Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никакво наздраве - "няма ли кръв - няма фал", "око за две, зъб за чене", "жик-так" и т.н...

Коментар

Точно така - през защитника минава или топката, или нападателят - никога и двете :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
        Не знам защо, но когато карам по Ботевградско с 50 или 60, трябва да се чувствам не на място, докато всички тия, дето ордените са им софийското гражданство, профучават край мен. Това ме навява на мисълта, че скоро държавата ни няма да се оправи, въпреки голямата концентрация на ордени у софийското равно поле.
        Е то точно това е една от входно/изходните точки към родните места! По цялото Ботевградски радар детектора ми пищи така, че спокойно... ще има честитки! Забелязал съм, че малоумното шофиране е присъщо на всякакви типажи така, че дай да не се делим и в това!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          DEYAN IYI написа:
          Vladim написа:
          За повечето не знам, но моите мама и тати са родени в София! :D
          А баба и дядо??? А яйцето??? А кокошката???
          Обяснявал съм по-рано за родословното ми дърво, няма да го правя през десет реда! :D
          Въпросът е реторичен и кореспондира с един друг:Чист "софиянец" е:а) човек, роден в Софияб) човек, чиито родители са родни в Софияв) човек, чиито баби и дядовци са родени в Софияг) човек, чиито предци са от онези 5-6 хиляди българи - дребни занаятчии и прислуга на турското господарско население, които са живели в София към 1878г.д) този, който се къпе редовно (дори и с кмет Янчулев) е) този който мисли, че е повече от другите, само защото е роден или живее малко по-дълго в София от някого другиго.ж) тази точка не е излишна, но е за темата "Морално или не"Някой питаше къде се били случили в България толкова значими събития, колкото в София. Ами полага й се, щом е "столица". Но пък, ако погледнем колко са значимите събития за историята ни, които не са се случили в София... Или пък ако отворим някоя книжка с биографиите на български учени, писатели, политици, които са работили и творили в София, без да са родени или учили в нея... София се гордее с неща, които принадлежат на цялата страна, но за съжаление Страната трудно може да се гордее със столица като София. Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат... София е столица и всичко, което се случва в нея й приляга: трафик, мръсотия, престъпност... Всички проблеми са решими в определени граници, но за това не са виновни пришълците, извънземните и "провинциалистите". В София гласуват за кмет "софиянците".
          Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Аз не мога да разбера защо някои намесват историята в нашия разговор? Нито София е същата от преди 100 или 200 години, нито държавата, нито ние, нито ценностите? Но ето ви малко тогава, след като сме започнали: Историята на град Ямбол започва още преди създаването на българската държава. През 293 година император Диоклециан предприема пътуване по тези земи. В началото на месец май той бил в Одрин, откъдето тръгнал за Стара Загора, Пловдив и София. Пътят на императора минавал точно през мястото, където сега се намира Ямбол и където вероятно е имало някакво малко селище. Императорът бил удивен от плодородните земи, от красивата природа, от добрите условия за живот и решил, че на това място трябва да има град. И то не какъв да е, а голям и хубав град с божественото име Диосполис-град на Зевс. Градът е един от първите на Балканите, който оказва силна съпротива на турците и бива превзет през 1373 г. след продължителна обсада. Добре запазени са и църквите ,,Св. Георги
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат... Mr. Green
              искам да ми посочиш богати и проспериращи страни,в които има преобладаващо селско население.Също искам да ми изброиш развити икономически страни ,в които аграрния сектор е по-значим от индустриялния.Това което стана в България през втората половина на 20 век трябваше да се случи два века по-рано,но не би заради османското робство.ПП Колко българи като си проследят родословието могат да кажат,че всичките има роднини принадлежат към един град.Не много независимо от това в коя част на България са родени,но само за Софиянци това е някакъв смъртен грях.ПП 2 България с какво може да се гордее в момента,че столицата е проблема.ПП 3 Ника ти изразява ли принадлежност към БНС?

Коментар

style34 написа:
                За повече - Уикипедия. Кво стана ся, а?
                Стана това,че разбрахме че можеш да ползваш Уикипедия.Нали има разлика м/у това един град да е бил центъра на западния свят,дори и за малко и всички останали в България?А историческата справка беше по повод,намиращ се в цитат над нея.

