...преди две-три седмици се видяхме с един приятел на бира и той отсече: "...връщам се в Пловдив, писна ми", а тук работеше в някакво министерство последните 6-7 години...та ни мина през акъла ( ’щото има и такава дума в Пловдив, макар че е турска) ако всички хора, които сме дошли в София да работим и живеем в столицата НИ, в един момент си намерят по-добри условия, независимо къде...как така наречените столичани ще запълнят работните си места и какъв ще е продукта като качество?????......а на Vladim мога да кажа само- пробвай се тези лафове да ги пуснеш на някой от хората, за които работиш и ти дават паричките за бензина - примерно на Слави, който разбрах че снимаш...........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не разбрах само, какво толкова ви обижда, когато наричаме София мръсен и гаден град?Ми че той си е такъв.Някой като каже, че Ямбол е мръсен, неподдържан и разбит град не се обиждам, щото той си е такъв. И затова сме си виновни всички ние, които избираме все по-безлични политици и кметове, на заплата при мафията, когато общински съветници са най-големите бивши мутри и хора без средно образование и т.н. (това се отнася за Ямбол, но важи с пълна силна за всички градове).А относно отношението към софиянци в провинцията - всеки получава това, каквото си е повикал.Имах състудент от София, истински кореняк софиянец от поне 5 поколения назад, страхотен пич. Никога не е изтъквал това, че е от София като нещо особено. Никой никога не се е държал с него "като със софиянец".В казармата имахме 2-ма "кестени" в ротата. Единия беше страхотен човек, като гореописания. Е, другия ... няма такова леке... постоянно се дънеше и наказваха всички ни заради него. Веднъж избяга в петък вечерта и каза че ще се върне в събота. Прикривахме го до неделя вечерта, след което докладвахме че го няма, щото можеше да е арестуван от военна полиция, да е претрепан някъде и т.н.... Командира се обади у тях, и пича вика.."ми гледам телевизия". ... Браво на такива софиянци. Днес сутринта един джип със софийски номера от лентата за завиване на ляво тръгна направо, като ме натисна в колата отдясно. Браво пак на софиянци! (ПОследния може и да си е бил тукашен с лизингова кола, ама аз от де да знам...).Когато кореняците спрат да се държат надменно с "провинциалистите", тогава и ще получават насрещно уважение.И да ви кажа, ако някога се стигне до там, че да трябва да си търся работа в голям град, това в никакъв случай няма да е София, повярвайте! По-бих се преместил в Солун, отколкото в София. Въпрос разбира се на лично мнение.
Коментар
-
100% подкрепям. Няма по-нагли шофьори от тези със софийска регистрация. Така че да не се учудват защо са черни овце, като тръгнат да дерибействат в провинцията. Още по-смешни са тези с регистрация СО, отговаряща на едновремешната СфР - сякаш са хванали Господ за шлифера. Аз, като дойда в София, спазвам правилата за движение, старая се да не газя линията на трамвая, но не - от ляво, че и от дясно ме изпреварват разни баничарки и други състезатели и то, забележете, не с провинциални номера. Така че не провинциалистите са виновни за кочината по софийските улици.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
То и моята регистрация е СА...То сигурно е защото "О, неразумний аз, поради что ли се срамя да се нарека провинциалист" Майтап, просто имам адресна регистрация в София - спестява много главоболия. Пък и да се поотъркам малко в елита де.... :Dlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Immortal написа:...А относно отношението към софиянци в провинцията - всеки получава това, каквото си е повикал...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal"Когато кореняците спрат да се държат надменно с "провинциалистите", тогава и ще получават насрещно уважение. "A защо да не е обратното ?loop"По-тая логика и ние не ви искаме на морето, но всяко лято сте тук, нали?! "Щом не ни искате ще си ходя в Гърция, къде-къде по-приятно е.sugarboy"Няма по-нагли шофьори от тези със софийска регистрация"И по неориентирани от тези с несофийска. Може би тук се крие причината да теизпреварват отляво и от дясно.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
loop написа:Като ние сме пришълци и вие вижте как ни нареждате в момента и после, като дойдете на морето искате едва ли не да ви целуваме краката ли?! По-тая логика и ние не ви искаме на морето, но всяко лято сте тук, нали?!фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Явор Митев
Цитат от вестник "Софииски обяви" брой 45 година 2010:"Заменям четиристаен апартамент 120 кв. м. с две тераси и отделна баня и тоалетна, всичко на теракот, супер лукс-обзавеждане.....за фамилна къща с дворно място в село в родопите."...само след 3-4 години така ще изперкат т.нар. "софиянци", че ще ги бъде срам дори да се фукат с това че са кореняци...
Коментар
-
проблема със задръстванията не е в прииждащите хора! решаването на един проблем не може д а бъде забраняване на желаещите да дойдат в сф. един париж съвсем например също не винаги е бил 12 милиона и той постоянно се увеличава, но нямат този проблем с трафика, защото са мислили, влагали и действали по решаването на проблема. пука им на тях за задръстванията като не са с коли. просто проблема не е в идващите хора, а в тези които трябва да се грижат за устройството на тези идващи. а софиянци си има както супер точни така и супер лекета, както навсякъде. аз се чудя защо само тук се прави проблем от "селяните", защо например в русе не казват на хората дошли от бяла, от силистра и селата наоколо "ей селяни махайте се пречите ни"? защото не се имат за толкова възвишени като софиянци. а пък аз винаги съм бил съгласен като се забрани на провинциалисти да стъпват в софия така да стане и за софиянци извън софия. няма грижи, стойте тук цяло лято ей на имате си витоша, мръсен въздух и още бонуси. да ама събота и неделя по пътищата е пълно със "С", "СА" нещо не ги свърта софиянци тук. и последно, така ли не разбрахте, че от всички селяни 1% са дошли по собствено желание тук, а не принудени от мизерията?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар