Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Случка от преди 2 часа:Нещо човъркам по колата пред блока и се задава голф 1-цата на един комшия. Възразстен, кореняк софиянец Той си паркира колата в джоб на улицата за паркиране винаги в единия край точно до терасата на апартамента си - живее на първия етаж.Обаче го чака изненанда - точно там е спрял друг комшия пасата си. И кореняка софиянец като пали моторетката - псувни, закани ... орева света.Накрая като му премина просто си паркира голфа до пасата, щото до него имаше мнясто за две коли и се прибра.Чувствам как тази вечер ще дебне кога ще се освободи мястото за си препаркира колата

Коментар

Аз не живея в София и не съм се засилил да отивам там,сега мога ли да ви кажа че града е много мръсен.Това го казвам откровенно,без лоши чувства.Габрово също е много мръсно,прашни улици,боклуци навсякъде.Но това пак си е до манталитет и до не свършена работа.Нали ги виждам постоянно,минава покрай контейнера и на 2 метра от него си хвърля на земята опаковката от вафлата,кроасана или каквото и да било там.Други пък си изхвърлят торбичките с отпадъци през терасата направо зад блока или дори не ползват торбичка,а направо си го изсипват.Това да си изтръскат пепелника по този начин направо не се брои за нищо.Не знам от къде изпростя толкова този народ,такъв ли си беше още от преди,но нещата не вървят на добре.Как се променя този манталитет?Риторичен въпрос,аз просто не му виждам отговора.

Коментар

Ебаси и темата. Как пък съм я изпуснал Аз съм си селянче, роден съм в Пловдив, израснал съм на село, живял съм в Плевен, Троян, Варна, Сливен и Ямбол, като се идентифицирам като човек от Ямбол. Дори вече си сложих ямболски номера на колата. В мръсната, пренаселена София НИКОГА не бих дошъл да живея доброволно, дори и не искам и за ден да влизам, щото се задушавам там.А един от проблемите ВИ, драги ми "столичани" е, че нямате една нормална магистрала, която да заобикаля Софето без да се налага да се влача час и половина по околомръсното ви шосе, отивайки към Перник например по работа.Примерче - от Стара Загора (началото на магистралата) до табелата СОФИЯ ги изминавам за около 2 часа (ако не спирам за кафе на Лукойла на Белозем). Още почти толкова ми трябват за да се измъкна на Владая от този т.нар. град. Моля ви се, помолете бат ви Бойко кметя, да ускори строежа на магистралата Люлин, и да сложи още една от другата страна, че ние селяните да не се налага да влизаме изобщо в града ВИ.BTW: Кога ви’й сбора? Без лоши чувства към никой!А, и още нещо. Мисля, че в определени граници миграцията към София би се спряла, ако бизнесмените инвеститори осъзнаят, че България не е само София и започнат да строят новите си фабрички, цехчета и офиси в по-малките градове. В Ямбол например има само 2 нови завода (Yazaki и Miroglio) + 1 в едно близко село (Palfinger), с което проблема с безработицата в града се реши на 100%. Друг е въпроса, че заплатите които дават не са съвсем "софийски", но пък това е само началото

Коментар

Vladim написа:
          Доста изпростяхте... Ако знаех, че ще се стигне до там, нямаше да подхващам в тази посока. От постовете в последните няколко страници... вижте, какво пише в подписа ми. Само няколко неща да кажа за последно, че ми писна да циклим на едно място. Все пак аз, като отида на гости с влизането в дома не започвам да говоря, колко е мръсно, колко е тясно... а вие, които не сте родени тук сте гости, запомнете го! Натяквам ви го, защото както и очаквах, с вашата провинциална упоротост, не искате да си го признаете. Съжалявам, но в личната ви карта няма да пише "Роден в: София"! Познавам много свестни хора от провинцията. Включително и хора от този форум! Но на черното да казвате бяло е тъпо! Да - има задръствания, защото колите в града се множат, като мравки, а защо ли? Защото се разширява и града. И, как се получава при положение, че имаме отрицателен прираст!? Просто това е следствие от нашествието! Извинете ме, но навсякъде извън София, кола със софийска регистрация се гледа на кръв. Всичко е започнало някога именно от вашите родни места от едно време, когато за да се преместиш в София не е било толкова лесно. И вашите родители видели ли софийска кола са си казвали "ей го тоя тарикат софиянеца... каква нова, лъскава жига си е взел!" Така, че след като мен ме гледат на криво (особено по села и паланки), защо аз да съм любезен и добронамерен? Всеки разумно мислещ човек не иска да живее в центъра на големия град! Ако ще да е Варна, Пловдив... Забелязвам, че и тук тенденцията става такава. Така, че според мен това да живееш в краен квартал е плюс. И то визирайки пак казвам не само София! Улиците "отесняват" защото никой не е подозирал, че броят на колите ще се увеличи с такива размери! Вече е трудно да се паркира по кварталите, та камо ли в центъра! Мисля, че темата трябва да потегли към коша. Съжалявам, ако съм обидил някого, това е моята гледна точка, всеки има право на такава. И за да не ме разберете погрешно - не казвам, че сте провинциалистите са селяни, такива си имаме тук от... не знам от, кога Просто ми писна да говорят, колко бил мръсен, гаден, смотан града! Града в, който аз съм роден и израстнал, а те са дошли да обиждат мястото от, което си изкарват хляба. Тъпо е, не мислите ли? А, че държавниците ни имат вина за хиляди неща свързани с това по, което спорим - така е! Пак се извинявам на някого, ако съм го обидил!
          Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

somebody написа:
            Vladim написа:
            Доста изпростяхте... Ако знаех, че ще се стигне до там, нямаше да подхващам в тази посока. От постовете в последните няколко страници... вижте, какво пише в подписа ми. Само няколко неща да кажа за последно, че ми писна да циклим на едно място. Все пак аз, като отида на гости с влизането в дома не започвам да говоря, колко е мръсно, колко е тясно... а вие, които не сте родени тук сте гости, запомнете го! Натяквам ви го, защото както и очаквах, с вашата провинциална упоротост, не искате да си го признаете. Съжалявам, но в личната ви карта няма да пише "Роден в: София"! Познавам много свестни хора от провинцията. Включително и хора от този форум! Но на черното да казвате бяло е тъпо! Да - има задръствания, защото колите в града се множат, като мравки, а защо ли? Защото се разширява и града. И, как се получава при положение, че имаме отрицателен прираст!? Просто това е следствие от нашествието! Извинете ме, но навсякъде извън София, кола със софийска регистрация се гледа на кръв. Всичко е започнало някога именно от вашите родни места от едно време, когато за да се преместиш в София не е било толкова лесно. И вашите родители видели ли софийска кола са си казвали "ей го тоя тарикат софиянеца... каква нова, лъскава жига си е взел!" Така, че след като мен ме гледат на криво (особено по села и паланки), защо аз да съм любезен и добронамерен? Всеки разумно мислещ човек не иска да живее в центъра на големия град! Ако ще да е Варна, Пловдив... Забелязвам, че и тук тенденцията става такава. Така, че според мен това да живееш в краен квартал е плюс. И то визирайки пак казвам не само София! Улиците "отесняват" защото никой не е подозирал, че броят на колите ще се увеличи с такива размери! Вече е трудно да се паркира по кварталите, та камо ли в центъра! Мисля, че темата трябва да потегли към коша. Съжалявам, ако съм обидил някого, това е моята гледна точка, всеки има право на такава. И за да не ме разберете погрешно - не казвам, че сте провинциалистите са селяни, такива си имаме тук от... не знам от, кога Просто ми писна да говорят, колко бил мръсен, гаден, смотан града! Града в, който аз съм роден и израстнал, а те са дошли да обиждат мястото от, което си изкарват хляба. Тъпо е, не мислите ли? А, че държавниците ни имат вина за хиляди неща свързани с това по, което спорим - така е! Пак се извинявам на някого, ако съм го обидил!
            С това се изчерпа темата.....
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Vladim, понеже съм упорит селянин, няма да приема мнението, което лично според мен е много... тъпо. Нали, и аз като теб не искам да обиждам никой, просто мнение изказвам. Не съм дошъл у вас, че да съм на гости. Не чакам помощи от софиянци да живея. Работя и си плащам данъци като теб, така че аз съм роден в България и не съм на гости в който и да е град. И сега какво понеже видиш ли ти нарушавам спокойствието на "твоя" град, трябва да казваме на черното бяло и да кажем, че града е много чист и красив ли? Ами не е! И пак казвам бих се радвал да се махна завинаги от тук, само да имам такава възможност. И сега с голяма радост си ходя в Ямбол, когато имам възможност. Искам да попитам и теб с какво си повече от нас "селяните" като си роден тук? И какви права поражда този факт в София? Можеш да ходиш по облаците ли? Абе както казах за ваше съжаление къде ще си живеем не решавате вие. Sorry
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Защо току някой напише нещо и после иска да се заключва темата ? Много си е хубава темата, има живот в нея. Та в крайна сметка нали всичко тръгна от задръстванията. Естествено, че причината е в големия брой на автомобилите, за част от които които просто няма място по улиците. Ами не ги карайте тези коли. Ще ви кажа какво реших аз: в месеците, които в името си нямат "р", няма да си изкарвам колата в града. И вече го правя. "Тунинговах" си старото колело и ми е супер, уверявам ви. Повечето разстояния в Пазарджик с колело ги взимам за време <= от времето, за което ги минавам с кола. Да, ще кажете че Пазарджик е малък град (направо село, абе то всичко след задрасканата табела София си е село за вас) и това не е приложимо за София. Опитайте, може пък и да се окаже, че не е точно така.И ето какви екологични теми ще се появят в "Консултации": "Стават ли гуми 26x1.95 на капли 26x1.75 ?" :D .И съвсем сериозно - необходима е държавна политика за проблема с пренаселването на София. Във Франция например дават по-големи заплати, евтини квартири и съдействат за намиране на работа на семействата на държавни служители, които напуснат Париж е се преместят в провинцията.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

