Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не искам никой да обидя.Просто в цялата тема се намеква че "софиянците" били виновни за всичко лошо в София.По стечение на обстоятелствата и аз живея вече 17 години тук и не виждам вината си ...И аз това искам да кажа - София не е по различна от никой друг български град. Просто набъбва по бързо защото е столицата ...Трябваше да снимам табелата за край на София, дописана от някой кореняк софиянец

Коментар

SHB написа:
      DEYAN IYI написа:
      LiGuru написа:
      Чувствам се и столичанин, щото на пловдичани да им е гадно.
      Па я се чудим оти сакам да повракям Оно ми се гадело от столичанье Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
      България участва Блаканския съзюз, Централните сили ,Оста,Варшавския договор и СИВ и всички те пропаднаха.Сега като разцепим и НАТО и ЕС викам да се разделим на феодални владения,както сме по области. Хем ще мирясаме накрая,хем ще си наваксаме за пропуснатите десетилетия ня феодален строй,хем може някой ден да ни дойде акъла в главата след това и да се обединим. На герба ни го пише,ама ни липсва българския Бисмарк...
      Аз нямам вина за делението. Yellow_Flash_Colorz_PDT_34 А "масовото негативно отношение към софиянците", ако изобщо съществува, но все пак не можеш да обичаш някого, който те няма за равен, може би се предизвиква от дебилният въпрос, криещ в себе си надменност и самочувствие (без покритие): "Вие от провинцията ли сте?" вместо простото "От къде сте?" На мен такава питанка не са ми задавали, но на мнозина се е случвало и то не само в държавните учреждения, а и на пазара, дето хич не се знае кой от къде е. Ти не можеш цифката да си фрълиш на него, а той те пита дали си от провинцията... София е град, като всеки български град, където всички са селяни по произход, а мнозина са по-тежка категория - селяндури, а тя не се определя от това кой къде е роден или кога е дошъл. Или си или не си.
      Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Абе вие по празниците нали сте си по селата? Как тогава пишете, откъде интернет? Ааа??!?!?!?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А аз все си миля, че уважение не се полага по право, а се заслужава. И преди да зададеш обратния въпрос отговори защо аз като жител на един обикновен по твойте думи град трябва да те уважавам а’приори. Когато идваш насам нещо носиш ли, с ракия ли си ме черпАВАл, как така аз трябва да се отнасям по-различно с теб, отколкото с комшията дето дъни чалгата на респрома.Ич на никои нищо не дължа, ако те питам от провинцията ли си значи съм те намерил в объркано състояние, най-вероятно с извадена до колената челюст и очи като геврек от 10 стинки. Да не би на новата работа първия ден всички в очите да те гледат, ходиш като опикан един месец преди да заговориш колежката.

Коментар

Vladim написа:
            Абе вие по празниците нали сте си по селата? Как тогава пишете, откъде интернет? Ааа??!?!?!?
            Ти пъ целото време си си на село и па имаш интернет Къ стаа таа работа Те тава те :DLiGuru, по тая твойта логика като пресечеш околовръсното, та чак до Варна и отвъд, хората с метани до земли ли да те посрещат, като си от Шопландия Да не си ги черпавал с шопландско сливоуиски?
            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
              Vladim написа:
              Ти пъ целото време си си на село и па имаш интернет Къ стаа таа работа Те тава те :D
              Е па... на село съм си, ама поне майна не си викаме един други! Я одим у гръдо да пишем! :D
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ilkor написа:
                Трябваше да снимам табелата за край на София, дописана от някой кореняк софиянец
                Мисля че точно заради табелата, темата отново живна. Има я снимана на шейсет и някоя страница в темата, а аз пък я пуснах в "интересни снимки" А па вие къде се барате големите софиянци, чели ли сте си родословното дръво? Откъдека са баба ти и дядо ти, и техните родители!? Ти, който четеш това, и си казваш "Това не се отнася за мен? "Прабаба ми едната е от Вършец, на 30на км от Враца е това, прадядо ми , мъжът й - не знам откъде е. Другата ми прабаба е от Белопопци - село в Софийско. Другия ми прадядо не знам откъде е. Третата и четвъртата ми прабаба и прадядо си нямам идея откъде са. Само от София не са Дядото на дядо ми, все по бащина линия, е живял в гр. Чирпан, още по турско робство. Бил е един от най-учените хора в града, преписвал е книги и т.н., бил е учител в училището, има кръстена улица на негово име в центъра на града, и съм се снимал до табелата. Мисля че иначе е от югозападна България, но не съм сигурен. А дядо ми по бащина линия пък е бил заместник-главен архитект на София. Ама к’во от т’ва? Имам някакви братовчеди - втори, трети, пети, в Лом. Имам леля, свако, първи братовчедки в Сливен-Ямболския регион. Ама майка ми, баща ми, аз, брат ми, леля ми, чичо ми - сите сме Sофiaнcи. Проблемът идва от тези които живеят на 2 туби бензин от София, обаче работят тук, както и от тези, чийто коли не са регистрирани, но се карат в София. И самите те са с регистрация нейде из чукарите, но живеят тук. Тези които са се преместили, регистрирали са се, плащат си данъците тук - ЕВАЛА

Коментар

"Имам леля, свако, първи братовчедки в Сливен-Ямболския регион."Знаех си аз, че си от наш’те

Коментар

Immortal написа:
                    "Имам леля, свако, първи братовчедки в Сливен-Ямболския регион."Знаех си аз, че си от наш’те
                    Накрая ще се окаже, че цяла България тръгва именно от Ямбол :D
                    Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Е нали съм ти казвал бря, какво се правиш че не знаеш В Крушаре

Коментар

SokOtPraskova написа:
                        Или поне по-хубавата част :D
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                          SokOtPraskova написа:
                          хахаха....еми не знам, значи май ще се наложи да взема ямболско гражданство по някакъв начин :D

Коментар

SokOtPraskova написа:
                            Lane Staley написа:
                            SokOtPraskova написа:
                            хахаха....еми не знам, значи май ще се наложи да взема ямболско гражданство по някакъв начин :D
                            Kъсно е булка, вече се ожених Ама то гражданството лесно, имаше тука едни ямболски зарчета Тъй се, то някой трябва и от София на село да отиде, да има баланс. Пък и в Ямбол отдавна имат вътрешни тоалетни :D
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                              SokOtPraskova написа:
                              Lane Staley написа:
                              SokOtPraskova написа:
                              Kъсно е булка, вече се ожених Ама то гражданството лесно, имаше тука едни ямболски зарчета Тъй се, то някой трябва и от София на село да отиде, да има баланс. Пък и в Ямбол отдавна имат вътрешни тоалетни :D
                              Дам, ще си играем на бербут с колегата. :D Виж това за тоалетните е важен казус... Да не забравяме, че съм в строителния бизнес, така че може да донеса просветление на града...

Коментар

DEYAN IYI написа:
                                LiGuru, по тая твойта логика като пресечеш околовръсното, та чак до Варна и отвъд, хората с метани до земли ли да те посрещат, като си от Шопландия Да не си ги черпавал с шопландско сливоуиски?
                                Е па не съм се отчитал, на всекъде. Ама да ти кажа честно не съм и забелязъл некой с добре дошъл да ме е посрещнал, ако, че ангария съм им работил по селата Пловдивски, щото селянин, селянин ама с двете ръце у туршията на бабата и по цел ден у паници стъпва, сам ни ламперия мое си накове, ни керемиди да си пререди. Иначе у Софията голема баница меси, "наиш к’ва къща съм вдигнал" , тъй ми разправя, а два декара лозе с поглед го копа и на копачи пари дава, щото нали е тегаво, а ти софииско чадо бъркай бетоня, метай по пет палета тухли, топи изолация и после некой да ми вика гражданче, като че ли т’ва Кремиковци за мен го стройха, що на баща ми не му искаха пет години у Кремиковци за да стане софииско келеме, дето завалииката се стопи на 60 години да работи, що ни земя му оставиха комунягите ни душа, той дедо ми от т’ва си замина като му бутнаха къщата, блок да строят. Когато стъпвам у чуждо стъпвам с името си и така както са ме учили мама, баба и лелите. Уважавам домакините си и тяхните гости, но кога съм си дома аз казвам кое и как да става (по некой път).

Коментар

Working...
                                X