Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Ура!Вече няма да е офтопик.Нека някой софиянец да опише как би изглеждала София без нас "софиянците"?
    Няма да описвам, направо ще покажа Това е на бул."Цариградско шосе" малко след Орлов мост. Както се вижда няма една кола Снимките са от около 1975г.Иначе по темата - аз съм си кореняк софиянец (няма да си описвам родословието)и нямам нищо против провинциалистите. И приятелите ми софиянци също. Имам приятели от различни краища на България и мога да твърдя, че всички са много точни.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Lane Staley написа:
      Ура!Вече няма да е офтопик.Нека някой софиянец да опише как би изглеждала София без нас "софиянците"?
      Веднага ти отговарям - ако всичките се махнем от София ще има такъв недостиг на работна ръка в София, какъвто не е имало никога от 89 насам. А и софиянци ще пукнат от глад, няма да има сладки наемчета, ще можеш панелка за 150 кинта да си вземеш.
      N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
        Lane Staley написа:
        Веднага ти отговарям - ако всичките се махнем от София ще има такъв недостиг на работна ръка в София, какъвто не е имало никога от 89 насам. А и софиянци ще пукнат от глад, няма да има сладки наемчета, ще можеш панелка за 150 кинта да си вземеш.
        Пълни глупости, дори няма да обяснявам защо.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          sachma написа:
          Lane Staley написа:
          Пълни глупости, дори няма да обяснявам защо.
          Ми обясни, ако обичаш.
          N.Y. State of Mind

Коментар

Като автор на темата, моля модераторите да я заключат. Нещата излизат извън контрол и като гледам на къде е тръгнало, ще вземе хората тук да се изпокарат и да се намразят за няма нищо... Направо ме е срам до къде се стигна от уж един невинен въпрос...
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

style34 написа:
              chris написа:
              Тая тема е много зле - всеки си дъвче неговото.По-добре направете тема където да пишат софиянците и отделна тема, където да си пишат несофиянците в София.Никой няма нищо против провинциалистите. Просто местните се дразнят на такива дето ем са в чужд град ем се дървят и развиват глупави теории. Трайте си и никой нема ви закача Даже никой няма да говори за вас.
              Да бе верно, твой ли е града? Може ли утре да отида на работа или не даваш? Казвай да питаме предварително. SEV абсолютно добре го каза. И да си допълня предния пост в такъв случай - не само ще живея където искам ами ще развивам и каквито си искам теории или да питам първо дали може?? След като хората идват тук и могат да си намерят работа значи има нужда от тях, нали така? А дали ще говори някой за мен... дреме ми на шапката и аз мога да говоря.
              Ти нещо определено не си в час - никой не те е карал да ме питаш за каквото и да било, ако искаш се изсери на улицата, въобще не ми дреме. И ще ти кажа още нещо ако не си го разбрал - да, в чужд град си, колкото и не искаш да го проумееш, в чужд град си - това не е града, в който си роден, това не е твоят град! Но и за това не ми дреме - града вече е осран. А относно теориите, които се резвиват, прочети по-подробно темата и ще видиш кви изцепки има. Щели сме да умрем от глад ако ви нямало... цените щели да бъдат незнам си кви.. заплатите щели да бъдат.. наемите щели да бъдат.. работна ръка нямало да има.. абе ви луди ли сте бе???И само искам да добавя нещо - във форума има супер пичове от градовете извън София, не ги познавам, но ги преценявам по начина, по който пишат и разсъждават - на тях никой нищо не може да им каже и няма да им каже, защото те не са толкова прости да се обиждат на "провинция". Пак ще кажа, заяждаме се наглите като вас, които ви е срам да си признаете от кое село сте и седите тука и ми обяснявате чий бил тоя град.едит: Аааа забравих най важното - намирате си работа не защото сте толкова необходими и безценни, а защото подбивате цената на труда, за това. Защото ми идва тука неква 18 годишна труженичка дето до вчера е копала картофи и като и развееш 3-400 лв. ше кеси цял месец в некой "фйешън" магазин от сутрин до вечер та даже е и на седмото небе, че си намерила работа и се мисли за много пробивна. Е за тва си намирате работа.
              Bravo 1.6 16v

Коментар

Тук един колега показа снимки на Цариградско от 1975 (плюс-минус 1-2 години сме набори :D ) Ми то такава е била картинката във всички градове и села тогава. В София е имало (примерно, фантазирам, но не много) 30,000 жигули, 20,000 москвича, 3,000 трабанта, 1,000 волги и т.н. Нека припомним, че тогава за кола се чакаше 15-20 години Към края на 80-те населението на София е колко? - Примерно милион и сто-двеста хиляди. Сега да е малко над милион и половина, не повече. Само че колите са 8-900,000. Нали не се смята, че придошлите от други градове 3-400,000 души са докарали разликата от 7-800,000 коли :D Ми присто и софиянци и марсианци (дето вика един друг колега) вече всички имат коли. Много семейства имат по 2-3 коли че и повече. А Цариградско си е същото Просто колите са 700 хиляди повече и те не са САМО на "гадните селяни".И така ще бъде, особено баш в центъра дето е строен навремето за 10 каляски
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

sachma написа:
                  Lane Staley написа:
                  Хеххехех добре, че сте вие баси...що не се сополявиш в Добрич тогава а?
                  Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                  Punto М2 1.2 SX 2000г.
                  МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

аз па не съм дошъл щото няма ралта в мойто село. дошъл съм да окендзям тва село софия, да си фърлям фаса и пепелника през джама, да праа мръсно на кореняците и да им праа задръстване...да си ги засичам и мноо ми е убу сичко това е чуждото село. като оакам достатъчно ше ви остая да си си тънете тука па аз си отиам на чистичко. мойто почти цялото село дойде да ака тука
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Neosi написа:
                      sachma написа:
                      Lane Staley написа:
                      Хеххехех добре, че сте вие баси...що не се сополявиш в Добрич тогава а?
                      Колега успокой се мако и недей да се пениш чак толкоз, аз освен в София съм се "сополявил" на доста други места по Европа и света и мога да ти кажа, че и там е така както тук. Само си отговори на простия въпрос: ако от 2 000 000 жители в София се махнат, да кажем, милион и триста хиляди, отговори си на въпроса колко свободни работни места ще се отворят, как няма да има кой да ги запълни(освен ако останалите 700 000 не се окажете много поне толкова работни, колкото и отворени като тебе), колко квартири ще останат празни и т.н.) Занижаването на заплатите също би станало факт, по простата причина, че много от чуждестранните фирми, които инвестират тук, ще оттеглят инвестициите си, щото не можеш да ме убедиш, че само софиянци пазаруват в София, а "софиянци" не. Щото именно тези са основните причини, поради които малките градове за много по-назад от София и Варна. Мога да ти кажа също така каква е ситуацията в Атина например, където един ден в центъра се пускат четните номера и един ден нечетните. Мога да ти кажа как е в Брюксел, щото скоро бях и там, ще се учудиш ако ти кажа, че задръствания през деня НЯМА. Мога да ти кажаколко си плащаш в Лондон, за да влезеш в центъра. Мога да те светна и за някой от най-големите градове в Щатите, щото и там съм се "сополивил", ама айде,че много ще ти дойде наведнъж. Изводът обаче е, че никой на никого не може да каже къде да се сополиви, и ти да си, и ти няма да стоиш на село за 220лв., ами ще доидеш в София.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

pakumba написа:
                        аз па не съм дошъл щото няма ралта в мойто село. дошъл съм да окендзям тва село софия, да си фърлям фаса и пепелника през джама, да праа мръсно на кореняците и да им праа задръстване...да си ги засичам и мноо ми е убу сичко това е чуждото село. като оакам достатъчно ше ви остая да си си тънете тука па аз си отиам на чистичко. мойто почти цялото село дойде да ака тука
                        ШЪТ бре, не им казвай за ко сме дошли И аз ей ся пуснах едно преди да се прибера
                        N.Y. State of Mind

