Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софиянци с/у "Софиянци"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chris написа:
    sachma написа:
    chris написа:
    Кой ше си даде мотиката да заровим томахавката ))))???
    Хитрец си ти Андрешко. Копае се с лопата, а не с мотика
    Епо от де да знам.... от София съм
    Е тъй де, за ко ти е да го знаеш..нито се яде, нито се е.е
    N.Y. State of Mind

Коментар

PASSARELLA написа:
      Уважаеми селяндурчо.НДК никога не е било, няма и да бъде център на София. Винаги център на София е била църквата Света Неделя. Геоградски център е статуята Света София, изградена за да обозначи имено това. И понеже си по-селски му отиентиран, във всеки малък град за 15-20 минути пеш стигаш от единия край до другия - и те ли живеят в центъра на града си!?
      Абе ти много знаеш за малките градове нещо. Не бе селяк такъв, с тебе ми е тъпо да споря щото отдавна съм разбрал, че си много заблуден и от коли толкова разбираш.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

КИМИ написа:
        Истината е че вината за задръстванията е в крадливите управници на София в последните 30 години, които не направиха нищо за разширяването на главните артерий и околовръстното.ТЕ украднаха парите, а вие тука се карате. :D :D :D
        Така е Кими, но вината на управниците не е толкова в тесните улици, колкото в безработицата в по-малките градове, ниските заплати и т.н.
        N.Y. State of Mind

Коментар

Вероятно тук е момента да си посипя главата с пепел? И съм селянин и от коли не разбирам!Ам’чи къ!? Нъц! КИМИ, би ли ми казал, точно колко пари са откраднати, и би ли казал според теб колко пари са необходими за да се оправи задръстването?

Коментар

Ех, къде е сега зоркото око на модератора...усещам, че ще има картони, някои се поувлякохме малко...
            N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
              КИМИ написа:
              Истината е че вината за задръстванията е в крадливите управници на София в последните 30 години, които не направиха нищо за разширяването на главните артерий и околовръстното.ТЕ украднаха парите, а вие тука се карате. :D :D :D
              Така е Кими, но вината на управниците не е толкова в тесните улици, колкото в безработицата в по-малките градове, ниските заплати и т.н.
              В тесните улици е!Я си представи да има 5 булеварда на кръст с по 5 платна в едната посока?А сега са с по 2, и като се запече... мани- мани! :D
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

sachma написа:
                Ех, къде е сега зоркото око на модератора...усещам, че ще има картони, някои се поувлякохме малко...
                Май май така направихме :D
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                  sachma написа:
                  Май май така направихме :D
                  шшшшшт търси мотиката сигурно :D
                  Bravo 1.6 16v

Коментар

style34 написа:
                    Това че ще умрете от глад не съм го казал, но факт е, че повече хора --> по-голямо потребление --> по-развит бизнес --> по-висок стандарт. Учили сме икономика все пак :D
                    Ми куца ти икономиката явно, то от глад трудно се мре, но като знам кой как идва в некой си град (столица молица няма значение), почва работа за 300 лв. и живее с още 4-ма в двустайка... явно нещо не е наред. Честно казано не мога да разбера люде дето идват в големия град само да не са в по-малкия.... Е ако ще си роб и ще висиш по задръствания предлагам Лондон.Има и един друг момент (може и да е коментиран), а именно, че доста от новите граждани правят дъмпинг (жаргонно казано) спрямо работната заплата. Аз нямам обяснение как човек без никаква подкрепа в чужд град си позволява да работи за жълти стотинки. Аз га бЕх студент си имах разходи, наем, сметки, бензин..... тва тогава си бяха около 400 лв. т.е. на мен ми трябваха минимум 600 лв. за да уча, което моментално значеше яко бачкане. В същото време мойте колеги бачкаха за по 150-250 лв. и си свиркаха. Отделно имам чувството, че стабилните хора ич не им минава през акъла да се местят от родните си места, почти всичките ми контакти с хора извън София го доказват... имат си хората по някоя и друга година стаж и житейски опит от столицата, но имат акъл и си печелят на по 300 км. от нея и ич не им дреме за цената на бензина...И като лично мнение ще кажа, че никой в София не ми пречи. Но действително не виждам какво толкова дърпа народа насам, при положени, че добрите пари се дават в производство, а всеки втори на икономист ми се прави....Менегер да става.

Коментар

КИМИ е прав!Тунела под Ламанша го построиха за 4-5 г. ако не се лъжа.Околовръстното го ровчат вече трета година и резултата е нулев.
                      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                      Punto М2 1.2 SX 2000г.
                      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                        КИМИ е прав!Тунела под Ламанша го построиха за 4-5 г. ако не се лъжа.Околовръстното го ровчат вече трета година и резултата е нулев.
                        Чакай ся, бат Бойко още не се е налапал, кат се налапа, тогаз :DМежду другото, билетчето за градски транспорт скоро ше е левче, се си мисля колко ли пари е взел от тая работа. Ама от стара коза яре е той, след изборите го направи, че иначе можеше и да не стане кмет пак :D
                        N.Y. State of Mind

Коментар

Така е, Сачма, съгласен съм!Приватизацията и фалитите в ключови отрасли на икономиката разкатаха мамицата на всичко живо Шепа хора се налапаха, а трудоспособното население, заето до вчера във всякакви видове индустрия, промишленост, стопанство, производство, търговия, услуги и прочие, се чуди как да оцелее днес Сложно е... и няма светлина в тунела...

Коментар

Никога броят на хората, високото потребление, развитият бизнес и стандарта на живот не са били икономически термини. Никога тези неща не са били в пряка взаимовръзка. Всъщност ако ще трябва да говорим икономически, бързите темпове с които София набъбва довежда до нарушаване на икономическото равновесие, до не ефективност на инфраструктурата, което не е предпоставка за добър бизнес. Всъщност прииждането на многото хора, които искат да работят тук, довежда до ниска ефективност на труда, имено защото инфраструктурата не функционира правилно. Не може едно стихиино явление като презаселването на София да облагодетелства икономиката в един град или в страната.

Коментар

Kuku написа:
                              Така е, Сачма, съгласен съм!Приватизацията и фалитите в ключови отрасли на икономиката разкатаха мамицата на всичко живо Шепа хора се налапаха, а трудоспособното население, заето до вчера във всякакви видове индустрия, промишленост, стопанство, производство, търговия, услуги и прочие, се чуди как да оцелее днес Сложно е... и няма светлина в тунела...
                              И най-лошото е, че всеки гледа да се спасява поединично , кой както може
                              N.Y. State of Mind

Коментар

LiGuru написа:
                                style34 написа:
                                Това че ще умрете от глад не съм го казал, но факт е, че повече хора --> по-голямо потребление --> по-развит бизнес --> по-висок стандарт. Учили сме икономика все пак :D
                                Ми куца ти икономиката явно, то от глад трудно се мре, но като знам кой как идва в некой си град (столица молица няма значение), почва работа за 300 лв. и живее с още 4-ма в двустайка... явно нещо не е наред. Честно казано не мога да разбера люде дето идват в големия град само да не са в по-малкия.... Е ако ще си роб и ще висиш по задръствания предлагам Лондон.Има и един друг момент (може и да е коментиран), а именно, че доста от новите граждани правят дъмпинг (жаргонно казано) спрямо работната заплата. Аз нямам обяснение как човек без никаква подкрепа в чужд град си позволява да работи за жълти стотинки. Аз га бЕх студент си имах разходи, наем, сметки, бензин..... тва тогава си бяха около 400 лв. т.е. на мен ми трябваха минимум 600 лв. за да уча, което моментално значеше яко бачкане. В същото време мойте колеги бачкаха за по 150-250 лв. и си свиркаха. Отделно имам чувството, че стабилните хора ич не им минава през акъла да се местят от родните си места, почти всичките ми контакти с хора извън София го доказват... имат си хората по някоя и друга година стаж и житейски опит от столицата, но имат акъл и си печелят на по 300 км. от нея и ич не им дреме за цената на бензина...И като лично мнение ще кажа, че никой в София не ми пречи. Но действително не виждам какво толкова дърпа народа насам, при положени, че добрите пари се дават в производство, а всеки втори на икономист ми се прави....Менегер да става.
                                Ами сега не мога да говоря за другите, аз работя от много скоро - около година и за този никакъв стаж съм си намерил добра работа, със заплата далеч от 300-400 лева. Все още не съм сигурен, че ще остана тук или другаде ще живея за напред, но всичко е въпрос на избор и какви ще са възможностите. Съгласен съм, че да мизерстваш с 300 лева и да стоиш тук само за да кажеш, че си в София е много тъпо и селско.

Коментар

Working...
                                X