как не са ви заключили още темата - не знам!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
DEYAN IYI написа:"Дръж се, Земльо!!! Шоп те гази." :P Сега пък не разбирам какво лошо има в това някой да е шоп и защо е обидно Шопи има не само в софийско, ами и в "македонско" и в "сръбско". Това по-долна категория българи ли са или хич не са българи На всичкото отгоре тези, които твърдят, че са изконни "софиянци", би трябвало да имат повечко шопска кръв. "Шоп" пък е жаргонна дума за "софиянец", както "майна" за пловдивчанин, "болярин" за търновлия и т.н. Ако вземем да се сърдим и на българския език...- 1. Оти да се косим, като че ми мине.2. И сам да съм у трамвайо, пак че се ръгам.3. И сам да съм у магазино, пак че се прередим.4. Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да е зле.5. Че си запалим къщата, та да изгори на Вуте плевнята.6. Они не могат ми плати толко малко, колко малко я моим да работим.7. Щом като ми плащат колкото да не умрем, я па че работим колко да не заспим.8. Колкото и да ме съдат пак не мое ме осъдат колко я съм крал.9. Не можат ме осъди толко, колко я можем да лежим.10. Най-обичам га ям и га спим, а най-мразим га плащам.11. Одим на работа да си починем, а я у дома, че си го отработим.12. Как и да се въртиш, гъзо ти че е все отзад.13. И 5 лв. да стане бензино, я па че карам и 5 ст. да стане, я па че краднем.14. Га имам спешна работа легам да спим, ако е спешна другите, че я свършат, ако не я свършат значи не е спешна.15. Я моем две работи: моем да копам, моем и да не копам.16. Най-мразим да мислим, а като мислим най-мразим.17. Га ми се работи седам и чекам да ми мине.18. Не се впрегай оти, че теглиш.19. Сите жени да земат у ООН-то, я мойта па, че я трепам.20. Правим се на Клавдий, че да оцелеем.21. Мое да не можем да е..м, ама че ти лежим да ти тежим.22. Ако е такова, нема кво да е, и да не е пак така че е.23. Оти да ми не миришат краката, като ми почват от гъзо.24. Мразим да живеем, ама живеем да мразим.25. Нема начин да нема начин.26. Незнам как е, ама и така не е.27. Снощи пием и мислим, мислим и пием и га гледам само пием.28. Най-обичам да съм змия, ем да лежим, ем да одим.29. Кога съм гладен, не ми се работи. Кога се наям ми се преспи.30. И сам да съм на острова, я па че се заградим.31. Я не помним да е имало ден да ми се е работило и да не ми се е пило.
Коментар
-
Само с това, че си подчертал "хич не са българи", няма да се съглася Звучи "сърбоманско" Иначе, ако съдим по поговорките, като ръгна в http://www.severozapad.org трябва да ми иде да се гръмна, че съм на 1/2 от Кула, при все тракийското "облагородяване" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
Immortal написа:Местожителство: София 02 Красно Село Не виждам как един жител на "Красно СЕЛО" може да се смята за гражданин По-правилното е красно-селянин
Коментар
-
Понеже и аз живея в кв.Хиподрума някой ден ще мина през по старата му част и ще снимам как кореняците софиянци си простират прането "на двора" между блоковете Още малко факти -> http://www.stara-sofia.com/sledosv.htmlОсвобождението на България и обявяването на София за столица заварват града с население от около 20 хиляди души, кални и криви улици и редица частни и обществени сгради с характерен ориенталски вид. Нуждата от спешно модернизация и устройство по европейски образец води до бързото преобразяване на града, чийто облик скоро се променя до неузнаваемост, а голяма част от дотогава съществувалите постройки една по една са или преустроени, или заличени завинаги. Драги софиянци-кореняци - не забравяйте че по някое време и вие сте били селяни както всички нас И че изминаването на пътя от кално село до сегашния вид на София се дължи повече на хората от цяла България отколкото на вас.Щото ако не беше направена Столица едва ли на някой би му хрумнало да се затътри и живее тук - щяхте да живеете в едно китно градче тип дълбока провинция
Коментар
-
LiGuru написа:Значи и ти си с чист селски корен, имайки предвид селото на баба ти, баш като мен, само дето аз не помня калните къщи в тоя район, както и гара разпределителна около НДК
Коментар
-
ilkor написа:Понеже и аз живея в кв.Хиподрума някой ден ще мина през по старата му част и ще снимам как кореняците софиянци си простират прането "на двора" между блоковете
Коментар
-
SHB написа:LiGuru написа:Значи и ти си с чист селски корен, имайки предвид селото на баба ти, баш като мен, само дето аз не помня калните къщи в тоя район, както и гара разпределителна около НДК
Коментар
-
ilkor написа:Тези блокове са на улицата точно срещу църквата в Хиподруа.В 21 век в центъра на столицата Между другото в Лагера са същите ...
Коментар
-
DEYAN IYI написа:LiGuru написа:Чувствам се и столичанин, щото на пловдичани да им е гадно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар