Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вие се побъркахте тотално. Всеки нарича града, в който е роден - "моят град", улицата, на която е израстнал - "моята улица" и т.н. А задръстванията на всички ни е ясно, че не са заради ремонтите и дупките, а заради "нашествието"!
    Bravo 1.6 16v

Коментар

westdogg написа:
      Последните мнения не видях да имат нещо общо с ремонтите по улиците. Защо не пуснете едно тема в която да си спориме на воля за София и останалите, но да не се заключва след няколко дена както стана с предишните подобни.
      Колеги, Забравете я тази тема, само с негативизми ще е пълна ( до сега не съм чул добра дума от софиянец за провинциалист) и те така......
      "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Sandeto написа:
        ...А що се касае основната тема... аз май така и не видях логично обяснение за случващото се... Ремонта на моста на Раковска няма как да има отношение към задръстванията, защото е СЛЕД Сточна гара (за посоката в която говоря), пък що се касае ремонта на Първа Българска Армия и ул.202 просто не виждам как те могат да влияят на трафика към Ст.гара?....
        Точно ремонта на "Първа Българска Армия" от "Резбарска" до светофара за стария битак задръства положението на "Сточна гара", основно от Четвъртък, когато към обяд затвориха този участък. Това е единствената възможност да се заобиколи сточна гара от тази страна. Понеже всяка сутрин пътувам от там, мога да спомена, че трафика е солиден. И сега като единствена възможност остава Ст. гара и целият допълнителен трафик се налива натам.А за прекият път - днес минах през него... Повече няма да сбъркам . Не е за ниски совалки. Хубавото е, че нищо не счупих, когато закачих нещо отдясно . Това стана на същото място, където "на честна дума" не успях да спукам нито една гума, на стърчащите арматури, които нямаше как да заобиколя . По-добре да заобиколя мал..., т.е. доста и да изчакам час-два в задръстването, отколкото да счупя самолета. И Нива не бих наврял от там - кошмар си беше .
        AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
        AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Sandeto написа:
          Buch написа:
          Като чета за тези спорове, дето се вихрят тука си задавам въпроса дали да не си пусна обява във форума "Купувам Колело, марка: ФИАТ, модел: (ами не знам), година: след 2000г. ,пробег: под 1000км.", хем гориво няма да ми трябва, хем нервите ще са ми като на ескимос в тези задръствания.....Само дето вместо каска ще трябва да си взема и противогаз... Обаче пък тогава ще почнат да ми викат "Селянина с колелото"..... :D
          Хич не ми пука как ще ми викат... Роден съм си в София и днес пазарих едно колело... От утре ще се пробвам на собствена тяга... да видя как е положението... А само като си помисля, че от 20г не съм се качвал на колело.... Голямо приключение ще е утре за мен... хахаха АКо не ме беше срам, щях да помоля колегата Явор за още един стикер да си го лепна на колелото...
          Аз едно лято се мотах с коуеуо - извода е, че по-удобен начин за придвижване няма, било то и с някой малък скутер. На работа стигах за 5-6 минути през Южняка (Лозенец-НДК), а ве§ер никой не гледаше колко време отнема, то след втора бира не ти пука вече - още едно предимство: Пиеш-караш, а придвижваш се по-бързо... Теглиш тигели за норматив от край до край на града, като много малко са местата дето требе да се зориш и да превземаш баири... Един ден се хванахме на бас с един приятел, на съседна улица живее, кой ще стигне от центъра до Лозенец пръв в ненатоварен трафик, около 20-21ч. Аз с колелото - той с кола, дистанцията - х-л Рила-Лозенец, а аз вече бех пил 2 бири колкото да се вържа... Рзилтата - настигна ме чак на средата на баира на Хемус, където издъхнах..... А за въздуха - не е толко мръсен и не се налага чак противогаз... Е, не е като да караш рикша на разходка край морето, ама пак се ядва, все пак всичко си има плюсове и минуси .Сега мисля да взема 2 търкалета, моето да го обурудвам и със седалка за дребния и да ходим да в’ртим педалите със жената викендите и да ходя на работа с него, че вече не издържам финансово ни кола да храня, ни за билети...

Коментар

blagun написа:
            аууууу нашествие.....Дори и във форума сте повече от "нас".....
            Така е... много са, силни са! Само моля ви недейте да плюете по града и да живеете в него! Иначе знам, къде се говори книжовен български и всички останали задявки по-нагоре са ми пределно ясни! Хайде точка по темата!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Това, че си плащам данъците тук, това, че си харча заплатата тук, това, че живея тук ме прави достатъчно гражданин на София и бъди сигурен, при настоящото положение в града този факт не ме прави особено щастлив. Имам право да искам да живея в красив и устроен град. За което допринасям с данъка който плащам. Същото искате и вие. Всички вие, дето плюете срещу нас, се възмущавате защо имало ограничения за българите да работят в ЕС. Но ако ви питат веднага ще поискате ограничения за "провинциалистите" в столицата. Ако отидете да работите в чужбина веднага започвате да се оплаквате, че не ви третирали като хора само защото сте българи. А вие постъпвате по същия начин с нас.Разберете, че миграцията е полезна. И Емиграцията, и Имиграцията.Познавам няколко кореняци софиянци ( от поне 3 поколения ), повярвайте ми, никога не съм чул от тях дума против нас. Най много викат тези, за които единственото постижение и едничката гордост в живота е да се нарекат "софиянци". Ако искате може да въведем нещо като аристокрация? Който докаже 3 поколения софиянци в рода си, получава звание "Почетен Шоп" придружено с разрешение да се движи в бус лентата и до 3 пъти дневно да минава на червен светофар. На онзи, който докаже повече от три поколения му се присвоява титла "Те т’ва е шоп" и за тях съответно, там където има възможност, се определя отделно платно за движение, освен това има право, когато шофира в София, да засича всички "селяни" и по-низшестоящата аристокрация от кастата "Почетен Шоп". Разбира се светофарите за него не важат. Разбира се всички ще сме задължени да носим обозначителни белези за положението си в ейрархията. На дрехите, на автомобилите, на велосипедите...Изобщо не ми е приятно да пиша подобни неща и да съм ироничен. Но тук уж сме обединени от нещо, казваме си "колега", уж цари някакво рабирателство и хоп - някой напада "пришълците". Всеки говори за толерантност, но май само когато чуства, че я няма към него, а когато етрябва той да я покаже...
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

sachma написа:
                За твое сведение, най-правилния български език се говори във Велико Търново
                Ама не казвай на никой! Вудътъ в рикътъ е студенъ! Иднъ мухъ мъ и накацъла...Абе колеги, квото и да си пишем тука, истината е че 95 % от проблемите с трафика се дължат на това че много хора които не са от сф, идват да работят тук. Ако ги нямаше - няма задръствания, няма трафик, няма нерви по пътищата, няма нахалници, няма кой да те напсува.... За ваше сведение най-правиллния бг-език се говори ПО НОВИНИТЕ НА КАНАЛ 1, БТВ , И НОВА ТВ, обаче само според мен. не в софия, не във вилику търнуву, не в руси, не в кюстиндил.

Коментар

Браво Оги, ти си моят идол
                  Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

ogi28b написа:
                    ...не в кюстиндил.
                    Напълно съгласен :D Но в Кюстендил не се говори меко. За разлика от В.Търново(да не се обижда никой), но мисля, че там е най-голямото "мякане" в цяла България. Извинявам се офф-топика

Коментар

Колеги,темата загрубя излишно.Не смятам че за претоварения трафик са виновни "пришълците".Хората си изкарват хляба като всички.Организацията на движението в София е отвратителна-Няма зелена вълна,от 3 летни се събираме в една,няма промяна в секциите на светофарите според трафика,много товарни коли заради строежите,околовръстното не става за нищо,изходите на София са блокирани от безсмислени светофари и знаци,всички тръгваме нанякъде в петък следобед и се връщаме в неделя вечерта,градския транспорт не става за нищо,за което и ние шофьорите имаме вина.Живея в София от 20 години-не знам дали това ме прави софиянец,а и е без значение.Но забелязвам 2 неща-автомобилите стават все повече,а шофьорите сме все по-склонни да сме любезни и да правим жестове.Това е добре.Излешните ядове уморяват и съсипват човек повече отколкото мисълта че някой те е изпревалил,или прецакал на светофара,или напсувал и т.н."Вервайте ми"
                      FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Колега извинявай ама каква зелена вълна... то по улиците 1 милион маймуни ти "зелена вълна". Глупости, естествено, че заради многото коли са задръстванията. Организация няма как да се направи при положение, че има толкова коли - ти как ще го организираш движението??? А изходите и входовете на София сам се сети що са блокирани.А колега Lane Staley само ще ти кажа, че навремето никой нямаше нищо против провинциалистите. Провинциалистите сами си предизвикаха тая агресия щото по татово време щом излезнехме от София нас ни мразеха навсякъде и сега нещата просто се обърнаха. И в крайна сметка като виждат, че тоя град няма повече капацитет що продължават да прииждат наистина не разбирам.
                        Bravo 1.6 16v

Коментар

Искам да ми отговорите само на 2 въпроса- защо в София няма задръстване на коледа и на великден? И защо на великден имаше километрични опашки на хемус? Сигурно тогава има по-добра организация на движението и светофарите са на зелена вълна
                          Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Колега, знаеш много добре, защо прииждат към София хората от провинцията....Проблема НЕ е в тях Проблема е в многото коли на едно място, но първопричината тези коли да са на това място е малко по-различна и обширна от чистото преселване

Коментар

Говорят си двама софиянци и единния пита: Абе ти от къде си?Другия - От СофияИ първия: И аз ТЪЙ
                              Bravo 1.6 16v

Коментар

westdogg написа:
                                Искам да ми отговирите само на 2 въпроса- защо в София няма задръстване на коледа и на великден? И защо на великден имаше километрични опашки на хемус? Сигурно тогава има по-добра организация на движението и светофарите са на зелена вълна
                                То аз не познавам нормален работещ човек, който да си седи у тях и по време на празниците. То не стига цяла седмица в пушилката, ами и по празниците... мерси. На планина, на вила, на село, на гости, на екскурзия, в чужбина, всеки се спасява кой както може. И софиянци, и марсианци.
                                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                                X