style34 написа:
                  Vladim, понеже съм упорит селянин, няма да приема мнението, което лично според мен е много... тъпо. Нали, и аз като теб не искам да обиждам никой, просто мнение изказвам. Не съм дошъл у вас, че да съм на гости. Не чакам помощи от софиянци да живея. Работя и си плащам данъци като теб, така че аз съм роден в България и не съм на гости в който и да е град. И сега какво понеже видиш ли ти нарушавам спокойствието на "твоя" град, трябва да казваме на черното бяло и да кажем, че града е много чист и красив ли? Ами не е! И пак казвам бих се радвал да се махна завинаги от тук, само да имам такава възможност. И сега с голяма радост си ходя в Ямбол, когато имам възможност. Искам да попитам и теб с какво си повече от нас "селяните" като си роден тук? И какви права поражда този факт в София? Можеш да ходиш по облаците ли? Абе както казах за ваше съжаление къде ще си живеем не решавате вие. Sorry
                  Колега много е лошо, като не разбираш езика на който ти се говори (пише). Това ти писание не ти прави чест и за всеки, който по една или друга причина си обича родния град е обидно да чете подобни постове.

Коментар

Vladim написа:
                    ...ами пробвай да идеш на море и да не се държиш като софиянец и всичко ще е ОК...п.с. ...или в който и да е друг град...
                    Fiat Bravo, 1.6 - 103 hp

Коментар

пак се почна с това че сме били на гостикато имам собствен имот, пак ли съм на гости?
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Съжалявам и аз се почувствах засегнат на няколко пъти ама какво да се прави? Вие обиждате всички други градове като ни наричате селяни, респективно обиждате родните ни градове, нали?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ама колеги софиянци, отговорете моля ви най-после, защо на повечето от вас самочувствието ви идва не от друго, а от това, че сте родени в София? Може би няма с какво друго да изпъкнете, че натяквате само това? P.S. И защо наистина някои искат да се затваря темата? Не я четете ако не ви харесва.Темата беше за триене не толкова заради спора, а заради факта, че се измести първоначалната тематика. Но както вече забелязахме, темата си има ново заглавие и всъщност вече си отговаря на условията за "Общи приказки"...никой няма да трие темата, то такъв сеир изтърва ли се...???Модераторски екип fiat-bg.org

Коментар

Владимее Владимеее ,как не те е срам ... Да перефразирам една българска поговорка : "дай му на провинциалиста тема и му гледай сеира " p.s. А тваа НДК-ато на Културата някой знае ли го де съ намирга ??? :D
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

somebody написа:
                              Vladim написа:
                              Все пак аз, като отида на гости с влизането в дома не започвам да говоря, колко е мръсно, колко е тясно... а вие, които не сте родени тук сте гости, запомнете го! Натяквам ви го, защото както и очаквах, с вашата провинциална упоротост, не искате да си го признаете. Съжалявам, но в личната ви карта няма да пише "Роден в: София"! Така, че след като мен ме гледат на криво (особено по села и паланки), защо аз да съм любезен и добронамерен? Всеки разумно мислещ човек не иска да живее в центъра на големия град! Ако ще да е Варна, Пловдив... Забелязвам, че и тук тенденцията става такава. Така, че според мен това да живееш в краен квартал е плюс. И то визирайки пак казвам не само София! Улиците "отесняват" защото никой не е подозирал, че броят на колите ще се увеличи с такива размери! Вече е трудно да се паркира по кварталите, та камо ли в центъра! Мисля, че темата трябва да потегли към коша. Съжалявам, ако съм обидил някого, това е моята гледна точка, всеки има право на такава. И за да не ме разберете погрешно - не казвам, че сте провинциалистите са селяни, такива си имаме тук от... не знам от, кога Просто ми писна да говорят, колко бил мръсен, гаден, смотан града! Града в, който аз съм роден и израстнал, а те са дошли да обиждат мястото от, което си изкарват хляба. Тъпо е, не мислите ли? А, че държавниците ни имат вина за хиляди неща свързани с това по, което спорим - така е! Пак се извинявам на някого, ако съм го обидил!
                              Колега, темата не е за коша. Много е полезна. Обаче за 14 страници ти "нищо ново не си научил и нищо старо не си забравил" ако мога да цитирам един френски политик. Защо да съм на гости? Защото данъка + такса смет които плащам за апартамента си са близо 400 лева? И защото срещу тях получавам непочистена от сняг улица, цялата на дупки? Откъде на къде ще се чуствам на гости? Аз си ПЛАЩАМ за (не)удоволствието да живея в този град. Когато плащам искам да получавам нещо насреща. Парите които харча на месец тук са доста, повярвай ми. С тях аз, както и другите "софиянци" осигуряваме препитание и разрастване на града. Казвали сме, че е мръсен и грозен... че лъжа ли е? Онази София от детските ти спомени е едно, днешна София - съвсем друго. Знаеш ли, аз не бих заменил онзи Каспичан ( да, има такъв град и аз съм от там ) от детските ми спомени за нищо друго. Когато се обърна назад той ми се струва като Изгубения Рай. Е и? Това не ми пречи да кажа, че в момента е толкова умрял и западнал, че чак ми е жал. Знаеш ли каква е разликата между мен и теб? Аз съм живял в Каспичан, Търговище, Велико Търново, Ловеч, София... а ти само тук. И си се вкопшчил в София, за теб тя е символ - символ на това, че си повече от другите, символ на някакъв успех, мислиш се за космополит защото си от милионен град. А разсъждаваш като ... Знаеш ли, моето село е разделено на две махали от една река. И преди време са се биели помежду си. Космополитите са хора приветстващи различията, хора които знаят, че другия, различния има какво да им даде ( стига да умеят да го получат ). Толерантността, ммай се повтарям, за мен е белег на интелектуално и морално израстване. Обратното, враждата към разлкичния е продиктувана от страх. Страх от това, че се объркваш кой си, страх от това, че той може да е по-добър от теб, страх от това, че може да се наложи да се промениш.Аз съм от Каспичан, но не мисля, че в момента съм по-малко софиянец от теб - най-малко защото аз не съм получил нищо наготово. Борил съм се, за да жиивея тук, доказвал съм се пред такива като теб, които мислят, че съм по-некадърен защото не съм от София, аз съм искал по-висока заплата от някой Софиянец, защото тряжбва да плащам квартира например и някой ми я е дал. Решил е, че си заслужава. И аз сега харча парите си в София, с част от тях напроимер, ще поправят детската площадка където играе дететои ти ( потрошена може би от ... кореняк софиянци ). Е с какво право ме наричаш гост?Всеки може да смени Каспичан със своя роден град. И написаното пак ще е вярно.На всички които са имали търпение да прочетат - благодаря. На другите - вероятно не сте изпуснали кой знае какво.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

За пореден път Lane Staley - по-точно и изчерпателно и да искам не мога да го напиша.

Коментар

Working...
                                X