Казвам го съвсем сериозно, темата е образец за културно водене на спор. С изключение на няколко мнения, писани предимно в малките часове вероятно във високоимпедансно състояние , останалите мнения ги изчетох с интерес и удоволствие, а има и няколко, зад които се крие истински интелект и по нищо не отстъпват на журналистическите прозрения в големите вестници. Поздрави за авторите им !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
trace написа:Lane Staley"Голям спор се завихри...Някой каза, че шофьорите с несофийска регистрация били неориентирани."Как трябваше да отговоря на подобно твърдение ?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
westdogg написа:Да ходиме и ние да се изсереме в селата и после да казване, че са мръсни.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
snake написа:Казвам го съвсем сериозно, темата е образец за културно водене на спор. С изключение на няколко мнения, писани предимно в малките часове вероятно във високоимпедансно състояние , останалите мнения ги изчетох с интерес и удоволствие, а има и няколко, зад които се крие истински интелект и по нищо не отстъпват на журналистическите прозрения в големите вестници. Поздрави за авторите им !like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:snake написа:Казвам го съвсем сериозно, темата е образец за културно водене на спор. С изключение на няколко мнения, писани предимно в малките часове вероятно във високоимпедансно състояние , останалите мнения ги изчетох с интерес и удоволствие, а има и няколко, зад които се крие истински интелект и по нищо не отстъпват на журналистическите прозрения в големите вестници. Поздрави за авторите им !Fiat Bravo, 1.6 - 103 hp
Коментар
-
Аз лично смятам, че проблема идва от изразните средства, които се ползват... без да се осъзнава, че за съжаление думата "селянин" в българския език е придобила негативно значение и е синоним на простак. А всъщност истинския човек от село е неворятно отворен и добър. Аз покрай жена ми, която е от Ямболския край, се запознах с много хора от там и мога да ви кажа, че хората там са прекрасни и тук в София може само да си мечтаем за тамошното гостеприемство. А иначе простаци има както сред софиянци, така и сред "софиянци". Лошото е обаче, че както на кацата с мед и една капка катран и стига, така и един простак е достатъчен да отприщи насъбралия се негативизъм в толкова стресиращия живот на Сф.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
pakumba написа:пич, примера ти е неуместен. този същия можеше да е от софия, от пловдив, от ню йорк все тая. оказал се калпав еми хуу и кво? само от нови пазар ли са калпави? в сф няма такива. наливал си пари в къща- добре супер, дано се уредиш. обаче връзката нещо избяга. тук се говори за отношението на софиянки към провинциалисти и обратното. аз не обиждам софиянци, ако не ги познвам, а софиянци без д апознават директно обиждат пришълеца. е затва се говори тук. аз съм с регистрация С и като си ида в родния град никога не ми е създавало проблем това по пътищата или с хората. има един случай, който е малко показателен- бях си в добрич, вървя си по центъра и много обичам да зяпам куките нещо са ми интересни и ги зяпам и те ме зяпат и така. след 5 мин се качвам на колата с регистрация "С" и тези минават до мен, погледнаха регистрацията и единия вика я дай да го проверим и ме провериха и тва е. но мисля, че това е съвсем нормално, а и в сф ако си с чужда рег е същото
Коментар
-
LiGuru написа:pakumba написа:пич, примера ти е неуместен. този същия можеше да е от софия, от пловдив, от ню йорк все тая. оказал се калпав еми хуу и кво? само от нови пазар ли са калпави? в сф няма такива. наливал си пари в къща- добре супер, дано се уредиш. обаче връзката нещо избяга. тук се говори за отношението на софиянки към провинциалисти и обратното. аз не обиждам софиянци, ако не ги познвам, а софиянци без д апознават директно обиждат пришълеца. е затва се говори тук. аз съм с регистрация С и като си ида в родния град никога не ми е създавало проблем това по пътищата или с хората. има един случай, който е малко показателен- бях си в добрич, вървя си по центъра и много обичам да зяпам куките нещо са ми интересни и ги зяпам и те ме зяпат и така. след 5 мин се качвам на колата с регистрация "С" и тези минават до мен, погледнаха регистрацията и единия вика я дай да го проверим и ме провериха и тва е. но мисля, че това е съвсем нормално, а и в сф ако си с чужда рег е същотоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Е добре де LiGuru, попаднал си на някакъв неблагодарен и калпав тип, но аз пък мога да ти дам пример с мои познати, които са от провинцията, били са никои в началото и сега един е шеф на корпоративно банкиране в банка, друг генерал от МВР и с мнооого високи постове през годините, включително и сега и т.н. Казахме, че навсякъде има мърша, но не можеш да кажеш, че софиянци, всички софиянци са можещи. Просто не е вярно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Е добре де LiGuru, попаднал си на някакъв неблагодарен и калпав тип, но аз пък мога да ти дам пример с мои познати, които са от провинцията, били са никои в началото и сега един е шеф на корпоративно банкиране в банка, друг генерал от МВР и с мнооого високи постове през годините, включително и сега и т.н. Казахме, че навсякъде има мърша, но не можеш да кажеш, че софиянци, всички софиянци са можещи. Просто не е вярно.
Коментар
-
Ти, вече казах не си, но определено си има комплексари, които се осланят само на факта, че са родени тук, просто няма какво друго да изтъкнат като плюс за себе си. Казах също, че има и то може би не малко хора, които са дошли тук и мизерстват само и само за да са в София. Пълна селяния според мен. Така че с теб сме на едно мнение. Исках само да кажа, че хората са можещи и неможещи, но това в коя категория си няма нищо общо с факта къде си роден.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар