nai7 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
SHB написа:style34 написа:Гордей се с историята на града си, но не си мисли, че заради нея ти си нещо повече, от който и да е друг, само заради това, че той не е роден в толкова "славен" град.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Kuku написа:Аз не деля никого по никакви критерии - вече мисля казах, че най-омразното нещо ми е да деля хората по каквото и да е - боклуци и измет има навсякъде, както и добри, възпитани, умни и прочие хора Аз лично говоря за принципни неща, НЕ конкретно за теб или някой другThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
SHB написа:Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат... Mr. Green
Коментар
-
SHB написа:Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат... Mr. Green
Коментар
-
nai7 написа:Какво всъщност ми показваш,не това имах предвит искам да ми кажеш със какво София е допринесла за развитието на България.Може би със Кремиковци или със Женския пазар,или сигорно със ЦУМ.Не съм искал да ми показваш паметници на културата или летището на което му паднаха плоскостите след първия силен вятър.Има далеч по хубави неща из България от тези които ми показа.
Коментар
-
DEYAN IYI написа:На основният въпрос сам даде отговор. Само бих допълнил, че въпреки историческото закъснението се е случило "преждевремнно".За "Софиянците и смъртния грях" - проблемът е, че за "софиянците" да се родиш не в София е "смъртен грях". Това обяснява и целокупният им мироглед по отношение на "провинцията".
Коментар
-
Хора, престанете да се пънете излишно и да търсите какви ли не елементи в интернет, за да оборвате нещо което даже вече сте забравили от къде е тръгнало. Губи ми се нещо елемента на лично мнение и трезво разсъждение. Всички си спомняме само 2 3 4 5 неща които да ни подразнили у някой човек дошъл от провинцията и сме решили, че прави "това" или "онова" защото е от провинцията...Дайте да не слагаме под общ знаменател. Селяндури (състояние) -> навсякъде, а ние сме тръгнали да си хабим ресурсите да ги обсъждаме, че чак да се караме помежду си....ама утре като идем на вилата на някое приятелче и баба му извади 1 шишенце ракийка и домашни домати ще се цъклиме като невиждали...Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
SHB написа:nai7 написа:Какво всъщност ми показваш,не това имах предвит искам да ми кажеш със какво София е допринесла за развитието на България.Може би със Кремиковци или със Женския пазар,или сигорно със ЦУМ.Не съм искал да ми показваш паметници на културата или летището на което му паднаха плоскостите след първия силен вятър.Има далеч по хубави неща из България от тези които ми показа.
Коментар
-
SHB написа:nai7 написа:Какво всъщност ми показваш,не това имах предвит искам да ми кажеш със какво София е допринесла за развитието на България.Може би със Кремиковци или със Женския пазар,или сигорно със ЦУМ.Не съм искал да ми показваш паметници на културата или летището на което му паднаха плоскостите след първия силен вятър.Има далеч по хубави неща из България от тези които ми показа.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Kuku написа:DEYAN IYI написа:Някой питаше къде се били случили в България толкова значими събития, колкото в София. Ами полага й се, щом е "столица". Но пък, ако погледнем колко са значимите събития за историята ни, които не са се случили в София... Или пък ако отворим някоя книжка с биографиите на български учени, писатели, политици, които са работили и творили в София, без да са родени или учили в нея....Kuku написа:DEYAN IYI написа:София се гордее с неща, които принадлежат на цялата страна, но за съжаление Страната трудно може да се гордее със столица като София. Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат...Kuku написа:DEYAN IYI написа:София е столица и всичко, което се случва в нея й приляга: трафик, мръсотия, престъпност... Всички проблеми са решими в определени граници, но за това не са виновни пришълците, извънземните и "провинциалистите". В София гласуват за кмет "софиянците".
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Не! Защото е столица, т.е. място, на което можеш да дадеш своя принос към цялата страна. Обикновено това е отговорността на столицата, както и на още няколко места в страната, що се отнася до науката, културата и политиката, а за съжаление и в търговията.DEYAN IYI написа:Ми, знам ли??? Не знам някой да си е счупил крака от бързане да стане софиянец. Икономиката изисква работна ръка, там където има работа. София е такова място и това не е лошо.DEYAN IYI написа:Кметът е кмет на 3/3 от населението на града и той е човекът, който трябва да реши неговите проблеми.
Коментар
-
Кики, така можем да се апастрофираме до безкрай. Още веднъж ще го кажа. София е столица и съдбата й е като на всеки столичен град по света. Това, че на тебе не ти харесва, не означава, че не е така. София в определен смисъл е и България. Столицата е огледало на държавата. А кметът е този, който трябва да организира подобряването на града. Бат Бойко не е тръгнал да решава проблемите на несофиянците, въпреки че и там му се ще да се набута. Той не е тръгнал да им търси работа. За Бат Бойко не е от значение дали копае метро или строи завод за отпадъци за Вуте от Подуяне или за Гъдю от Левочево. Строи се за града. Вуте и он требе да се вози на трамвайо, ако ще да е сам или с Гъдю вътре. Бат Бойко Артистов не решава никакъв проблем на Пловдив, Варна или Каспичан, решавайки проблемите на София. Това, че имало много коли от други градове. Ако има нормален градски транспорт, хората, които работят или им се налага да свършат нещо в общата ни столица, няма да се мушат в задръстванията, а ще си оставят колата на паркинг на Църна Маца и ще си хванат метрото. Друг е въпросът, че ако транспортът е удобен, поне половината софиянци, които ползват авомобилите си всекидневно, само за да стигнат до работа си, ще ги сложат на трупчета и ще си ходят с него само на вилата или в "провинцията". Приносът към страната може и трябва да го дава всеки и навсякъде в страната, но това което можеш да направиш в столицата, често не става на други места. Тук не става въпрос за наемните работници, които живеят волю-неволю в София. Ако не щете толкова пришълци, просто спрете да създавате работни места. Явно в София има повече работа, отколкото софиянците могат да работят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар