Здравейте,Имам малко проблеми с освобождаване на две пратки от митницата и искам да питам някой запознат дали знае къде е истината. Поръчах си две пратки с дрехи от един интернет магазин. Първата пратка не искаха да ми я дадат, защото в нея нямаше фактура, а незнайно защо не ги интересуваше че цените са написани на товарителницата. Отвориха кашона и почнаха да гледат цените на етикетите и трябваше 10 пъти да им кажа че дрехите са с намаление и това не са истинските цени. Казаха ми да си разпечатам фактурата от сайта и тогава да ходя пак, щото иначе трябвало да плащам мито и ддс. Направих го и днес отидох пак, но ... служителя беше друг и ми каза че тъй като са две пратките трябвало да ги обмити, а пък и били за повече от 22$ и така или иначе трябва да се плати мито. След доста мрънкане от моя страна ми освободи едната пратка, а за другата каза да ходя друг път. Както и да е, надявам се в понеделник да успея да си взема и другата. Въпроса е тъпото отношение от страна на митничарите, всеки си знае нещо и си го говори него, а дали това нещо е близо до истината или не е друг въпрос. Единия ми каза че мито не се дължи ако стоката е до 100$, друг ми каза 67$, третия ми каза че като е от фирма е 22$, а от частно лице е 45 евро. Общо взето на всеки както му е кеф в момента. Исках да питам каква е точната сума до която не се плаща мито, но докато си пиша поста, колегата намери инфото. Искам да го напиша за да е в помощ на някой друг, който са тръгнали да го разиграват. Мито и ддс не се дължи ако собствената й цена е до 45 евро или равностойността на съответната валута. Това е за всяка пратка по отделно, а не както ми твърдеше служителя за всички пратки, които се взимат. Ето точно за какво става въпрос.ППЗМГлава петдесетаСТОКИ С НЕЗНАЧИТЕЛНА СТОЙНОСТЧл.667. (1) Допуска се безмитен внос на пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, които се изпращат от друга държава до получател, намиращ се на митническата територия на Република България.(2) (изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 евро или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.(3) Не се разрешава безмитен внос на:1. алкохол и алкохолни напитки;2. тютюн и тютюневи изделия. Ако искате да си поръчвате от интернет магазин, гледайте да е под тази стойност и ако ви правят на луди си дръжте на своето. Те разчитат на незнанието на хората за да ги правят на идиоти.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Освобождаване на пратка от митница
Collapse
X
-
Иди в митническа агенция - ще ти вземат някой лев ама ще се свърши работата.Иначе от Интернет магазини за НОВИ, НЕУПОТРЕБЯВАНИ вещи - само от евросъюза - тогава няма проблеми, ако ще за 10000 евро да е стоката.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Реклама
Collapse
Коментар