Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз шопи истински съм виждал и нямат нищо общо с жителите на София. По-горе го писах.Понеже в Софийското поле в някои села са живели шопи дай сега всички да кажем че са шопи. Еми близо до варна има гагаузки села,ама никой не ги нарича варненци гагаузи.Щото не са. Аз също не деля всички хора. Но признай,че хората спадат към определени социални групи.Интелигенция,работници и прочее. Е на някои хора от провинцията им прилягат обидни квалификации.Никой в цялата тема не е казал всички.Но много. А негативно отношение също има към софиянци.Мен също са ме гледали на криво,дали не съм дошъл да им крада момите.Мой приятел отива в Перник на купон, и като видели софийските регистрации им беха устроили сбиване за добре дошли.Пък човека сигурно никога не е казал ня някой -слеянин и не е обидил никой,но понеже на колата м пише СА дай да му покажем колко ни екултурата...

Коментар

Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук. Аз винаги давам шанс начовека срещу мен да го опозная преди да си направя заключения за него. После вече както беше казано в едно мнение по-нагоре с животните-животно, с хората-човек!
      Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Lane Staley написа:
        ...Замислих се за яйцата, защото много ме беше страх някй да не ме натресе отзад, че киселото зеле отиваше на вятъра. И си мислех при евентуален инцидент кое е по-добре - яйца или кисело зеле? Ти лично кое би предпочел?И да ти кажа, един колега писа, че в тази тема нямало многопластовост. Ха да покара малко зад някой прибиращ се "софиянец" да види многопластовост - буца сирене, кора яйца, букет хризантеми, малко сланинка и какво ли още не!
        Честно казано бих предпочел киселото зеле! Подобна случка имаха едни приятели... Девойка държала торта седейки в средата на задната седалка. Минавайки през Ябланица едно цигане притичало пред колата и приятеля шофер набил спирачки! След това половин час събирали тортата от колата и дрехите...А ето защо е минус да нямаш село! Няма откъде да си товаря колата със зарзават, буркани и "сиренье" :D А пък и не мога разпозная кокошка от мисирка! :D И тъй, като много се заговори за шопите... я тези, които ги спрягат в тази тема да вземат да почетат що означава таз думичка, която използват!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

SokOtPraskova написа:
          style34 написа:
          SokOtPraskova написа:
          style34 - президент!
          Ти сега ще искаш да си ми първа дама :D:D:D
          Еми естествено, ще преспя с всички за да те изберат и после ще царуваме... Хохо! Да живее Софийско-Ямболската дружба! :D
          Винаги много мъдри планове си замисляла :D
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Vladim написа:
            Lane Staley написа:
            ...Замислих се за яйцата, защото много ме беше страх някй да не ме натресе отзад, че киселото зеле отиваше на вятъра. И си мислех при евентуален инцидент кое е по-добре - яйца или кисело зеле? Ти лично кое би предпочел?И да ти кажа, един колега писа, че в тази тема нямало многопластовост. Ха да покара малко зад някой прибиращ се "софиянец" да види многопластовост - буца сирене, кора яйца, букет хризантеми, малко сланинка и какво ли още не!
            Честно казано бих предпочел киселото зеле! Подобна случка имаха едни приятели... Девойка държала торта седейки в средата на задната седалка. Минавайки през Ябланица едно цигане притичало пред колата и приятеля шофер набил спирачки! След това половин час събирали тортата от колата и дрехите...А ето защо е минус да нямаш село! Няма откъде да си товаря колата със зарзават, буркани и "сиренье" :D А пък и не мога разпозная кокошка от мисирка! :D И тъй, като много се заговори за шопите... я тези, които ги спрягат в тази тема да вземат да почетат що означава таз думичка, която използват!
            Стига бе - ще четем. Ний да не сми умни столичани, че да четем. Квото ни кажете - на това вярваме, или поне се опитваме
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

tzetzo_slavista написа:
              Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук.
              Точно така е!!!И не знам защо всички тук се обиждат след като това се отнася за определени хора които са дошли,а не за всички!Всъщност като за някой се каже,че е селяндураз разбирам:-човек който дава 130 лева в дискотека въпреки ,а за дома си9общежитието) 30.- който ме обижда на шоп,гражданче и прочее въпреки,че не ме познава ,но така е чувал.-който е готов да пие кафе за два лева в Кривото,а после яде за 1.50 в стола.-който почва да разправя колко е мръсно и какви задръствания има,след като за това вина има и миграциите.Да не са го довели насила.Аз много по България не съм бил,но навсякъде е мизерно,като изключим центъра,въпреки че живеят пъти по малко хора.Бедна държава сме-Факт.-на който цел в живота е да се омъжи за софиянец или да прекара възможно най голям брой софиянкии прочееима много хора които са дошли за да работят или за да учат( ама наистина) Но незнам дали са мнозинство.Ако всички бяха такива,нямаше да го водим този спор.

Коментар

SHB написа:
                tzetzo_slavista написа:
                Лошото е, че много хора, особено младежи, когато дойдат в София и си мислят, че трябва да ги посрещаме, като царе, а все пак са от друг град и не са още наясно с обстановката, а идват с презумцията, че софиянците са глупаци. Току що слезнали на гарата и почват да са недоволни - ми никой не ги е довел насила тук.
                Точно така е!!!
                Още един глас ЗА в тая насока.Нещо повече, един колега от град разл от София, да го наречем Пичковци :D обядвахме в стола на фирмата, и той разправяше че малките софянчета били лайнарчета, защото били мн глезени, имали гледачки, училищата им в квртала, вс на едно място и трябвало мн дда се стягат от малки. това го каза по повод че една колежка иска да си записва сина от предучилищна на английски. аз не съм конфликтна личност по принцип но тоя път не се сдържах и му казах ’’бате, еми щом сме такива лайнарчета ти кво се буташ при лайнарите, нали си мн ербап, що не си стоиш в Пичковци и да драпаш да станеш касиер в магазина на Мтел на центъра и да се кефиш’’ и той веднага се разхили и вика ’’не бе аз не че такова, не се пали’’NO COMMENT
                Brava 103HP
                ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

http://www.capital.bg/show.php?storyid=603718 :D
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                    http://www.capital.bg/show.php?storyid=603718 :D
                    Колега недей така че ще вземе да излезне че повечето граждани са от село бре.

Коментар

Градоначалникът изпрати 5 конни полицаи, но селяните ги набиха и ги върнаха обратно... Тогава пристигна цял ескадрон, но селяните се окопаха и при престрелка паднаха двама убити, а много бяха ранени",
                      Абе не е смешно,ама се смях като го четох.Досущ ми прилича на Суходолските Бунтове,като показваха по новините как полицаите щурмуват стратегическите височини(някво хълмче) около квартала(селото).След още 125 години сигурно в Опицвет ще вдигат бунтове ,че не искат околовръстното да минава покрай тях.

Коментар

nai7 написа:
                        :DКолега недей така че ще вземе да излезне че повечето граждани са от село бре.
                        Еми ако селото е възникнало пръвично,преди града,то би трябвало предците на всички граждани по света да са били селяни. Но от 1880 до сега са минали 4 поколения все пак.

Коментар

То и затова си има родословно дърво колега ако си го знаеш може би няма да се палиш толкова много.Аз моето си го знам и не се срамувам да кажа че пра дядо ми пристигнал от някое си село във по голям град,и също така не съм като повечето шопи щом отида извън София и да се бия във гърдите вижте ме аз съм от столицата направете ми място да мина.

Коментар

Аз си знам родословието до прадядо и прабаба.Не се притеснявай за мен.И изобщо не се срамувам от произхода им.Това,че преди 120 години е имало шопи в Слатина,не означава,че и сега има. То и пасбища и мера и овце е имало пък сега няма.Шопи можеш да видиш съвсем натурални ,оригинални в някои села около София.

Коментар

nai7 написа:
                              То и затова си има родословно дърво колега ако си го знаеш може би няма да се палиш толкова много.Аз моето си го знам и не се срамувам да кажа че пра дядо ми пристигнал от някое си село във по голям град,и също така не съм като повечето шопи щом отида извън София и да се бия във гърдите вижте ме аз съм от столицата направете ми място да мина.
                              Човече ти си знаеш едно и също, и тъпчеш на едно място, не усещаш ли? :D Аз съм склонен да приема мнението на tzetzo_slavista, но не и твоето. Виждал съм много простодушни същества с разнебитени трошки с несофийски номера да пилят гуми и да правят малоумщини по софийските улици само и само някой да ги забележи! И с тези шопи стана вече смешен :D
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

"Дръж се, Земльо!!! Шоп те гази." :P Сега пък не разбирам какво лошо има в това някой да е шоп и защо е обидно Шопи има не само в софийско, ами и в "македонско" и в "сръбско". Това по-долна категория българи ли са или хич не са българи На всичкото отгоре тези, които твърдят, че са изконни "софиянци", би трябвало да имат повечко шопска кръв. "Шоп" пък е жаргонна дума за "софиянец", както "майна" за пловдивчанин, "болярин" за търновлия и т.н. Ако вземем да се сърдим и на българския език...
                                Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Working...
                                X