Коментар

DEYAN IYI написа:
                  Някой питаше къде се били случили в България толкова значими събития, колкото в София. Ами полага й се, щом е "столица". Но пък, ако погледнем колко са значимите събития за историята ни, които не са се случили в София... Или пък ако отворим някоя книжка с биографиите на български учени, писатели, политици, които са работили и творили в София, без да са родени или учили в нея....
                  Защо тогава мало и голямо драпа към безлична София?Сигурно заради втория абзац в поста ти
                  DEYAN IYI написа:
                  София се гордее с неща, които принадлежат на цялата страна, но за съжаление Страната трудно може да се гордее със столица като София. Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат...
                  Да, нормално е да мрънкаме, защото знаем какво е било, ПРЕДИ мало и голямо да сметне за върховно постижение, придобиването по естествен път на заветната титла! НО пак казвам, НЕ това е проблема - лошото в цялата работа е, че сега титлата се придобива не само по естествен път, а и на всяка цена
                  DEYAN IYI написа:
                  София е столица и всичко, което се случва в нея й приляга: трафик, мръсотия, престъпност... Всички проблеми са решими в определени граници, но за това не са виновни пришълците, извънземните и "провинциалистите". В София гласуват за кмет "софиянците".
                  Кмет... какво общо има кмета на София, с 2/3 от населението на града?

Коментар

SHB написа:
                    style34 написа:
                    За повече - Уикипедия. Кво стана ся, а?
                    Стана това,че разбрахме че можеш да ползваш Уикипедия.Нали има разлика м/у това един град да е бил центъра на западния свят,дори и за малко и всички останали в България?А историческата справка беше по повод,намиращ се в цитат над нея.
                    Е че малко ли е, че мога да ползвам Уикипедия то си е сложна работа. И както каза Владим - да не се взимаме много на сериозно. Успехите на София или Ямбол или Сливен не са ли успехи на всички българи????? Що винаги се делим? Ей затова сме смотана нация. Сами бихме се избили. Много е подходящ вица за ада и за българите дето няма нужда да ги пази някой, щото те сами се дърпат надолу. Гордей се с историята на града си, но не си мисли, че заради нея ти си нещо повече, от който и да е друг, само заради това, че той не е роден в толкова "славен" град.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Проблемите от разискваното тук естество ще спрат, когато всички осъзнаят, че са граждани на една република!Всеки льохман тръгнал да ми се хвали със "столицата"... баси и столицата! Ами ако Варненци (а аз съм чистокръвен така да се каже Варненец), искаме да си направим свой град-държава? Баси безумиците дето се изписват тука!Ако на срещата на Копринка поне един църул се беше изцепил по тая тема - нямаше да се вястна повече нито у форума, нито... където и да е дето има хора с такива принадлежности! Вий нормални ли сте бре?
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                        Проблемите от разискваното тук естество ще спрат, когато всички осъзнаят, че са граждани на една република!Всеки льохман тръгнал да ми се хвали със "столицата"... баси и столицата! Ами ако Варненци (а аз съм чистокръвен така да се каже Варненец), искаме да си направим свой град-държава? Баси безумиците дето се изписват тука!Ако на срещата на Копринка поне един църул се беше изцепил по тая тема - нямаше да се вястна повече нито у форума, нито... където и да е дето има хора с такива принадлежности! Вий нормални ли сте бре?
                        Ники, загубена кауза, за съжаление...

Коментар

SHB написа:
                          Тя е жертва на "насилственото" обезлюдяване на селото в стремежа да се изкачва страната в класацията на държавите по признак "градско/селско население". Сега, когато заветната титла "софийско жителство" се придобива по естествен начин, тези, които са я смятали за върховно постижение в родовата история, мрънкат ли мрънкат... Mr. Green
                          искам да ми посочиш богати и проспериращи страни,в които има преобладаващо селско население.Също искам да ми изброиш развити икономически страни ,в които аграрния сектор е по-значим от индустриялния.Това което стана в България през втората половина на 20 век трябваше да се случи два века по-рано,но не би заради османското робство.ПП Колко българи като си проследят родословието могат да кажат,че всичките има роднини принадлежат към един град.Не много независимо от това в коя част на България са родени,но само за Софиянци това е някакъв смъртен грях.ПП 2 България с какво може да се гордее в момента,че столицата е проблема.ПП 3 Ника ти изразява ли принадлежност към БНС?
                          Ти май много навътре взе нещата градски,я посочи какво имате там че нещо немога да се сетя,освен едно летище което ви свързва със другия свят.Има един много известен писател,като те гледам си умен ще се сетиш може би кой го е казал :всичко от морето навътре е провинция:

Коментар

Защо спорите, като е загубена?

Коментар

style34 написа:
                              Гордей се с историята на града си, но не си мисли, че заради нея ти си нещо повече, от който и да е друг, само заради това, че той не е роден в толкова "славен" град.
                              Мен мисля,че не можеш да ме обвиниш във високомерие.Просто си чувствам града близък.Може би малко много се паля,защото родителите на моите родители(баба и дядо) са били изселени от София ,от народната власт и запратени на другия край на България .

Коментар

Kuku написа:
                                Защо спорите, като е загубена?
                                Еми прав си - безсмислено е и мисля да спирам. Ама да убивам малко време и аз, а и в спора се ражда истината все пак Иначе сме 7 млн. души, има много градове по света, които са с повече жители, а ние, т.е. вие ни делите по някакви странни критерии Не че лично мен ме засяга много ама е тъпо.

Коментар

Working...
                                X