Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой гледал ли е филма Zeitgeist_

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оооо, това за манипулирането изобщо не го коментираме

Коментар

от къде мога да го дръпна този филм колеги

Коментар

zamunda ,Не давам линк на пиратски сайт,за да не се тълкува грешно от модераторите :D
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

НЕ от Замунда, че разваля коефициенти там Чакай, са ше дам линк от Колибка....Десен бутон и "Save..." - ФИЛМ и СУБТИТРИ

Коментар

Точно този филм е безплатен - поощрява се разпространението му от авторите.www.zeitgeistmovie.com - може да се гледа онлайн, дори има субтитри на различни езици, вкл. и български (ама точно те не тръгват)

Коментар

Kuku написа:
              НЕ от Замунда, че разваля коефициенти там Чакай, са ше дам линк от Колибка....Десен бутон и "Save..." - ФИЛМ и СУБТИТРИ
              благодаря колега

Коментар

Коментар

Дреме ми на оная работа. Аз съм абсолютен атеист - т.е. въпреки че съм роден и кръстен (без моето съгласие, щото съм бил бебе) православен християнин.Не мога да се нарека християнин, защото за да си християнин преди всичко трябва да си вярващ.Въпреки това мога да споря относно горното. Филма не оплюва християнската религия. Той отрича всички религии. Е с това съм абсолютно съгласен.Заиграването с християнството във филма е само един пример, че религиите всъщност не са това, което са...а нещо съвсем друго, с друга цел.Религията е начин да се подтиска развитието на интелекта на човек - вместо да търси решение на проблемите си, човек се уповава на бог, чакайки той да му помогне в резултат на молитви, и по-важното - на жертвоприношение (под формата на даване пари на храма и палене на свещи - които пак се купуват от храма).

Коментар

И можеш ли да ми кажеш - защо аджеба не харесваш евреите? И други хора не ги харесват, а не могат да ми кажат смислено защо?

Коментар

Immortal написа:
                      И можеш ли да ми кажеш - защо аджеба не харесваш евреите? И други хора не ги харесват, а не могат да ми кажат смислено защо?
                      - Защото са различни от нас и това плаши много хора. Различните са винаги подозрителни.- Трудолюбието и пестеливостта им са пословични - също дразни.- Има доста богати измежду тях - обикновена завист.- Шапките им са смешни.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Коментар

Коментар

Е айде сега. Германците като изтребиха милиони народ и евреи, и други... що пак всички викат... бах тез германци, много са добри, давай да си купуваме голфове и опели По същата логика арабите могат да ни мразят нас българите, щото войските на Хан Тервел са изклали без пощада НАД 20 ХИЛЯДИ араби пред стените на Цариград...Убити е имало не в резултат на религията или националността на някой си, а щото хората сме жестоки и алчни. Евреите не се различават от останалите народи в това отношение. Но се отклонихме от темата.А относно исляма - защо не го засягат във филма - също не си прав. Исляма, в частта си за старите пророци, е на практика преписан Стария завет, само дето имената на всички са според езика им. Така Соломон е Сюлейман, Мойсей е Муса, Авраам е Ибраим и т.н. Така че всичко, що се отнася до старозаветните истории е валидно и за исляма.Друг е въпроса, че исляма като религия не се вписва в рамките, за които става върпос във филма. Мохамед е реална личност, и коранът, написан от него е по-скоро книга по нравоучение. Въпреки всичко, исляма признава Исус Христос като най-големия пророк след Мохамед. Признава и раждането му от девственица, призанава и чудесата, които е извършил. Оспорва се единствено неговата божественост, като най-много ги дразни изразът "Син Божи"... Между другото, Евангелията (Новия завет) са свещена книга и за мюсюлманите (наричат я Инджил). Това, че се използва християнството за пример, е само поради факта, че ще накара повече хора да се замислят. Все пак филма е американски и е предназначен за гледане от американци, които са предимно християни.

Коментар

При това не много ЕнтЕлЕгЕнтни

Коментар

Коментар

Working...
                                X