Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Казвам го съвсем сериозно, темата е образец за културно водене на спор. С изключение на няколко мнения, писани предимно в малките часове вероятно във високоимпедансно състояние , останалите мнения ги изчетох с интерес и удоволствие, а има и няколко, зад които се крие истински интелект и по нищо не отстъпват на журналистическите прозрения в големите вестници. Поздрави за авторите им !
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

trace написа:
      Lane Staley"Голям спор се завихри...Някой каза, че шофьорите с несофийска регистрация били неориентирани."Как трябваше да отговоря на подобно твърдение ?
      Аз ти отговорих. И ако аз с номер СА .... КК съм неориентиран, това е по-малко осъдително и смешно от варианта в който неориентираният управлява автомобил с регистрация В .... или У .... Така ли? А не мислиш ли, че повечето с "софиянци" като видят друга регистрация и се държат нагло и предизвикателно? Също както онези със скъпите коли се държат с "трошките". Моделът на поведение е еднакъв, разликата е в това което дава самочуствие - дали ще е колата или произхода разлика. Дори те имат повече основание - направили са нещо за да карат такъв автомобил. Темата е много добра, но остава леко кисел вкус в устата.Например тук, четеш постовете на някой колега и си казваш "Абе този е ебати точния пич. И аз мисля като него." и какво, после поглеждаш, "А, ам той не е от София, ебати селянина..." или "А, той бил от "на майната си" но живее в София, аман от такива като него"Такава ли е логиката?
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ако изхождаме от - "Всичко извън столицата е село", по същата логика София е била "село" преди 1879 г., т.е. баш кореняците софиянци са пълни селяни

Коментар

westdogg написа:
          Да ходиме и ние да се изсереме в селата и после да казване, че са мръсни.
          Колега, то е ясно, че и ти, както всички нас, праскаш някакво диалектче (в конкретния случай софийско) но се вземи в ръце и поне пиши на правилен български...
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

snake написа:
            Казвам го съвсем сериозно, темата е образец за културно водене на спор. С изключение на няколко мнения, писани предимно в малките часове вероятно във високоимпедансно състояние , останалите мнения ги изчетох с интерес и удоволствие, а има и няколко, зад които се крие истински интелект и по нищо не отстъпват на журналистическите прозрения в големите вестници. Поздрави за авторите им !
            Ако искаш дъвка ще трябва да ги кажеш Наистина, спорът се води много културно, но не е изненада - тук почти винаги е било така.

Коментар

Lane Staley написа:
              snake написа:
              Ако искаш дъвка ще трябва да ги кажеш Наистина, спорът се води много културно, но не е изненада - тук почти винаги е било така.
              ...ама сме и скромни
              Fiat Bravo, 1.6 - 103 hp

Коментар

Аз лично смятам, че проблема идва от изразните средства, които се ползват... без да се осъзнава, че за съжаление думата "селянин" в българския език е придобила негативно значение и е синоним на простак. А всъщност истинския човек от село е неворятно отворен и добър. Аз покрай жена ми, която е от Ямболския край, се запознах с много хора от там и мога да ви кажа, че хората там са прекрасни и тук в София може само да си мечтаем за тамошното гостеприемство. А иначе простаци има както сред софиянци, така и сред "софиянци". Лошото е обаче, че както на кацата с мед и една капка катран и стига, така и един простак е достатъчен да отприщи насъбралия се негативизъм в толкова стресиращия живот на Сф.
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

pakumba написа:
                  пич, примера ти е неуместен. този същия можеше да е от софия, от пловдив, от ню йорк все тая. оказал се калпав еми хуу и кво? само от нови пазар ли са калпави? в сф няма такива. наливал си пари в къща- добре супер, дано се уредиш. обаче връзката нещо избяга. тук се говори за отношението на софиянки към провинциалисти и обратното. аз не обиждам софиянци, ако не ги познвам, а софиянци без д апознават директно обиждат пришълеца. е затва се говори тук. аз съм с регистрация С и като си ида в родния град никога не ми е създавало проблем това по пътищата или с хората. има един случай, който е малко показателен- бях си в добрич, вървя си по центъра и много обичам да зяпам куките нещо са ми интересни и ги зяпам и те ме зяпат и така. след 5 мин се качвам на колата с регистрация "С" и тези минават до мен, погледнаха регистрацията и единия вика я дай да го проверим и ме провериха и тва е. но мисля, че това е съвсем нормално, а и в сф ако си с чужда рег е същото
                  Eй как съм те пропуснал..... :D Знаеш ли каква е разликата, ако този юнак дето съм го изтипосъл беше софииско пишлеме, щях да го изхвърля за половин ден Но давайки си сметка, че Нови пазар не е Варна, Пловдив или Русе ако щеш и шаша при тоз малдеж може би е по-голям от този дето аз видях на Хитроу, му дадох шанс да се окопити и да покаже, че си заслужава инвестицията. В същото време неговия манталитет не позволява да признаее, че средствата вложени от неговите родители са били грешни пари, като в същото време се опитва да накаже честта на човек, който въпреки всичко е бил благослонен към него в една хищническа среда.А относно регистрационните табели си имаше специална тема... Аз проблем с номерата не съм имал.

Коментар

yorik написа:
                    ...ама сме и скромни
                    Нееееее, закачката е заради една дъвка дето колегата спечели малко по-напред в темата.

Коментар

LiGuru написа:
                      pakumba написа:
                      пич, примера ти е неуместен. този същия можеше да е от софия, от пловдив, от ню йорк все тая. оказал се калпав еми хуу и кво? само от нови пазар ли са калпави? в сф няма такива. наливал си пари в къща- добре супер, дано се уредиш. обаче връзката нещо избяга. тук се говори за отношението на софиянки към провинциалисти и обратното. аз не обиждам софиянци, ако не ги познвам, а софиянци без д апознават директно обиждат пришълеца. е затва се говори тук. аз съм с регистрация С и като си ида в родния град никога не ми е създавало проблем това по пътищата или с хората. има един случай, който е малко показателен- бях си в добрич, вървя си по центъра и много обичам да зяпам куките нещо са ми интересни и ги зяпам и те ме зяпат и така. след 5 мин се качвам на колата с регистрация "С" и тези минават до мен, погледнаха регистрацията и единия вика я дай да го проверим и ме провериха и тва е. но мисля, че това е съвсем нормално, а и в сф ако си с чужда рег е същото
                      Eй как съм те пропуснал..... :D Знаеш ли каква е разликата, ако този юнак дето съм го изтипосъл беше софииско пишлеме, щях да го изхвърля за половин ден Но давайки си сметка, че Нови пазар не е Варна, Пловдив или Русе ако щеш и шаша при тоз малдеж може би е по-голям от този дето аз видях на Хитроу, му дадох шанс да се окопити и да покаже, че си заслужава инвестицията. В същото време неговия манталитет не позволява да признаее, че средствата вложени от неговите родители са били грешни пари, като в същото време се опитва да накаже честта на човек, който въпреки всичко е бил благослонен към него в една хищническа среда.А относно регистрационните табели си имаше специална тема... Аз проблем с номерата не съм имал.
                      както казах всичко е индивидуално до човек, не манталитета му определен от малкия град не му позволява да го признае, а личното му възпитание. като е възпитан като пейзан все тая откъде е- можеше да е от софия със същия успех. ще прозвучи глупаво, но съм много по-гражданин от много кореняци, защото не си хвърлям боклуците от джама, водя си кучето на кайшка, спирам си алармата ако пищи и не правя ремонти в 12 часа посред нощ и не спирам колата пред входа откъдето се промушват хората. възпитание кво да правиш, а съм от малък град. така правя и в собствения си град, така правя и тук, въпреки че е малко да се каже "не харесвам софия" ще потретя, че всичко опира до възпитанието па ако ще от горно нанадолнище да си!
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Е добре де LiGuru, попаднал си на някакъв неблагодарен и калпав тип, но аз пък мога да ти дам пример с мои познати, които са от провинцията, били са никои в началото и сега един е шеф на корпоративно банкиране в банка, друг генерал от МВР и с мнооого високи постове през годините, включително и сега и т.н. Казахме, че навсякъде има мърша, но не можеш да кажеш, че софиянци, всички софиянци са можещи. Просто не е вярно.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                          Е добре де LiGuru, попаднал си на някакъв неблагодарен и калпав тип, но аз пък мога да ти дам пример с мои познати, които са от провинцията, били са никои в началото и сега един е шеф на корпоративно банкиране в банка, друг генерал от МВР и с мнооого високи постове през годините, включително и сега и т.н. Казахме, че навсякъде има мърша, но не можеш да кажеш, че софиянци, всички софиянци са можещи. Просто не е вярно.
                          Е т’ва па къде съм го казал... Всичко което съм написал е да се защитя и да кажа, че софиянци не са комплексари, не са им ръцете в задника, не са надменни пендели, уважават различните и не непременно, но са добре възпитани от стари софиянци, който не рядко са банкери или висши офицери. Също така споделих, че не съм съгласен да ме вкарвате в някаква категория сбор от горните неща, като заявих, че не деля хората по никакъв друг начин освен по кадърност и в някои случаи по отношение към живота.Когато става въпрос за кадърност не крия, че софиянци повечето станахме (а и сме били) бачкатори, което спомага на много хора от други градове да се докажат като отлични специалисти в различни области предимно като менежери или държавни чиновници. Точно тук идва моето верую, ако за всеки София се явява като стъпало на професионално развитие и идва тук като доказан специалист, този град ще продължи да бъде задръстен от коли, но като цяло качеството на живот ще се подобри. Няма да има хора живеещи по шестици в панелки, няма да бачкат за едната му чест и за да не са в малкия град (само не ми казвай, че не познаваш такива индивиди). От друга страна тези които преценят да развиват бизнес извън София, ще могат да разчитат на работна ръка, която найстина да е работна. Сега ако искаш да правиш пройзводство в някои съвсем малък град или селище определено трябва да си внесеш и работници. Тъй то...

Коментар

Аби сички сте ебати селяните, не е истина
                            Bravo 1.6 16v

Коментар

Ти, вече казах не си, но определено си има комплексари, които се осланят само на факта, че са родени тук, просто няма какво друго да изтъкнат като плюс за себе си. Казах също, че има и то може би не малко хора, които са дошли тук и мизерстват само и само за да са в София. Пълна селяния според мен. Така че с теб сме на едно мнение. Исках само да кажа, че хората са можещи и неможещи, но това в коя категория си няма нищо общо с факта къде си роден.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Колеги, повтаряте си едно и също от десет страници.... за кой ли път

Коментар

Working...
                                X