Този въпрос мисля не е обсъждан тук и понеже си имам водоструйка и съм в процес на търсене на подходящ препарат реших да раздуем малко колко е полезно или колко не е.Идеята ми хрумна след като попаднах на тема във форума на Шкода.http://www.skodaclub-bg.org/forum/vi...713b53cf1e8700
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно безконтактното миене.
Collapse
X
-
Мисля,че проблема е основно от използваните препарати-на мивките-не знаеш какво слагат...И в този,и в други авто форуми има оплаквания за разлепване на емблеми,лайсни и пр.При мен имах набръчкване на лепенките по вратите/черното фолио/смятам,че е точно от това-за късмет успях да го оправя...От една седмица съвместно с приятел ползваме водоструйка "Бош"-зелен-след време ще докладвам за резултатите,използваме препарат на "Karcher".Ex. Grande Punto Driver
-
Само един път съм мил колата безконтактно (става дума за опела ми преди няколко години) и не останах доволен !Колата просто не се изми добре. Но се оказа, че това е по-малкия проблем.По-кофти проблемите бяха, че колата остана на едни ивици, които се оказаха толкова упорити, че си мислех, че няма да се махнат, че се е повредила боята. Махнаха се в крайна сметка. И не на последно място се обели малко боя по "веждите", никога друг път не се беше случвало нито преди, нито след това. Не знам, може би е била по-силна струята, а може и да е съвпадение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
без контактно миене
има доста окапали коли след миене външно -разваля по някога боя или други екстри, лепенки, гумени уплътнения поняакога остават петна ако не е хубаво измито така че не жалете водата а при миенето на двигател е още по лошо ако се създаде проблем от препаратите разваля изолацията на кабели и букси да не говорим за релета и подобни ако се намокри и се окисли дадени важни части на по новите коли може да стигнете и до сервиз
Коментар
-
Re: без контактно миене
kluchar написа:ако се намокри и се окисли дадени важни части на по новите коли може да стигнете и до сервиз
Коментар
-
Аз мия само безконтактно отвън, досега съм доволен.Не съм забелязал петна, вреда върху лака и т.н."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар