Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...преди две-три седмици се видяхме с един приятел на бира и той отсече: "...връщам се в Пловдив, писна ми", а тук работеше в някакво министерство последните 6-7 години...та ни мина през акъла ( ’щото има и такава дума в Пловдив, макар че е турска) ако всички хора, които сме дошли в София да работим и живеем в столицата НИ, в един момент си намерят по-добри условия, независимо къде...как така наречените столичани ще запълнят работните си места и какъв ще е продукта като качество?????......а на Vladim мога да кажа само- пробвай се тези лафове да ги пуснеш на някой от хората, за които работиш и ти дават паричките за бензина - примерно на Слави, който разбрах че снимаш...........
    Fiat Bravo, 1.6 - 103 hp

Коментар

Не разбрах само, какво толкова ви обижда, когато наричаме София мръсен и гаден град?Ми че той си е такъв.Някой като каже, че Ямбол е мръсен, неподдържан и разбит град не се обиждам, щото той си е такъв. И затова сме си виновни всички ние, които избираме все по-безлични политици и кметове, на заплата при мафията, когато общински съветници са най-големите бивши мутри и хора без средно образование и т.н. (това се отнася за Ямбол, но важи с пълна силна за всички градове).А относно отношението към софиянци в провинцията - всеки получава това, каквото си е повикал.Имах състудент от София, истински кореняк софиянец от поне 5 поколения назад, страхотен пич. Никога не е изтъквал това, че е от София като нещо особено. Никой никога не се е държал с него "като със софиянец".В казармата имахме 2-ма "кестени" в ротата. Единия беше страхотен човек, като гореописания. Е, другия ... няма такова леке... постоянно се дънеше и наказваха всички ни заради него. Веднъж избяга в петък вечерта и каза че ще се върне в събота. Прикривахме го до неделя вечерта, след което докладвахме че го няма, щото можеше да е арестуван от военна полиция, да е претрепан някъде и т.н.... Командира се обади у тях, и пича вика.."ми гледам телевизия". ... Браво на такива софиянци. Днес сутринта един джип със софийски номера от лентата за завиване на ляво тръгна направо, като ме натисна в колата отдясно. Браво пак на софиянци! (ПОследния може и да си е бил тукашен с лизингова кола, ама аз от де да знам...).Когато кореняците спрат да се държат надменно с "провинциалистите", тогава и ще получават насрещно уважение.И да ви кажа, ако някога се стигне до там, че да трябва да си търся работа в голям град, това в никакъв случай няма да е София, повярвайте! По-бих се преместил в Солун, отколкото в София. Въпрос разбира се на лично мнение.

Коментар

Като ние сме пришълци и вие вижте как ни нареждате в момента и после, като дойдете на морето искате едва ли не да ви целуваме краката ли?! По-тая логика и ние не ви искаме на морето, но всяко лято сте тук, нали?!
        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

100% подкрепям. Няма по-нагли шофьори от тези със софийска регистрация. Така че да не се учудват защо са черни овце, като тръгнат да дерибействат в провинцията. Още по-смешни са тези с регистрация СО, отговаряща на едновремешната СфР - сякаш са хванали Господ за шлифера. Аз, като дойда в София, спазвам правилата за движение, старая се да не газя линията на трамвая, но не - от ляво, че и от дясно ме изпреварват разни баничарки и други състезатели и то, забележете, не с провинциални номера. Така че не провинциалистите са виновни за кочината по софийските улици.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Тва село, дето толкова го обиждате, мога да Ви кажа, че там си е най-хубаво Имам си една виличка в едно близко селце и почти всеки уикенд ходя да си отмарям Няма такъв релакс и спокойствие никъде другаде ...

Коментар

То и моята регистрация е СА...То сигурно е защото "О, неразумний аз, поради что ли се срамя да се нарека провинциалист" Майтап, просто имам адресна регистрация в София - спестява много главоболия. Пък и да се поотъркам малко в елита де.... :D
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Immortal написа:
                ...А относно отношението към софиянци в провинцията - всеки получава това, каквото си е повикал...
                И народа го е казал много точно в поговорките...Спомням си 5-те години, през които бях студент в София (не няха чак толкова отдавна :D ). Никога не съм страдал от липса на самочувствие, по-скоро е обратното. Но признавам, че когато "стъпих" в София, бях малко стъписан. Всичко ме впечатляваше (най-вече потресаващия диалект, на който се говори в милионния град), страхувах се да не се изложа, хората ми се струваха отчуждени и надменни, все пак бях почти дете тогава и все още се впечатлявах. Всъщност само след месец-два разбрах, че хората навсякъде са еднакви, всичко е маска, манталитет, самочувствие без никакво покритие и борба за оцеляване. Това е положението, сега далаверата е в София, народа се е юрнал натам, независимо дали на индианците и аборигените им харесва :D .Аз разбира се никога не бих живял в София, не я заобичах за 5 г. и просто такъв филм няма. А някои от най-големите ми приятели от студентските години са софиянци, интелигентни и земни момчета (някои станаха и много-много известни тв звезди, но да не споменавам имена и да не рекламирам предавания). Силно се съмнявам, че в компанията, в която се движех, някой е правел деление София-провинция. И аз като Immortal си мисля къде другаде бих живял, освен в любимия ми (макар и не роден) град. Дано не ми се наложи и да няма причина сериозно да се замислям по този въпрос.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Immortal"Когато кореняците спрат да се държат надменно с "провинциалистите", тогава и ще получават насрещно уважение. "A защо да не е обратното ?loop"По-тая логика и ние не ви искаме на морето, но всяко лято сте тук, нали?! "Щом не ни искате ще си ходя в Гърция, къде-къде по-приятно е.sugarboy"Няма по-нагли шофьори от тези със софийска регистрация"И по неориентирани от тези с несофийска. Може би тук се крие причината да теизпреварват отляво и от дясно.
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Fiat Bravo, 1.6 - 103 hp

Коментар

loop написа:
                      Като ние сме пришълци и вие вижте как ни нареждате в момента и после, като дойдете на морето искате едва ли не да ви целуваме краката ли?! По-тая логика и ние не ви искаме на морето, но всяко лято сте тук, нали?!
                      айде да не издребяваме сега по-добре ли ще ти е македонци,сърби и англичани да идват само p.s.имаше един лаф навремето ,софиянци бачкат цяла година за да отидат на море ,а тия дето живеят на морето изкарват цяла година от морето на софиянци (бе нещо такова беше )
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

И аз съм с несофийска регистрация, ама да ти кажа съм далеч от неориентиран. И рядко ме изпреварват.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Цитат от вестник "Софииски обяви" брой 45 година 2010:"Заменям четиристаен апартамент 120 кв. м. с две тераси и отделна баня и тоалетна, всичко на теракот, супер лукс-обзавеждане.....за фамилна къща с дворно място в село в родопите."...само след 3-4 години така ще изперкат т.нар. "софиянци", че ще ги бъде срам дори да се фукат с това че са кореняци...

Коментар

trace написа:
                            ImmortalИ по неориентирани от тези с несофийска. Може би тук се крие причината да теизпреварват отляво и от дясно.
                            Да бе, софиянци се ориентират по звездите като попаднат в непознат град...

Коментар

style34 написа:
                              И аз съм с несофийска регистрация, ама да ти кажа съм далеч от неориентиран. И рядко ме изпреварват.
                              Mда, все едно аз съм го писал

Коментар

проблема със задръстванията не е в прииждащите хора! решаването на един проблем не може д а бъде забраняване на желаещите да дойдат в сф. един париж съвсем например също не винаги е бил 12 милиона и той постоянно се увеличава, но нямат този проблем с трафика, защото са мислили, влагали и действали по решаването на проблема. пука им на тях за задръстванията като не са с коли. просто проблема не е в идващите хора, а в тези които трябва да се грижат за устройството на тези идващи. а софиянци си има както супер точни така и супер лекета, както навсякъде. аз се чудя защо само тук се прави проблем от "селяните", защо например в русе не казват на хората дошли от бяла, от силистра и селата наоколо "ей селяни махайте се пречите ни"? защото не се имат за толкова възвишени като софиянци. а пък аз винаги съм бил съгласен като се забрани на провинциалисти да стъпват в софия така да стане и за софиянци извън софия. няма грижи, стойте тук цяло лято ей на имате си витоша, мръсен въздух и още бонуси. да ама събота и неделя по пътищата е пълно със "С", "СА" нещо не ги свърта софиянци тук. и последно, така ли не разбрахте, че от всички селяни 1% са дошли по собствено желание тук, а не принудени от мизерията?
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X