няколко часа изчезнахаБлагодаря още веднъж.

Коментар

vital написа:
                            Благодаря на всички и най-вече на Авео(абсолютно задължително ще почерпя при първа възможност), защото именно с Айкъна се махнаха. Голям зор докато го намеря, накрая в една агроаптека ми казаха, че имат само разтворен в една бултилка. Взех го(не съм сигурен дали не беше нещо друго), но като напръсках за няколко часа изчезнахаБлагодаря още веднъж.
                            Другата седмица като идвам към София ще ти звънна да се разберем да ти дам оригинален Айкън. Тази обработка, която си направил няма да те оправи за дълъг период. Поне един път в месеца ще трябва да пръскаш фасадата около прозореца.....задължително, иначе ще се появят пак. За съжаление, по външни повърхности няма как да се подсигури дълъг остатъчен ефект на препарата, защото под въздействие на атм. влияние, сл. лъчи и т.н., препарата заминава бързо.Прати ми с ЛС моб. ти телефон и ще се разберем...Поздрави

Коментар

Имаш лс

Коментар

Working...
                              X