pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Vladim написа:msotiroff написа:И кога по - точно, скъпи колеги, някой от вас придоби правата в/у собствеността на еди-кой си(няма да конкретизирам София) български град... чак пък моя град... и "моя" град се пренаселва с хора от околните селища, ама аз не мрънкам толкова, нали... това е естествено демографско движение на гражданите на една държава... Хората се стремят да се интегрират, а ние тъмните балкански субекти се игнорираме и делим на пловдивчани, столичани, варненци, павликенци, врачани и т.н... всички търсят разликите помебду си, а не приликите...А селяндури съм срещал и в Лондон, и в Нотингам, и във Вашингтон, и в Москва, и в много други далеч по - големи градове от София... само че скъпи колеги, не обсъждайте толкова "този контингент", защото хората може и да не забележат разликата...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Само още едно уточнение, аз може да не съм софиянец и като си отворя устата да се усеща, ама в София живея в центъра, а не в ж.к. Сухата река например.[/quote]абе това и аз съм го забелязъл- защо по-голямата част от истинските "софета" живеят я в Хаджи Димитър, Обеля, Надежда , Люлин 1,2,3 и т.н. не искам разбира се да обиждам свестните колеги, които живеят там. общо взето е супер тъпо да се разсъждава като Владим, първо защото малко хора по свое желание са напуснали дома си, второ едно нещо носи не само предимства, а и недостатъци и пренаселването е един от тях и не може да си столичанин в 20 000 град и всички министерства и въобще облаги, които предлага столицата да са в 20 000 град. и последно- не знай много, защото не е ясно какво ще стане в бъдеще, може да отидеш да живееш в Хасково, Плевен и кой знае къде още по стечение на обстоятелствата, ама сигурно чак тогава ще разбереш какво ти приказват хоратаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Нещо взехте да измествате темата към война софиянци срещу останалите,няма нужда,каза го вече друг човек преди мен,не търсете конфронтация,а какво ни сближава.Не виждам какво толкова е сторил Vladim,казвайки моят град,всеки така нарича града в който живее,ясно е че не е имал предвит,че това е неговият град в смисъл притежавам го.Трябваше ли да напише "града в който съм роден и живея" само за да избегне такъв спор.Хайде не се хващайте за думата.
Коментар
-
Последните мнения не видях да имат нещо общо с ремонтите по улиците. Защо не пуснете едно тема в която да си спориме на воля за София и останалите, но да не се заключва след няколко дена както стана с предишните подобни.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
тц-тц-тц... накъде избягала темата... Не знам, като автор на темата, трябва ли мое съгласие/молба към модераторите за почистване, но ако някой от модераторския екип прецени и не го мързи, нямам нищо против малко да се поразчисти темичката. А що се касае основната тема... аз май така и не видях логично обяснение за случващото се... Ремонта на моста на Раковска няма как да има отношение към задръстванията, защото е СЛЕД Сточна гара (за посоката в която говоря), пък що се касае ремонта на Първа Българска Армия и ул.202 просто не виждам как те могат да влияят на трафика към Ст.гара? А бе като цяло... май нещата отиват на към липсата на култура и дисциплина в шофирането и това, че разни тарикати навлизат в кръстовището без да има на къде да се изтеглят и от там започва хаоса...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Vladim написа:Извинявай, но разликата се проявява още, като си отворите устата! Хайде пак ще те помоля да не изкривяваме темата! "Моят" град е този в който живея откакто съм роден и трябва да ти кажа, че помня много по-добри години от сегашните. Както споменах, родителите ми също са родени тук, част от техните също... Аз никога няма да кажа "егати гнусния град" при положение, че съм си вдигнал такъмите от някъде си и съм дошъл в чужд град в, който да прокопсам по някакъв начин. На, който не му харесва - да си ходи! Все пак всичко е въпрос и на усещане. Като изключим казармата, не съм живял извън София за повече от два месеца. Така, че мисля, че имам право да го нарека "моя град". Градът в, който имам апартамент с моето име, колата ми е регистрирана в него, семейството ми, като цяло има няколко имота тук и разбира се на първо място тук съм роден - да, това е моя град!Спирам, защо оспамих темата.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
yorik написа:...много коли+малко място....това са основните неща, а другите допълнения като манталитет и т.н. са си ясни...westdogg написа:Аз знам един пряк път. На светофара който е на медународния гараж влизаш е една пряка, минаваш през един черен доста неравен път и излизаш на циганската махала в Орландовци( близко до битака) . От там вече си караш по теца или по военна рампа и си готов.http://bgmaps.com/map.asp?sid=8ba6ff...name=&size=5x4Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
Коментар
-
Като чета за тези спорове, дето се вихрят тука си задавам въпроса дали да не си пусна обява във форума "Купувам Колело, марка: ФИАТ, модел: (ами не знам), година: след 2000г. ,пробег: под 1000км.", хем гориво няма да ми трябва, хем нервите ще са ми като на ескимос в тези задръствания.....Само дето вместо каска ще трябва да си взема и противогаз... Обаче пък тогава ще почнат да ми викат "Селянина с колелото"..... :D
Коментар
-
Buch написа:Като чета за тези спорове, дето се вихрят тука си задавам въпроса дали да не си пусна обява във форума "Купувам Колело, марка: ФИАТ, модел: (ами не знам), година: след 2000г. ,пробег: под 1000км.", хем гориво няма да ми трябва, хем нервите ще са ми като на ескимос в тези задръствания.....Само дето вместо каска ще трябва да си взема и противогаз... Обаче пък тогава ще почнат да ми викат "Селянина с колелото"..... :DAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
Коментар
-
sachma написа:...разликата е в стандарта на живот, както и в доходите, които хората получават...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
msotiroff написа:sachma написа:...разликата е в стандарта на живот, както и в доходите, които хората получават...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар