Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chris написа:
    sachma написа:
    Мога да ти кажа също така каква е ситуацията в Атина например, където един ден в центъра се пускат четните номера и един ден нечетните. Мога да ти кажа как е в Брюксел, щото скоро бях и там, ще се учудиш ако ти кажа, че задръствания през деня НЯМА. Мога да ти кажаколко си плащаш в Лондон, за да влезеш в центъра. Мога да те светна и за някой от най-големите градове в Щатите, щото и там съм се "сополивил", ама айде,че много ще ти дойде наведнъж. Изводът обаче е, че никой на никого не може да каже къде да се сополиви, и ти да си, и ти няма да стоиш на село за 220лв., ами ще доидеш в София.
    Така е ама само да знаеш, че тука например ако направят движението в центъра на четни и нечетни на мен примерно колата ще си ми остане пред нас и ще ида пеша на работа в определени дни, ама селджука се ше измисли начин и ше си щъка из центъро, щата тай е тарикат раийш ли.
    Е сега сме виновни, че сме по-изобретателни от вас и винаги намираме начин ли?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
      И аз познавам хора, които са от София и са супер готини. Относно работата - да ти кажа не е като да продавам в магазин. Доста колежки от София имам от университета, които обаче точно това правят - не че е лошо ама според теб е. И аз не се обиждам на провинция и винаги съм казвал, че съм от Ямбол. Такива като вас са комплексарите дето делят хората. И да речем, че съм в чужд град, независимо какво означава това, какво? Това, че си роден тука какви привилегии ти дава пред мен? Нещо по-велик ли си? Хората говорят за единна Европа, вие делите нас българите?!
      Първо да ти кажа не съм комплексар и не деля хората.Второ - никакви привилегии нямам пред теб и не съм твърдял такова нещо.И трето - казах го и преди - ако не рипате толкова нямаше да има проблем м/у "вас" и "нас". Хубаво - дошли сте тук, стойте си тук, работете си, но си и мълчете и не ни обяснявайте, че ще умрем от глад без вас и, че едва ли не без вас града ще е по-зле.
      Bravo 1.6 16v

Коментар

Между другото вече съм си направил номера да се сменя като на "Транспортьора" Единия е четен, другия нечетен Yellow_Flash_Colorz_PDT_19
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
          chris написа:
          sachma написа:
          Мога да ти кажа също така каква е ситуацията в Атина например, където един ден в центъра се пускат четните номера и един ден нечетните. Мога да ти кажа как е в Брюксел, щото скоро бях и там, ще се учудиш ако ти кажа, че задръствания през деня НЯМА. Мога да ти кажаколко си плащаш в Лондон, за да влезеш в центъра. Мога да те светна и за някой от най-големите градове в Щатите, щото и там съм се "сополивил", ама айде,че много ще ти дойде наведнъж. Изводът обаче е, че никой на никого не може да каже къде да се сополиви, и ти да си, и ти няма да стоиш на село за 220лв., ами ще доидеш в София.
          Така е ама само да знаеш, че тука например ако направят движението в центъра на четни и нечетни на мен примерно колата ще си ми остане пред нас и ще ида пеша на работа в определени дни, ама селджука се ше измисли начин и ше си щъка из центъро, щата тай е тарикат раийш ли.
          Е сега сме виновни, че сме по-изобретателни от вас и винаги намираме начин ли?
          епа прав си
          Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
            style34 написа:
            И аз познавам хора, които са от София и са супер готини. Относно работата - да ти кажа не е като да продавам в магазин. Доста колежки от София имам от университета, които обаче точно това правят - не че е лошо ама според теб е. И аз не се обиждам на провинция и винаги съм казвал, че съм от Ямбол. Такива като вас са комплексарите дето делят хората. И да речем, че съм в чужд град, независимо какво означава това, какво? Това, че си роден тука какви привилегии ти дава пред мен? Нещо по-велик ли си? Хората говорят за единна Европа, вие делите нас българите?!
            Първо да ти кажа не съм комплексар и не деля хората.Второ - никакви привилегии нямам пред теб и не съм твърдял такова нещо.И трето - казах го и преди - ако не рипате толкова нямаше да има проблем м/у "вас" и "нас". Хубаво - дошли сте тук, стойте си тук, работете си, но си и мълчете и не ни обяснявайте, че ще умрем от глад без вас и, че едва ли не без вас града ще е по-зле.
            Е тва е!!!!!
            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
            Punto М2 1.2 SX 2000г.
            МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

chris написа:
              style34 написа:
              Това че ще умрете от глад не съм го казал, но факт е, че повече хора --> по-голямо потребление --> по-развит бизнес --> по-висок стандарт. Учили сме икономика все пак :D

