Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спазвате ли правилата за движение?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    ////Punto//// написа:
    Брей, да се чуди човек, кой е този педант който ги спазва безусловно
    Коцев... ко има да се чудиш? :D
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

    Коментар


      #17
      Както е написал колегата Vladim, със следните минимални разлики:1. Винаги карам с разрешената скорост плюс 10 км/ч. Понякога извън града - плюс 20 км/ч. Като съм пътувал из страната съм видял само 1-2 ограничения 40 км/ч дето трябва да се спазват щото иначе колата е нестабилна - знам ги кои са. 2. Бира никога не пия. Пия само концентрат и никога само по едно малко. Даже и никога малко :D Затова и никога не карам след това - имам жена за тази цел 3. Никога не давам път на маршрутка, защото никога маршрутка не ми е давала път и защото след 20 метра ще спре пред мен и ще експлодирам в безсилна злоба 4. Като видя, че ще спирам рязко, пускам и аварийки щото са ме отнасяли изотзадзе (то и тогава бях на аварийки, но човеко не има рефлекс )5. Леко присвирване с клаксона когато някай спи на светофара - просто за събуждане, без лоши чувства. Дълго свирене означава сърдечен поздрав за близките но никога без причина.Друго не се сещам.
      She was only a whisky maker but he loved her still.

      Коментар


        #18
        Аз гласувах с "трета позиция"!!!Правя всичко възможно да спазвам правилника!-винаги шофирам с колан;-лапето е в детско столче и то с колан;-имам хендсфри ,но много туткава е връзката и ще трябва да ъпдейтна "синия зъб" ;-винаги спирам на червено и стоп,защото обратното за мен е равнозначно на съзнателен опит да навредя на някой;-доскоро шофирах след като съм изпил 2 бири или малко коняче,НО МНОГО ПРИЯТЕЛИ ГИ НЯМА ВЕЧЕ ,и ме е срам дори да си помисля да продължа по този начин/призовавам и вас/;-много се изнасям за ляв завой,т.е. опитвам се да направя така,че повече колеги след мен да се възползват от зеления сигнал,но точно тогава има некои тикви които въпреки ,че имат място се навират в колата ми /ша ме мачкат начи/ и тогава псувам като "животно";-винаги отстъпвам,дори и когато се чувствам "наранен" :D заради това ,че някой ме е пренебрегнал и не ме зачита като участник в движението;-призовавам ви не се ежете с колите си на малките гадни човечета дето само в колата си са нещо значимо и то единствено за тях самите!!!!!!!!!-поздрави!
        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
        http://www.keepfighting.ms

        Коментар


          #19
          - не минавам на червено никога, изключвам жълто-червено- никога не засичам, ако някой кара зад мен и иска да мине обикновенно го пускам- извън града въобще не зачитам правилника, защото е много малоумен и сигурно на 20 % от маркировката разрешено изпреварнаето е на завой, на който никога не бих тръгнал да изпреварвам, а пък на съвсем чисто е забранено. ограниченията за скорости даже не ги забелязвам, но в села карам с 50 или по-малко, за разлика от тарикатите който карат с 90 и извън града и в селата
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

          Коментар


            #20
            Ако критерий за спазване на правилата са актове и фишове, значи да. За 15 години стаж нямам такива,но никога нее късно.
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

            Коментар


              #21
              Кажете си Вие ... кажете си...МеВеРе не спи! Ме Ве Ре бди!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

              Коментар


                #22
                Хихихихихи... Ма Вие верно млъкнахте!
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

                Коментар


                  #23
                  Стремя се.Не винаги успявам. Обикновено по обективни причини. Но има неща, които някои смятат за нещо нормално, но аз никога не правя:1. Не се престроявам в лентата за десен завой когато се движа направо.2. Не светкам на хората които се движат по-бавно от мен. Или ги изпреварвам, или си карам кротко зад тях.3. Не паркирам на кръстовище или на място на което ограничавам видимостта или преча на движението.4. Не минавам пред всички на светофарите за да се наместя най-отпред.5. Не ускорявам когато ме изпреварват.Най-честото ми нарушение е, че всяка сутрин минавам по една забранена уличка. В свое оправдание мога да кажа само, че изчаквам колите които са в правото си да се движат по нея. Някои и това не правят.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                  Коментар


                    #24
                    gantcho написа:
                    5. Леко присвирване с клаксона когато някай спи на светофара - просто за събуждане, без лоши чувства. Дълго свирене означава сърдечен поздрав за близките но никога без причина.
                    6. Лек пердах след като си ми развалил душевното спокойствие, решавайки че първата кола спи. Според теб колко коли чакат на светофара и ти ли си шеф диригента на компанията. При мен нещата са строго определени. В град като София, спокойно може да се напише учебник по мойто шофиране.На пъро място, пазя околните (всеки бърка или губи концентрация)На второ място пазя себе си (всеки бърка или губи концентрация)На трето място винаги избирам правилния час, маршрут и нужното време спрямо двете за да не ми се налага да правя лудница по светофарите (ляв завой от секция "направо", навлизане в насрещното щото не ми се чака, паркиране на тротоара щото ми е далеч платения паркинг и закаснявам, използване на клаксон щото десет секунди са много време)Четвърто, винаги когато имам продължителна работа в центъра, предпочитам такси.Най-честото ми нарушение, е че често взимам закона в свой ръце и не рядко се стига до саморазправа...Извън града, карам нормално 120-140 км/ч, ако съм се овлякъл си получавам заслуженото наказание.

                    Коментар


                      #25
                      1. Никога не карам в насрещното. 2. Никога не минавам на червено (най-много на жълто). 3. Изключително рядко превишавам скоростта, докато се усетя, и намалявам.4. Нигога не карам в БУС-лента. 5. Задължително засичам нахалниците и ако мога ги "бутам" така че да изчакат всички други. 6. Паркирам на разрешените за целта места, не запушвам други автомобили. 7. Задължително слагам колан. 8. Не говоря по GSM по време на шофиране. 9. Имам аптечка, но по-добре да я хвърля, никога не е отваряна, пожарогасител нямам, светоотразителна жилетка имам. 10. Винаги съм с добри гуми, съобразени със сезона. 11. Винаги спирам на пешеходна пътека, независимо от скоростта. Задължително спирам и без пешеходна пътека, ако човек с дете на ръце иска да пресече.12. Никога не карам пил!!! (1 бира не е пиене). 13. Старая се да съм толерантен. Давам път, изчаквам. Но към наглеците, които нарушават закона и се опитват да ме засекат, и да се наврат пред мен съм безкомпромисен! Когато някой ме изпреварвана забранено място, правя всичко възможно да му попреча да се върне в лентата, пред или зад мен. Намалявам, ускорявам с него, до последно!14. Никога не използвам клаксона без причина - някои го правят за да извикат мацката спирайки пред входа и. Селска и тъпа постъпка. 15. Използвам светлините по начина предвиден в закона. 16. Старая се да спирам плавно, а не да шашкам тези зад мен. Дори в критични ситуации "набивам" спирачки след, което леко отпускам и пак спирам възможно най-близко до автомобила пред мен, давайки достатъчно време за реакция и спирачен път на този зад мен. Ctrl+C и Ctrl+V върши работа!

                      Коментар


                        #26
                        Аз лично не познавам човек, който да отговаря на първия отговор.Тука чак 20% отговорили. Хайде няма нужда Единственото, което при нормални обстоятелства никога няма да наруша е това да карам пил - и 1 бира е алкохол!
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                        Коментар


                          #27
                          BO написа:
                          Аз лично не познавам човек, който да отговаря на първия отговор.Тука чак 20% отговорили. Хайде няма нужда Единственото, което при нормални обстоятелства никога няма да наруша е това да карам пил - и 1 бира е алкохол!
                          Еми... затова ни е такова дереджето! А, като включим и селските джигити, които след чашка решават, че стават безсмъртни... Не мога да разбера защо в тази държавица хората, които спазват законите и правилата се приемат едва ли не, като балъци!?!??
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

                          Коментар


                            #28
                            kiro_of_the_day написа:
                            Кажете си Вие ... кажете си...МеВеРе не спи! Ме Ве Ре бди!
                            Хахаххахааа...СРС! СРС! :D :D :D
                            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                            Punto М2 1.2 SX 2000г.
                            МРАЗЯ НАП!!!

                            Коментар


                              #29
                              ogi28b написа:
                              3. Изключително рядко превишавам скоростта, докато се усетя, и намалявам.
                              Мдаааааа. Вярно , че по Цариградско разрешената била 148 : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=22258
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                              Коментар


                                #30
                                То едва ли има някой който не нарушава.Аз гледам да спазвам едно правило.По добре 10минути по късно да стигнеш на тоя свят отколкото 40 години по рано на оня.
                                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

                                Коментар

                                Working...
                                X