Коментар

Привет на всички колеги,Нека кажа и моето внение:Вярно е, че 50 % от хаоса по улиците на София се дължи на т.нар. приходящи автомобили (идват и си тръгват всеки ден) - това са предимно Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, както и на тези хора от провинцията, които живеят и работят тук. Нека да е ясно- нямам нищо против хората от провинцията - всеки има място под слънцето - в тази връзка ще дам един пример:Качвам се на ново-новеничко такси и казвам адреса - шофьора ме изгреда тъжно и смънка "Кажи брато къде е това точно". От дума на дума стана ясно, че човека е от Самоков, ПРОДАЛ е панелен апартамент и е дошъл в София под наем със семейството си, плащайки лизинг за таксето. Стана ми жал баси...Но от друга страна, пътувайки всяка сутрин и вечер от центъра към Симеоново, всяка втора кола е с регистрация "РК" и "СО". (Как карат особено пернишките "пичове" е друга тема - вече един го бих).Но подчертавам - шофирането е въпрос на манталитет и толерантност - нещо което не го намирам нито при софийските, нито при провинциалните автомобили. А изказвания от сорта, че софиянци ще "пукнат от глад", ако ги няма добрите хора от провинцията направо ме хвърлят в музиката.
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

"Колега успокой се мако и недей да се пениш чак толкоз, аз освен в София съм се "сополявил" на доста други места по Европа и света и мога да ти кажа, че и там е така както тук. Само си отговори на простия въпрос: ако от 2 000 000 жители в София се махнат, да кажем, милион и триста хиляди, отговори си на въпроса колко свободни работни места ще се отворят, как няма да има кой да ги запълни(освен ако останалите 700 000 не се окажете много поне толкова работни, колкото и отворени като тебе), колко квартири ще останат празни и т.н.) Занижаването на заплатите също би станало факт, по простата причина, че много от чуждестранните фирми, които инвестират тук, ще оттеглят инвестициите си, щото не можеш да ме убедиш, че само софиянци пазаруват в София, а "софиянци" не. Щото именно тези са основните причини, поради които малките градове за много по-назад от София и Варна. Мога да ти кажа също така каква е ситуацията в Атина например, където един ден в центъра се пускат четните номера и един ден нечетните. Мога да ти кажа как е в Брюксел, щото скоро бях и там, ще се учудиш ако ти кажа, че задръствания през деня НЯМА. Мога да ти кажаколко си плащаш в Лондон, за да влезеш в центъра. Мога да те светна и за някой от най-големите градове в Щатите, щото и там съм се "сополивил", ама айде,че много ще ти дойде наведнъж. Изводът обаче е, че никой на никого не може да каже къде да се сополиви, и ти да си, и ти няма да стоиш на село за 220лв., ами ще доидеш в София."1.Много съм спокоен колега.2.Отворен съм и за това можеш само да ми завиждаш.3. Не ме поучавай за Европа, защото съм обиколил половината свят (не само Атина и Брюксел и Лондон, скоро се върнах от USA, така че не ми се дуй). 4. Не ми харесва тонът ти.5. (И последно) - Нямам нищо против хората от провинцията- имам против келешите които идвайки тук мислят, че са хванали Господ за шлифера.6. В Европа няма разделение на столичани и провинциалисти, но я няма и селската дивотия която провинциалистите създават тук (разбира се и доста голяма част от истинските софиянци). Български манталитет - нямам какво друго да кажа.
                            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                            Punto М2 1.2 SX 2000г.
                            МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

chris написа:
                              style34 написа:
                              chris написа:
                              Тая тема е много зле - всеки си дъвче неговото.По-добре направете тема където да пишат софиянците и отделна тема, където да си пишат несофиянците в София.Никой няма нищо против провинциалистите. Просто местните се дразнят на такива дето ем са в чужд град ем се дървят и развиват глупави теории. Трайте си и никой нема ви закача Даже никой няма да говори за вас.
                              Да бе верно, твой ли е града? Може ли утре да отида на работа или не даваш? Казвай да питаме предварително. SEV абсолютно добре го каза. И да си допълня предния пост в такъв случай - не само ще живея където искам ами ще развивам и каквито си искам теории или да питам първо дали може?? След като хората идват тук и могат да си намерят работа значи има нужда от тях, нали така? А дали ще говори някой за мен... дреме ми на шапката и аз мога да говоря.
                              Ти нещо определено не си в час - никой не те е карал да ме питаш за каквото и да било, ако искаш се изсери на улицата, въобще не ми дреме. И ще ти кажа още нещо ако не си го разбрал - да, в чужд град си, колкото и не искаш да го проумееш, в чужд град си - това не е града, в който си роден, това не е твоят град! Но и за това не ми дреме - града вече е осран. А относно теориите, които се резвиват, прочети по-подробно темата и ще видиш кви изцепки има. Щели сме да умрем от глад ако ви нямало... цените щели да бъдат незнам си кви.. заплатите щели да бъдат.. наемите щели да бъдат.. работна ръка нямало да има.. абе ви луди ли сте бе???И само искам да добавя нещо - във форума има супер пичове от градовете извън София, не ги познавам, но ги преценявам по начина, по който пишат и разсъждават - на тях никой нищо не може да им каже и няма да им каже, защото те не са толкова прости да се обиждат на "провинция". Пак ще кажа, заяждаме се наглите като вас, които ви е срам да си признаете от кое село сте и седите тука и ми обяснявате чий бил тоя град.едит: Аааа забравих най важното - намирате си работа не защото сте толкова необходими и безценни, а защото подбивате цената на труда, за това. Защото ми идва тука неква 18 годишна труженичка дето до вчера е копала картофи и като и развееш 3-400 лв. ше кеси цял месец в некой "фйешън" магазин от сутрин до вечер та даже е и на седмото небе, че си намерила работа и се мисли за много пробивна. Е за тва си намирате работа.
                              И аз познавам хора, които са от София и са супер готини. Относно работата - да ти кажа не е като да продавам в магазин. Доста колежки от София имам от университета, които обаче точно това правят - не че е лошо ама според теб е. И аз не се обиждам на провинция и винаги съм казвал, че съм от Ямбол. Такива като вас са комплексарите дето делят хората. И да речем, че съм в чужд град, независимо какво означава това, какво? Това, че си роден тука какви привилегии ти дава пред мен? Нещо по-велик ли си? Хората говорят за единна Европа, вие делите нас българите?!
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

sachma написа:
                                Мога да ти кажа също така каква е ситуацията в Атина например, където един ден в центъра се пускат четните номера и един ден нечетните. Мога да ти кажа как е в Брюксел, щото скоро бях и там, ще се учудиш ако ти кажа, че задръствания през деня НЯМА. Мога да ти кажаколко си плащаш в Лондон, за да влезеш в центъра. Мога да те светна и за някой от най-големите градове в Щатите, щото и там съм се "сополивил", ама айде,че много ще ти дойде наведнъж. Изводът обаче е, че никой на никого не може да каже къде да се сополиви, и ти да си, и ти няма да стоиш на село за 220лв., ами ще доидеш в София.
                                Така е ама само да знаеш, че тука например ако направят движението в центъра на четни и нечетни на мен примерно колата ще си ми остане пред нас и ще ида пеша на работа в определени дни, ама селджука се ше измисли начин и ше си щъка из центъро, щата тай е тарикат раийш ли.
                                Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X