Коментар

sachma написа:
                Само още едно уточнение, аз може да не съм софиянец и като си отворя устата да се усеща, ама в София живея в центъра, а не в ж.к. Сухата река например.
                Значи си типичен селяндур. Както и по цял свят, и в София вече в центъра живеят всички селяндури и емигранти и имигранти. Това ще е напълно вярно, след няколко години когато всички стари софиянци измрат и останете вие в катакомбите на центъра. Това е положението. В центъра на Лондон например, има само офис сгради, и стари жилищни постройки. В същият този център видях само негри, албанци, гипсита, румънци, португалци, българи и др. подобни заблудили се субекти. Аз лично си мечтая за деня в който в София, ще идват хора, които наистина могат да продадат квалифицираният си труд в Столицата, с което да спомогнат просперитета на страната. И в деня в който ще спрат тук да прииждат шофьори, продавачки, сервитьорки и др. подобни. Всъщност все достойни професии, особено сервирането. Но просташкото, провинциално разбиране за това, че всеки кръгъл идиот може да е сервитьот съсипа и това...Просто провинциализма е начин на мислене, той е една чалга, която заля София това е. И аз съм срещу това.Без подобни квалификации повечеМодераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

PASSARELLA написа:
                  sachma написа:
                  Само още едно уточнение, аз може да не съм софиянец и като си отворя устата да се усеща, ама в София живея в центъра, а не в ж.к. Сухата река например.
                  Значи си типичен селяндур. Както и по цял свят, и в София вече в центъра живеят всички селяндури и емигранти и имигранти. Това ще е напълно вярно, след няколко години когато всички стари софиянци измрат и останете вие в катакомбите на центъра. Това е положението.
                  Е чакай де ти не живееш ли в Лозенец?

Коментар

style34 написа:
                    chris написа:
                    style34 написа:
                    Това че ще умрете от глад не съм го казал, но факт е, че повече хора --> по-голямо потребление --> по-развит бизнес --> по-висок стандарт. Учили сме икономика все пак :D
                    Така е, мир да има.За мен е достатъчно, че си призна, че си в чужд град 1 - 0 за мен
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

КОЛЕГИ, ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ!!!Опитах се да ви намекна, че проблема не е в провинцията, в столицата, в градовете, в селата, в гъза, в устата....Проблема е в управлението на държавата и е много, много сложен и никой не си прави труда да го разреши, а докато се караме, няма да стане по-хубаво!!!

Коментар

Щом имате толкова коли- значи трябва да се вдигне цената на бензина- 12.50 да стане да видя дали ще има задръствания! :D
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

PASSARELLA написа:
                          sachma написа:
                          Значи си типичен селяндур. Както и по цял свят, и в София вече в центъра живеят всички селяндури и емигранти и имигранти. Това ще е напълно вярно, след няколко години когато всички стари софиянци измрат и останете вие в катакомбите на центъра. Това е положението.
                          Ало...имам апартамент в "Сухата река" Нещо да кажеш? мога да ти го продам за 100 000 ойро и да се пишеш Софиянец!!На 20 мин. пеш от св. Александър Невски" :D :D :D Мисля, че в тази тема нещата наистина загрубяха.
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

style34 написа:
                            chris написа:
                            style34 написа:
                            Аз го казах, употребено с преносно значение, че ще ви поитънее джобчето. Обяснил съм и защо, според мен, разбира се. Както и колегата стайл 34 ви е обяснил, няма нищо сложно за разбиране и досега никой софиянец без кавички не е обяснил как аджеба ще стане тоя номер да се намали потреблението и да се увеличат доходите и стандарта на живот. Предлагам обач1е да спрем дотук, защото някой по-избухливи колеги(включително и аз) минахме на няколко пъти добрия тон, бяхме селджуци, сополивихме се и т.н., (между другото живея на 5мин. от Александър Невски, не ми трябва апартамент на 20 ).Passarela не знам кой е по-големия селяндур, щото аз още не съм тръгнал да обиждам. Колкото и да не ти е приятно, аз и утре ще бъда в София, а най-вероятно и след това. Айде стига толкова, глупав и безсмислен спор, няма да си решим проблемите така. Пийс.
                            N.Y. State of Mind

Коментар

style34 написа:
                              PASSARELLA написа:
                              sachma написа:
                              Е чакай де ти не живееш ли в Лозенец?
                              И!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_25

Коментар

Kuku написа:
                                КОЛЕГИ, ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ!!!Опитах се да ви намекна, че проблема не е в провинцията, в столицата, в градовете, в селата, в гъза, в устата....Проблема е в управлението на държавата и е много, много сложен и никой не си прави труда да го разреши, а докато се караме, няма да стане по-хубаво!!!
                                Така е! За съжаление оправия според мен няма да има. Манталитета ни е такъв и на софиянци, и на ямболии, и на всички. Всеки гледа да лапа и това е.

Коментар

Working...
                                X