Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкупа за или против

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подкупа за или против

Аз колеги съм яко против да давам, та било то и 1 (една) стотинка на милиционерите за да ми спестят някое нарушение и да ми отнемат точки. Дори и много да бързам в такива случаи съм много търпелив. После си пиша възражения, ходиме си по съдилища обаче никаква аванта. Нали това им е работата!!! Пък и да ви кажа бая парици им дават за нея (погледнато спрямо доходите на "обикновените хора) и то от нашите данъци. Хем им плащаме заплатите, хем пък и да им даваме и премии... Как пък не!!! Съд до дупка!!!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

а не ти ли се е случвало когато не си виновен и тръгнат да ти пишат акт,е на мен ми се е случвало,самоче ако ми бяха написали този акт сега щях да съм без книжка.Имам 13 точки,копелетата нямаше за какво да се заядът и искаха да ми пишат акт з без колан,като бях с колана докато не слезнах да им отворя багажника.Изведнъж тоя ми заявява,че ще пише акт за без колан и аз му викам е нали бях с колан,а той ама няма свидетели.И искам не искам земи тея 15лв.

Коментар

колега аз гласувам с :Да ако акта надвишава няколко кратно исканата от тях сума а иначе не давам и после и не плащам глобата ама да видим до кога ще минава номера щото нещо май ще затягат положението :D
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Много ги мразя куките и не мисля че е правилно да им се дават пари ама някои път се налага. Днеска дадох на един 20 кинта да мина на преглед в КАТ, че предишния път ме върнаха че ми било шумно гърнето и трябвало да го оправям. А то е ново. Много ми е мерак да снимам некоя кука как зима пари и после щрак Мариике по TV ама е доста трудно.
        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
        Совалката средно на LPG
        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

като човек ,който много пътува често ми се налага да давам подкупчета ,за едно или друго НАрушение ,никога не давам ако не съм виновен (това в рамките на шегата .2 години карах кола с временни номера ,подаването на банкнотите ми беше станало като навик ,още преди документите .Но определено не трябва да е така ,трябва веднъж завинаги полицаите да знаят точно за какво и каква е целта на работата им ,както и ние да почнем да спазваме пустите закони ...според мене всеки един трябва да направи поне един курс с автомобил България -Германия-България за да го усети с пълна сила върху себе си .p.s а 20 лв.ми се виждат супер много за подкуп на полицай ....според мен се равнява на около 100 км. превишаване на скоростта. те унгарците на 5 евро се кефят .
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Не съм съгласен да им плащам. Ако съм виновен да ми пишат акт, но ако не съм да ме оставят на мира.

Коментар

Признавам, че съм давал пари, за да се измъкна от по-висока глоба. Това обаче е минало за мен. Предпочитам акт, глоба и каквото и да е пред арогантността на някои униформени "пичове". А и внимавам максимално да не нарушавам правилата. Лошото е когато си правят гавра с нас, както в споменатата история.

Коментар

me_to_u написа:
                ... униформени пичове...
                подозирам че си им таен "почитател" :D

Коментар

me_to_u написа:
                  униформени пичове
                  Няма такива или поне аз не съм срещал. Пример: катаджия стана еди мой съученик, на който прякорът му беще "чворо" и "белият негър" - на въпрос в час по География какво е населението на ЮАР изръси, че са "бели негри", ако не бях нам нямаше да повярвам Та ето за какви хора говорим.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ихаа, изядохте ми главата веднага, ОК, забравих да сложа кавички на думата пичове

Коментар

Интересна тема.Живял съм 4 години в Бон, Германия, още при социализЪма.Тогава в Германия въведоха точките и направиха големия изчислителен център във Фленсбург, който поддържаше цялата система.Веднага се заговори, че пътните полицаи почнали да взимат рушвети.И сега следва интересното, как в Германия се справиха с това.Немския пармамент веднага гласува нов закон за борба с корупцията.Всички униформени и неуниформени ченгета всяка сутрин, преди да излязат от районното управление, трябваше да декларират колко джобни пари носят в себе си, да речем 80 марки за сандвич, за обяд, абе джобни пари.По ВСЯКО ВРЕМЕ И НАВСЯКЪДЕ се правеха проверки(преджобваха ги, тях и колите им) и и ако имаха у себе си повече от декларираната сума, СЛЕДВАШЕ НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ. Всъщност самата декларация, която попълваха всяка сутрин, имаше текст, че ако в тях бъдат намерени повече от декларираните пари, самата декларация се превръща в заповед за уволнение ПОРАДИ ДОКАЗАНА КОРУПЦИЯ.Ми това е, познайте дали някой полицай в Германия ще вземе пари.По подобен радикален начин в немския парламент се правиха с проблема с гласуването с чужди карти, във всеки дупетатски стол има датчик(като тоя за коланите в колите), който отчита дали има седнал човек в него и само тогава пулта работи, ако на седалката няма "гъз", не може да се гласува, пулта не е активиран.Елементарно и супер ефективно :D
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Рядко си позволявам да пиша във форума, освен ако нямам някакъв проблем, но тази тема ме заинтригува. От няколко години работя в системата на МВР, но въпреки това избягвам да правя нарушения. Винаги извън града карам с колан, рядко превишавам скоростта с повече от 20км/ч, никога не карам след употреба на алкохол. В този смисъл рядко давам повод да бъда спрян от пътен полицай.Миналата година се прибирах от София за Ямбол по автомагистрала "Тракия" с 20 годишен фиат "Регата" /в момента карам "Брава"/ с газова уредба и 5 човека на борда. Едвам успявах да накарам колата да вдигне 100-110 км/ч, когато по едно надолнище колата се ускори до 125 км/ч и... спряха ме колеги. Помолиха ме да сляза от колата и ми показаха радара. Какво беше учудването ми като видях на него цифрата 159 км/ч. Бях възмутен. Легитимирах им се и им предложих да направим експеримент, дали колата ми въобще може да развие тази скорост. След това последваха извинения и пожелание за приятен път.Моето мнение по темата: Не спорете с полицай, само ще си усложните положението. В никакъв случай не предлагайте и не давайте подкуп - противозаконно е, а и с нищо подкупеният не го е заслужил, дори и да става въпрос за 20 лв. Спазвайте правилата за движение. Ако въпреки това ви бъде наложено наказание, което според вас е незаслужено, има ред за неговото обжалване.
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

МНого странно колега, как точно да не спорим?Аз преди 4 години, още бях с Уно и на България след моста с Витошка ме спират куки.Идете при колегата - вика оня и какво да видя - 125 км, ама с 10 мин. назад на радара.Казах им "сори" момчета ама не съм аз и те викат - карай, пробвахме, ако мине, щот си с провинциален номер.Подобно и миналата зима посока от 4-ти км към басейна надолу, този път вече с пунтото, пак ме спряха, за 90 км,(а аз бях с не повече от 60), знам че там се крият, и пак същото - неверен часовник на радара, показания от друга кола.С две думи: Ако съм прав, винаги споря с тях и дори настойчиво си искам документите и дори ги заплашвам с несъществуващи познати в тяхната система.Моят съвет е: Карайте според правилата и се кефете като ви спрат и няма за какво да се заяждат. Така няма да се налага да им се бута.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

venco67 написа:
                            Рядко си позволявам да пиша във форума, освен ако нямам някакъв проблем, но тази тема ме заинтригува. От няколко години работя в системата на МВР, но въпреки това избягвам да правя нарушения. Винаги извън града карам с колан, рядко превишавам скоростта с повече от 20км/ч, никога не карам след употреба на алкохол. В този смисъл рядко давам повод да бъда спрян от пътен полицай.Миналата година се прибирах от София за Ямбол по автомагистрала "Тракия" с 20 годишен фиат "Регата" /в момента карам "Брава"/ с газова уредба и 5 човека на борда. Едвам успявах да накарам колата да вдигне 100-110 км/ч, когато по едно надолнище колата се ускори до 125 км/ч и... спряха ме колеги. Помолиха ме да сляза от колата и ми показаха радара. Какво беше учудването ми като видях на него цифрата 159 км/ч. Бях възмутен. Легитимирах им се и им предложих да направим експеримент, дали колата ми въобще може да развие тази скорост. След това последваха извинения и пожелание за приятен път.Моето мнение по темата: Не спорете с полицай, само ще си усложните положението. В никакъв случай не предлагайте и не давайте подкуп - противозаконно е, а и с нищо подкупеният не го е заслужил, дори и да става въпрос за 20 лв. Спазвайте правилата за движение. Ако въпреки това ви бъде наложено наказание, което според вас е незаслужено, има ред за неговото обжалване.
                            много съм съгласен с теб колега но вероятноста обжалването да се увенчае с някакъв успех е повече от минимална а нервите и изгубеното време никой не ги плаща
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                            X