Аз шопи истински съм виждал и нямат нищо общо с жителите на София. По-горе го писах.Понеже в Софийското поле в някои села са живели шопи дай сега всички да кажем че са шопи. Еми близо до варна има гагаузки села,ама никой не ги нарича варненци гагаузи.Щото не са. Аз също не деля всички хора. Но признай,че хората спадат към определени социални групи.Интелигенция,работници и прочее. Е на някои хора от провинцията им прилягат обидни квалификации.Никой в цялата тема не е казал всички.Но много. А негативно отношение също има към софиянци.Мен също са ме гледали на криво,дали не съм дошъл да им крада момите.Мой приятел отива в Перник на купон, и като видели софийските регистрации им беха устроили сбиване за добре дошли.Пък човека сигурно никога не е казал ня някой -слеянин и не е обидил никой,но понеже на колата м пише СА дай да му покажем колко ни екултурата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук. Аз винаги давам шанс начовека срещу мен да го опозная преди да си направя заключения за него. После вече както беше казано в едно мнение по-нагоре с животните-животно, с хората-човек!Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
Lane Staley написа:...Замислих се за яйцата, защото много ме беше страх някй да не ме натресе отзад, че киселото зеле отиваше на вятъра. И си мислех при евентуален инцидент кое е по-добре - яйца или кисело зеле? Ти лично кое би предпочел?И да ти кажа, един колега писа, че в тази тема нямало многопластовост. Ха да покара малко зад някой прибиращ се "софиянец" да види многопластовост - буца сирене, кора яйца, букет хризантеми, малко сланинка и какво ли още не!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
SokOtPraskova написа:style34 написа:SokOtPraskova написа:style34 - президент!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Vladim написа:Lane Staley написа:...Замислих се за яйцата, защото много ме беше страх някй да не ме натресе отзад, че киселото зеле отиваше на вятъра. И си мислех при евентуален инцидент кое е по-добре - яйца или кисело зеле? Ти лично кое би предпочел?И да ти кажа, един колега писа, че в тази тема нямало многопластовост. Ха да покара малко зад някой прибиращ се "софиянец" да види многопластовост - буца сирене, кора яйца, букет хризантеми, малко сланинка и какво ли още не!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук.
Коментар
-
SHB написа:tzetzo_slavista написа:Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Градоначалникът изпрати 5 конни полицаи, но селяните ги набиха и ги върнаха обратно... Тогава пристигна цял ескадрон, но селяните се окопаха и при престрелка паднаха двама убити, а много бяха ранени",
Коментар
-
То и затова си има родословно дърво колега ако си го знаеш може би няма да се палиш толкова много.Аз моето си го знам и не се срамувам да кажа че пра дядо ми пристигнал от някое си село във по голям град,и също така не съм като повечето шопи щом отида извън София и да се бия във гърдите вижте ме аз съм от столицата направете ми място да мина.
Коментар
-
Аз си знам родословието до прадядо и прабаба.Не се притеснявай за мен.И изобщо не се срамувам от произхода им.Това,че преди 120 години е имало шопи в Слатина,не означава,че и сега има. То и пасбища и мера и овце е имало пък сега няма.Шопи можеш да видиш съвсем натурални ,оригинални в някои села около София.
Коментар
-
nai7 написа:То и затова си има родословно дърво колега ако си го знаеш може би няма да се палиш толкова много.Аз моето си го знам и не се срамувам да кажа че пра дядо ми пристигнал от някое си село във по голям град,и също така не съм като повечето шопи щом отида извън София и да се бия във гърдите вижте ме аз съм от столицата направете ми място да мина.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
"Дръж се, Земльо!!! Шоп те гази." :P Сега пък не разбирам какво лошо има в това някой да е шоп и защо е обидно Шопи има не само в софийско, ами и в "македонско" и в "сръбско". Това по-долна категория българи ли са или хич не са българи На всичкото отгоре тези, които твърдят, че са изконни "софиянци", би трябвало да имат повечко шопска кръв. "Шоп" пък е жаргонна дума за "софиянец", както "майна" за пловдивчанин, "болярин" за търновлия и т.н. Ако вземем да се сърдим и на българския език...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар