И к’во станя ся...На софиянци ли са им по-големи или на селяните!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софиянци с/у "Софиянци"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
pakumba написа:kiro_of_the_day написа:И к’во станя ся...На софиянци ли са им по-големи или на селяните!?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
westdogg написа:Да ходиме и ние да се изсереме в селата и после да казване, че са мръсни.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Явор Митев
sachma написа:kiro_of_the_day написа:И к’во станя ся...На софиянци ли са им по-големи или на селяните!?
Коментар
-
Абе сега чета закона за облагане доходите на физическите лица. Местни ФЛ са:- всяко лице, което има постоянен адрес в Б-я.- лице, пребиваващо на територията на РБ поне 183 дни през всеки 12 месечен период. Е то по тая логика съм местен бе Е това вече е повод за гордост. УраааааThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:westdogg написа:Да ходиме и ние да се изсереме в селата и после да казване, че са мръсни.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
А бе пичове как така стана тая. Нещо не ви разбирам логиката, хванали се хорицата да обясняват какви марди сме софиянци. Сега как да го разбирам, трябва ли да ми е кофти, че тук ми е корена от време преди Софията да стане столица. Честно казано не ми е приятно, да ви чета простотиите, единия обявява, че кат му писнело хващал влака и за Ямбол, е аз на къде да хвана. Другия искал да се държа като не софиянец пристигайки в неговия град Варна, що питам аз?!? Сега провокирате ме да се държа, изключително грубо защитавайки се от хора който не познавам. Еми нека ви кажа тогава некои нещица пък да си умувате.До сега "мерси" , "благодаря" или дори кимване в знак на признателност от страна на човек на който съм помогнал и не е софиянец не съм получавал. Помагал съм на сума ти народ да си стъпи на краката и накрая за мен се говори едва ли не, че съм експлататор и скъперник. Идва при мен с голямата кошница пратен от мой познат с препоръки за отличник от ТУ-Варна, родом от не знам къде си. Давам му една седмица да се ориентира след което преценявам дали да му дам шанс да работи при нас. Сега то момчето идея си няма, че за да почне да се справя аз трябва да налея минимум 5000 лв. за една година за да може човека да придобие удобен вид за логаритмуване. Да ама тоя симпатяга има две ръце завряни не знам си къде, езика дето му било плюс го говори като арабския дъфи дъг и общо взето не му се отдава. Е като човек дето има едно село дългове гледам да си подбирам хората. Естествено след една седмица му викам "пич ни стааш". Неграмотен си, нямаш трудова дисциплина, липсват ти основни познания по техника на безопасност....върви си и се опитай другаде, давам му 250 лв. и по живо по здраво. След десет дена ми се обажда въпросния доставчик на млади специалисти да ме пита видиш ли, как се развива пишлемето, е аз като му казах, че съм го отхвърлил оня все едно съм му отровил детето. Както и да е, от младежа ни вест ни кост (как той ще се обади на родата да каже, че са го отрязали и то с такава яка диплома), влизам в положението на семейтвото и почвам да го издирвам, белкем му вкарам акъл у главата... след три деня младежа идва все едно син му се е родил и месец го е поливал, нема кьорава стoтинка, смърди на буре и не си знае името. Виждам на къде отиват нещата и му давам втори шанс, вече има трудов договор като задължение му е да следи транспорта и да описва доставените матр’яли, ей богу те такова нещо при нас никога не е ималo щото всеки сам си организира нещата (имаме едно LT и едно Берлинго), естесвено и заплатата си остава 250 лв. само че за месец. Пича изкара точно 32 дена, при положение, че е работил точно пет часа за тоя период и не е свъшил за пет стотинки работа. Новата му работа бе брокер на недвижими имоти.... ко общо има това с "автоматизация на производството", ма той си знае. Минава се време и аз се появявам в култовия град Нови пазар (на път за морето), при което ме посрещат като убиец на мечти, същия малък педал се изказал за мен, че съм го лъгал с парите, че не съм му плащал колкото е работил, че всички са имали автомобили на който съм им плащал бензина пък той с рейсата пътувал, че с полиция съм го търсил да ми работи.... щото бил много пекан.... И какви ли не простотии по мой адрес (като пиша от мое име разбирайте, че сме двама ортаци). Преди да направя обобщение ще разкажа и друго.Преди време, когато София се миеше два пъти в седмицата, кофите бяха празни, а за да станеш столичанин се бачкаше в "Кремиковци", аз живеех в уютна малка къщурка на гърба на х-л Хемус, която бе наследствена от време кога не сме били софиянци. С времето там почна да става пренаселено, при което мама, тати, бати и баба решават да живеем в просторно апартаменче като част от обещетение в модерната част на Лозенец. След години кафезен живот с брато решаваме, че тая нема да я бъде и закупуваме място в с. Плана за по 5.50 лв. квадрата. Това място по стечение на обстоятелствата остана мой ангажимент да му вдигна къща. Вече шеста година, всяка свободна стотинка я влагам там, сам съм изидал 180 квадрата (САМ), бъркал съм бетоньо като луд, изолацията ми остави белези за цял живот, а истинската цена на това знаете ли колко е.... Едно обещание!!! Обещание което на 30 години ме нарежда до студентите в този форум по свободни пари, обещание което ми помага да разбирам хората не по град, село или религия, а по човешки качества, качества който извън София спрямо мен са не познати. И имам една молбичка, айде както аз ви приемам като граждани на България и не ви раздавам етикети по място на раждане, както ви посрещам в дома си, както давам ръка на някои от вас да си наредят живота, е моля ви не ме карайте да се събувам идвайки в новите ви софииски жилища....Обогатявайте града,направето го мултицветен, оставате най-доброто от себе си тук. И най-важното за мен, отдавайте нужното на тези който са се справили по-добре от вас, отдавайте нужното уважение на тези, който нямаше какво да клюпат преди 10 години, не се дръжте като завоеватели, щото никои не ви чака със защитни ровове.
Коментар
-
LiGuru написа:...което ми помага да разбирам хората не по град, село или религия, а по човешки качества...LiGuru написа:качества който извън София спрямо мен са не познати...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
LiGuru, не ние имаме нещо против вас, а вие, всъщност ти май не си такъв и си изключение. Говорим за разсъждения от сорта "Абе ако не бяха "селяните" колко хубав щеше да е града". Иначе л..на има и в София и навсякъде, както и качествени хора.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
пич, примера ти е неуместен. този същия можеше да е от софия, от пловдив, от ню йорк все тая. оказал се калпав еми хуу и кво? само от нови пазар ли са калпави? в сф няма такива. наливал си пари в къща- добре супер, дано се уредиш. обаче връзката нещо избяга. тук се говори за отношението на софиянки към провинциалисти и обратното. аз не обиждам софиянци, ако не ги познвам, а софиянци без д апознават директно обиждат пришълеца. е затва се говори тук. аз съм с регистрация С и като си ида в родния град никога не ми е създавало проблем това по пътищата или с хората. има един случай, който е малко показателен- бях си в добрич, вървя си по центъра и много обичам да зяпам куките нещо са ми интересни и ги зяпам и те ме зяпат и така. след 5 мин се качвам на колата с регистрация "С" и тези минават до мен, погледнаха регистрацията и единия вика я дай да го проверим и ме провериха и тва е. но мисля, че това е съвсем нормално, а и в сф ако си с чужда рег е същотоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар