Аз колеги съм яко против да давам, та било то и 1 (една) стотинка на милиционерите за да ми спестят някое нарушение и да ми отнемат точки. Дори и много да бързам в такива случаи съм много търпелив. После си пиша възражения, ходиме си по съдилища обаче никаква аванта. Нали това им е работата!!! Пък и да ви кажа бая парици им дават за нея (погледнато спрямо доходите на "обикновените хора) и то от нашите данъци. Хем им плащаме заплатите, хем пък и да им даваме и премии... Как пък не!!! Съд до дупка!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкупа за или против
Collapse
X
-
а не ти ли се е случвало когато не си виновен и тръгнат да ти пишат акт,е на мен ми се е случвало,самоче ако ми бяха написали този акт сега щях да съм без книжка.Имам 13 точки,копелетата нямаше за какво да се заядът и искаха да ми пишат акт з без колан,като бях с колана докато не слезнах да им отворя багажника.Изведнъж тоя ми заявява,че ще пише акт за без колан и аз му викам е нали бях с колан,а той ама няма свидетели.И искам не искам земи тея 15лв.
-
Много ги мразя куките и не мисля че е правилно да им се дават пари ама някои път се налага. Днеска дадох на един 20 кинта да мина на преглед в КАТ, че предишния път ме върнаха че ми било шумно гърнето и трябвало да го оправям. А то е ново. Много ми е мерак да снимам некоя кука как зима пари и после щрак Мариике по TV ама е доста трудно.
Коментар
-
като човек ,който много пътува често ми се налага да давам подкупчета ,за едно или друго НАрушение ,никога не давам ако не съм виновен (това в рамките на шегата .2 години карах кола с временни номера ,подаването на банкнотите ми беше станало като навик ,още преди документите .Но определено не трябва да е така ,трябва веднъж завинаги полицаите да знаят точно за какво и каква е целта на работата им ,както и ние да почнем да спазваме пустите закони ...според мене всеки един трябва да направи поне един курс с автомобил България -Германия-България за да го усети с пълна сила върху себе си .p.s а 20 лв.ми се виждат супер много за подкуп на полицай ....според мен се равнява на около 100 км. превишаване на скоростта. те унгарците на 5 евро се кефят .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Признавам, че съм давал пари, за да се измъкна от по-висока глоба. Това обаче е минало за мен. Предпочитам акт, глоба и каквото и да е пред арогантността на някои униформени "пичове". А и внимавам максимално да не нарушавам правилата. Лошото е когато си правят гавра с нас, както в споменатата история.
Коментар
-
me_to_u написа:униформени пичовеVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Интересна тема.Живял съм 4 години в Бон, Германия, още при социализЪма.Тогава в Германия въведоха точките и направиха големия изчислителен център във Фленсбург, който поддържаше цялата система.Веднага се заговори, че пътните полицаи почнали да взимат рушвети.И сега следва интересното, как в Германия се справиха с това.Немския пармамент веднага гласува нов закон за борба с корупцията.Всички униформени и неуниформени ченгета всяка сутрин, преди да излязат от районното управление, трябваше да декларират колко джобни пари носят в себе си, да речем 80 марки за сандвич, за обяд, абе джобни пари.По ВСЯКО ВРЕМЕ И НАВСЯКЪДЕ се правеха проверки(преджобваха ги, тях и колите им) и и ако имаха у себе си повече от декларираната сума, СЛЕДВАШЕ НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ. Всъщност самата декларация, която попълваха всяка сутрин, имаше текст, че ако в тях бъдат намерени повече от декларираните пари, самата декларация се превръща в заповед за уволнение ПОРАДИ ДОКАЗАНА КОРУПЦИЯ.Ми това е, познайте дали някой полицай в Германия ще вземе пари.По подобен радикален начин в немския парламент се правиха с проблема с гласуването с чужди карти, във всеки дупетатски стол има датчик(като тоя за коланите в колите), който отчита дали има седнал човек в него и само тогава пулта работи, ако на седалката няма "гъз", не може да се гласува, пулта не е активиран.Елементарно и супер ефективно :DJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Рядко си позволявам да пиша във форума, освен ако нямам някакъв проблем, но тази тема ме заинтригува. От няколко години работя в системата на МВР, но въпреки това избягвам да правя нарушения. Винаги извън града карам с колан, рядко превишавам скоростта с повече от 20км/ч, никога не карам след употреба на алкохол. В този смисъл рядко давам повод да бъда спрян от пътен полицай.Миналата година се прибирах от София за Ямбол по автомагистрала "Тракия" с 20 годишен фиат "Регата" /в момента карам "Брава"/ с газова уредба и 5 човека на борда. Едвам успявах да накарам колата да вдигне 100-110 км/ч, когато по едно надолнище колата се ускори до 125 км/ч и... спряха ме колеги. Помолиха ме да сляза от колата и ми показаха радара. Какво беше учудването ми като видях на него цифрата 159 км/ч. Бях възмутен. Легитимирах им се и им предложих да направим експеримент, дали колата ми въобще може да развие тази скорост. След това последваха извинения и пожелание за приятен път.Моето мнение по темата: Не спорете с полицай, само ще си усложните положението. В никакъв случай не предлагайте и не давайте подкуп - противозаконно е, а и с нищо подкупеният не го е заслужил, дори и да става въпрос за 20 лв. Спазвайте правилата за движение. Ако въпреки това ви бъде наложено наказание, което според вас е незаслужено, има ред за неговото обжалване.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
МНого странно колега, как точно да не спорим?Аз преди 4 години, още бях с Уно и на България след моста с Витошка ме спират куки.Идете при колегата - вика оня и какво да видя - 125 км, ама с 10 мин. назад на радара.Казах им "сори" момчета ама не съм аз и те викат - карай, пробвахме, ако мине, щот си с провинциален номер.Подобно и миналата зима посока от 4-ти км към басейна надолу, този път вече с пунтото, пак ме спряха, за 90 км,(а аз бях с не повече от 60), знам че там се крият, и пак същото - неверен часовник на радара, показания от друга кола.С две думи: Ако съм прав, винаги споря с тях и дори настойчиво си искам документите и дори ги заплашвам с несъществуващи познати в тяхната система.Моят съвет е: Карайте според правилата и се кефете като ви спрат и няма за какво да се заяждат. Така няма да се налага да им се бута.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
venco67 написа:Рядко си позволявам да пиша във форума, освен ако нямам някакъв проблем, но тази тема ме заинтригува. От няколко години работя в системата на МВР, но въпреки това избягвам да правя нарушения. Винаги извън града карам с колан, рядко превишавам скоростта с повече от 20км/ч, никога не карам след употреба на алкохол. В този смисъл рядко давам повод да бъда спрян от пътен полицай.Миналата година се прибирах от София за Ямбол по автомагистрала "Тракия" с 20 годишен фиат "Регата" /в момента карам "Брава"/ с газова уредба и 5 човека на борда. Едвам успявах да накарам колата да вдигне 100-110 км/ч, когато по едно надолнище колата се ускори до 125 км/ч и... спряха ме колеги. Помолиха ме да сляза от колата и ми показаха радара. Какво беше учудването ми като видях на него цифрата 159 км/ч. Бях възмутен. Легитимирах им се и им предложих да направим експеримент, дали колата ми въобще може да развие тази скорост. След това последваха извинения и пожелание за приятен път.Моето мнение по темата: Не спорете с полицай, само ще си усложните положението. В никакъв случай не предлагайте и не давайте подкуп - противозаконно е, а и с нищо подкупеният не го е заслужил, дори и да става въпрос за 20 лв. Спазвайте правилата за движение. Ако въпреки това ви бъде наложено наказание, което според вас е незаслужено, има ред за неговото обжалване.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар